IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Joulu lähestyy taas kovaa vauhtia.Keskiviikko 16.12.2009 12:02

On siis aika muistuttaa mistä siinä oikein on kyse.

Kayin

Ilmastokatastrofista.Tiistai 15.12.2009 10:57

Minua on viimepäivinä huvittanut ja hetkittäin myös raivostuttanut nämä erilaiset ilmastokeskustelut. Joku kävi hakemassa pari sähköpostia ja nyt yhtäkkiä ilmasto ei lämpenekään? -.-

Mikä siinä on kun ihmiset on niin helvetin yksinkertaisia? Ei tämä ole mielipidekysymys. Kun katsoo ihan pelkkää dataa, niin saa selville että ilmasto on lämmennyt viime vuosina ja edelleen lämpenee. Onko tulossa ilmastokatastrofia? No se taas on mielipidekysymys, sillä se mitä kukin pitää katastrofina on subjektiivista.

Me olemme tunkeneet tänne pienen hiilidioksidipiikin, joka lämmitti aavistuksen tätä palloa. Se aiheutti parin metaanitaskun sulamisen josta aiheutuu lisälämpenemistä. Se lisälämpeneminen aiheuttaa lisää metaanitaskujen sulamista, ja kierre on valmis. Ei meidän tarvinnut kun sysätä palloa vähän liikkelle, ja luonto hoitaa loput. Mutta mitä tästä seuraa?

No sitä että tapahtuu muutos, ja me olemme todistamassa sitä. Siinä kaikki. Onko se katastrofi? Ei ollenkaan, ilmasto on aina muuttunut ja luonto on aina sopeutunut. Onko se katastrofi ihmiselle? Ei, me sopeudumme myös. Onko se katastrofi yhteiskunnalle? HELL YES!!

Jos aletaan ajattelemaan muutakin kun lajin säilymistä, niin sitten on katastrofin ainekset kasassa, koska sopeutuminen maksaa. Ja näin iso sopeutuminen näin nopeasti maksaa helvetin paljon. Ja tästä syystä ihmiset kutsuu asiaa katastrofiksi. Katsos kun vesi nousee ja olosuhteet muuttuu muutenkin, niin ihmiset joutuu siirtymään, ja ne jotka eivät siirry joutuu nekin muuttamaan elintapojaan rajusti. Ja kaikki tämä maksaa helvetisti rahaa.

Joten lopulta kyse on siitä miten asiaa katsoo. Ilmislaji ei ole häviämässä, ja siltä kannalta katsottuna ei ole tapahtumassa minkäänlaista katastrofia. Joutuu vaan vähän eväänsä liikuttamaan. Toisille se on katastrofi, toisille ei.

Subjektiivisita tämäkin.

Yhden atomin transistori. Nyt jo??Keskiviikko 09.12.2009 16:04

Mustapääkerttu jakautuu kahdeksi lajiksiKeskiviikko 09.12.2009 15:51

Kun Darwin aikoinaan teki päätelmänsä sirkuista Galapagos-saarilla, hän olisi varmaan ollut innoissaan jos olisi omin silmin voinut seurata nokkien muuttumista sirkuilla.

Valitettavasti sitä tilaisuutta ei Darwin saanut, mutta se etuoikeus on nyt ollut nykyajan biologeilla.

http://www.yleradio1.fi/tiede/tiedeuutiset/id22897.shtml

"Alle 30 sukupolvessa ilmentyneet muutokset näkyvät sekä perimän eroavaisuuksina että lintujen ulkoisissa piirteissä. Iso-Britanniaan muuttaville mustapääkertuilla on kehittynyt kapeampi, siementen syöntiin sopiva nokka. Lyhyemmän muuttoreitin takia myös siipien muoto on muuttunut uuteen lentomatkaan soveltuvaksi."

"Jos kehitys jatkuu samansuuntaisena, voivat lounaaseen ja luoteeseen muuttavat mustapääkertut jakautua lopulta kahteen eri lajiin. Tutkimus osoittaa, että muuttokäyttäytyminen voi ajaa lajiutumista samalla alueella lisääntyvillä linnuilla."

Sama uutinen Science dailyssa: http://www.sciencedaily.com/releases/2009/12/091203132144.htm

uyh67Tiistai 24.11.2009 21:50

Lyö pääsi näppäimistöön ja katso montako merkkiä tuli.
1 merkki : Sinulla on naurettavan pieni pää. []
2 merkkiä : Sinulla on harvinaisen pieni pää. [ ]
3 merkkiä : Sinulla on keskiverto pää. []
4 merkkiä : Sinulla on suurehko pää, mutta ei vielä mitään vaarallista.[]
5 merkkiä : Suuri pää. Siinä kaikki. [x]
6 merkkiä : Sinulla on harvinaisen suuri pää. [ ]
7 merkkiä : Sinulla on naurettavan suuri pää. [ ]
Yli 7 merkkiä : Oletko koskaan harkinnut hoitoa? [ ]

Tulos on otsikkona :)