IRC-Galleria

Janmeeba

Janmeeba

My Body is Finnish but My Mind is International. :P

Kaveri oli löytänyt osuvan GIFin.Lauantai 11.01.2014 03:34

"Tää GIF esittää sua, kun kaikki sun kaverit puhuu, kuinka paljon niillä on vapaata kiintolevytilaa/kuinka korkea FPS/suoritinteho niillä on ja sulla on vain noin 300 MB vapaata tilaa jäljellä kiintolevyllä ja kone todella hidas."

Okei, en enää muista, mitä se tarkalleen ottaen sanoi silloin(oltiin Skype-puhelussa ja tekstichatin puolella oli vaan linkki tohon GIFiin), mut suurinpiirtein jotain tollaista.

RaqtH.gif

Kiitos hänelle, tää kuvaa mua niin tarkalleen osuvasti!

EDIT: Mä vaan jotenkin niin tykkään tosta, miten toi putoamiskohdan liike on hoidettu tossa. Se on silleen suoraviivainen, keinotekoinen ja hiukan ei-luonnolliselta tuntuva ja jotenkin se saa sen näyttämään musta hauskemmalta kuin jos se olisi aito putamisliike. :P

Miksi mä tykkään tästä näin paljon?!Sunnuntai 13.10.2013 22:32ASDF

Making science is serious business.Maanantai 07.10.2013 23:25

Kuvasin just fysiikan kolmoskurssin(Aallot) kokeellisen kotitehtäväni tekoa ja kamerasta kun sattui (tietenkin) loppumaan akku, niin oli pakko turvautua varakeinoon.

Hain koululäppärin alakerrasta omaan huoneeseen ja webbikameralla vaan kuvaamaan videoita. XD

Säätelin tosin ensin niitä videon ominaisuuksia, että sain parhaan mahdollisen laadun, koska toi webcam on kuitenkin 720p-laatuinen, niin pitihän ne videot saada sillä laadulla.

Ja sit laitoin ne tallentumaan pakkaamattomana AVI-tiedostomuodossa.

Kesti jonkin verran aikaa kuvatessa ja läppäriä eri puolille omaa huonetta kantaessa, mutta oon tuotettuun aineistoon tyytyväinen.
  • Kolme videotiedostoa, koska pari kertaa vahingossa taisin stopata tallennuksen. :D
  • Videoiden yhteenlaskettu kesto: 24 min 51 s. :DDD
  • Ja koska resoluutio on 1280x720 ja ruutuja on joka sekunnissa 30...
  • ...videoiden yhteenlaskettu koko on 22,6 GB.

Ei paha... XDDD

Kysymys kuuluukin, että paljonko joudun leikkaamaan noista pois, jotta saan aikaiseksi jotain fysiikan opelle näytettävää. :D

PS. Toi suuri koko on ymmärrettävissä, kun mähän tein päätöksen kuvata parhaalla resoluutiolla ja lisäksi pakkaamattomaan tiedostomuotoon. :3

PPS. Se kokeellinen kotitehtävä, jonka päätin tehdä, oli että piti pöytälampun ja kattilan kannen avulla tehdä valonheitin. Tein sen jollakin ihmeen hieman pölyisellä spottilampulla(/pienellä valonheittimellä?), joka on ollut mun huoneessa, vaikken tiedä miksi tarkalleen ottaen se sinne on päätynyt ja kattilan kannella. Close enough.

Ja tossa on muuten se käyttämäni valonlähde:

Spottivalo?

Tuli kiva ilmoitus Galtsulta. :3Keskiviikko 25.09.2013 20:07

Olen näin viestin alkuun laiska ja kopioin sen suoraan tähän:

"Haluatko osallistua maailmanlaajuiseen kyselytutkimukseen anonymiteetista netissä?
Käyttäytyvätkö ihmiset netissä mielestäsi ilkeämmin nimettöminä?
Englantilaisen Youth IGF -projektin nuoret keräävät kyselyllä nuorten kokemuksia ja mielipiteitä anonyymiin internetin käyttöön liittyen. Kyselyyn on vastannut nuoria jo yli 50 eri maasta. Kysely on tarkoitettu yli 13-vuotiaille ja se on englanninkielinen.
Osallistu kyselyyn tästä. Kiitos avustasi!"

Ihan linkkejä myöten pistin identtiseksi. :D

Ja joo, täytin ton just äsken. Kannattaa teidän muidenkin varmaan mennä täyttämään, toi sulkeutuu 30. syyskuuta. :)

EDIT: Miksiköhän toi "Luokiteltu yhteisöihin" -haku ei toimi? Tai siis, kun yritin laittaa Galtsun virallisen yhteisön ja luokitella siihen, niin se kyllä löytyi, muttei ilmestynyt, vaikka sen valitsin. :| Vai luokitellaankohan siihen niin paljon (turhia? Ei pahalla kenellekään, se oli vaan viaton arvaus.) blogimerkintöjä ja muuta, että se olisi estetty?
Siis tohon:

Jos et tunne, tutustu.

Moni ihminen etenkin IRL missaa hauskan tyypin, kun ei tiedä, kuinka paljon tykkään (pitkistä[kin]) keskusteluista. :3

Keskusteleminen erilaisista asioista on musta kivaa ja myöskin uusiin ihmisiin(ja tietenkin myös ennestään tuttuihin ihmisiin) (tarkemmin) tutustuminen on kivaa.

