IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Kerjäämisestä.Torstai 07.10.2010 13:06

Pakko puuttua tähänkin kun olen nähnyt niin vaihtelevanlaatuisia kommentteja aiheesta.

Nythän olisi tulossa laki joka kieltäisi ammattimaisen kerjäämisen. Tähän olen kuullut kaikenlaisia vastalauseita ja puoltamislauseita, ja käyn vähän läpi omituisimpia niistä.

Annetaanko nyt sakkoja Pelastusarmeijan joulupatoihin?

Ei. Pelastusarmeijan joulupadat, ja mm. katusoittaminen on luvanvaraista toimintaa. Heillä on poliisin lupa toiminnalleen. Kerjääjillä ei.

Laki on etnisiä ryhmiä syrjivä.

Ei sitten ollenkaan. Kerjääjiä ei voi sanoa etniseksi ryhmäksi. Asia kun on tällä hetkellä päinvastoin, eli etniset ryhmät ajautuvat kerjäämään. Tällä hetkellä on vielä niin että kerjääjät koostuvat pääosin romaneista. Näyttää siis siltä että romaneja syrjitään, koska muita kerjääjiä ei ole. Jos olisi, laki syrjisi kaikkia tasapuolisesti.

Tämä laki ei auta yhtään ongelmaan.

No ei varmasti. Se että kerjäläiselle annetaan sakko ei auta yhtään. Se on jopa naurettavaa. Jos henkilö taistelee muutenkin hengestään, se että saa sakon käteen on yhtä tyhjän kanssa. Ei sellainen ihminen yksinkertaisesti kykene pelaamaan normaaliyhteiskunnan säännöillä. Ei ole asuntoa, ei työtä, ei ruokaa, eikä makseta veroja kun ei ole tuloja. Henkilö on siis täysin yhteiskunnan ulkopuolella. Sakko ei tällaisessa tapauksessa ole kun lappu jossa on kirjoitusta. Tällaisella henkilöllä on vähän tärkeämpiä asioita mietittävänä kun sakot.

Kerjääjät ovat ihmiskaupan uhreja ja osana järjestäytynyttä rikollisuutta.

Tämä on aika yleinen pointti, ja tähän en sano mitään kun ei ole kun huhuja. Kovin tarina on että kerjäläinen olisi rakentanut talon kotimaahansa Ranskasta keräämillään varoilla. Kunnes on nättöä suuntaan tai toiseen, suhtaudun kerjääjiin varauksella.

Onko teillä tiedossa vielä jotain muita pointteja mitä tähän on tullut?
Keskustelua alle v

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.