Mä vaan en oikein voi mennä puhumaan uusille ihmisille(ja tiettyyn tuttuus/tekemisissäolorajaan asti niillekään, jotka jo tunnen tai tiedän vähänkään henkilökohtaisesti), koska mun on aika vaikea lähestyä ihmisiä fyysisesti puhuakseni niille(on jotenkin vaan vaikeaa kävellä jonkun ihmisen lähelle, en tiedä miksi se pelottaa, ei se ainakaan ihmisen syytä ole?) ja jotta mä voisin puhua jollekulle ja lähestyä sitä puhumista varten, mulla pitää olla joku hyvä puheenaihe. Miksi menisin puhumaan jollekin jos ei ole oikeasti mitään sanottavaa? :3

Tykkään kyllä myös kuunnella muita ihmisiä(itseasiassa suurin osa, mitä suurimmasta osasta ihmisiä tiedän, taitaa olla kuultua heidän tai jonkun muun suusta vain siksi, että olen ollut/sattunut olemaan puhujan lähettyvillä, harvemmin tulen itse kysyneeksi ihmisiltä heistä itsestään asioita) ja tuleekin oltua enemmän hiljaa ja kuunneltua heitä.

Kuitenkin, ihmisten kannattaisi tutustua muhun, ehkä ainakin aluksi varoen(tai ainakin mä itse saatan aloittaa tutustumisprosessin varoen :D). Mä oon omasta mielestä hyvä saamaan ihmisiä nauramaan sekä IRL että netissä, tai ainakin niitä ihmisiä, joita tunnen vähän paremmin ja joista tiedän, millä asioilla on turvallista vitsailla(en halua loukata muita ihmisiä), tosin tuolla mun lukiossa en ole ihan täysin varma, kuinka helposti saan ihmisiä nauramaan, kun ei vielä pysty yrittämään saada ihmisiä nauramaan niin... vapautuneesti. :/

Moni ihminen on myös ihmetellyt, miten mä voin tietää/muistaa niin paljon erilaisia asioita(yleisiä ja erikoisiakin). Mulla on tosiaan päässä "tallennettuna" aika paljon kaikkea enemmän ja vähemmän tärkeää tietoa. :D Tuo tietovaranto yhdistettynä mun erittäin randomiin alitajuntaan saa aikaan paljon kaikenlaisia erikoisia assosiaatioita(=mielleyhtymiä, tarkoittaa esim. sitä, että jos vaikka lapsena kosket lieden kuumaan levyyn ja saat palovamman, saatat assosioida lieden kokemaasi ikävään tunteeseen ja myöhemmin huonolla onnella et uskalla käyttää liettä kyseisen assosiaation takia, Toisaalta assosiaatiot voi olla hyviäkin niin kuin itse olen assosioinut muutamia biisejä alitajuisesti tokaan ihastukseen ja lopputuloksena joka kerta, kun kuulen jonkun niistä biiseistä, tulee todella hyvä olo jne :3) ja joskus niistä tulee ihan hulluja ja ne voi laukaista randomeja ajatusketjuja, jotka sitten saattaa päättyä jonkun jutun muistamiseen tai keksimiseen.

Mä meen huomenna Ruotsiin!Sunnuntai 04.08.2013 03:56

Tai oikeastaan tänään, koska kello on 0:56. ;P

Mutta puolenpäivän aikaan suurinpiirtein oon lähdössä junalla äidin kanssa kohti Helsinkiä ja sitten mennään laivalla Tukholmaan ja ollaan siellä maanantaina ja tiistaina(yövytään hotellissa, jossa pitäisi olla ilmainen wifi tai ainakin sellainen, joka kuuluu huoneen hintaan) ja sitten tullaan takaisin Suomeen laivalla ja saatetaan viettää aikaa Helsingissä ennen kuin palataan Lahteen.

Toivottavasti mä pääsen ostamaan ton kirjan tosta kirjakaupasta siellä Tukholmassa:

http://www.sfbok.se/asp/artikel.asp?VolumeID=118374

Siitä voisi olla tosi paljon hyötyä mun tulevaa ammattia videopelikehittäjänä ajatellen. ;)

PS. Varmaan tulee taas otettua kuvia aika paljon kuvia siellä "länsinaapureiden luona"! ;)


:)

Taas uusi "biisi"!Maanantai 01.07.2013 18:56

Tällä kertaa ei-databendattu kuva. Tein mun profiilikuvasta tän GIMPin aaltovääritymäefektillä. :P

https://soundcloud.com/janmeeba/vinku

Tuli sellainen jännä vinkuva noiseääni. Päätin ladata muidenkin kuultavaksi sen. :3
Tulos:

https://soundcloud.com/janmeeba/some-random-amateur

Lähteenä käytin ääninauhoitusta, jossa on häiriöääniä, jotka mä kuulen mun kuulokkeissa, kun läppärin näytöllä muuttuu joku paikka tai kun käytän läppärin touchpadia.

Sitä sitten muokkailin ja käytin melko randomisti niitä monia Audacityn efektejä. O.o