IRC-Galleria

Marsalkka

Marsalkka

ajatus virtaa lima kalvoilla

Selaa blogimerkintöjä

laaja-alaista uistelua.Keskiviikko 23.05.2012 10:26

Päässäni ei liiku ajatuksia. Mitään järkevää tähän blogaukseen ei siis tule.

Omituista. Yrittäessäni ajatella jotain, tai löytää jotain ajateltavaa ei päässäni ole tällä hetkellä mitään sisältöä. Kykenen kuitenkin kuvailemaan tuntemaani tyhjyyttä, kaikkea sen ympärillä. Mistä ne ajatukset oikeen tulee?

Itseasiassa eräs pitkä perjantai-ilta venyi aistillisuuden hekumaan ja puoliksi sohvalla ja lattialla pääylösalasin maatessani koin valaistuksen. Ajatukset välittyvät pääkoppaamme aistien välityksellä.

Aisteja.. niitähän on meillä homo-suvun oliolla lukemattomia. Tai no ei nyt oikeasti lukemattomia, mutta lähes lukematonta informaatiota ympäristöstämme on saatavilla jokaikinen hetki, oli se sitten tietoista tai ei-tietoista.

Traditionaalisesti aisteiksi luetaan ihmisen ulkoaistit: makuaisti, hajuaisti, näköaisti, kuuloaisti, ja tuntoaisti, näillä aisteilla havaitsemme informaatiota ulkoisesta maailmastamme. Näiden lisäksi ihmisellä on muitakin aisteja, jotka antavat informaatiota :
  • Kivun aistiminen, joka on eliölle haitallisten neurologisten viestien lähetystä, vastaanottamista, ja prosessointia
  • Tasapainoaisti, joka muodostuu näköaistin, tasapainoelinten, sekä asentoaistin yhteistyönä. Se on kuitenkin elintärkeä jokapäiväiselle toiminnalle, ja selviämiselle, joten itse ainakin luettelen sen erilliseksi aistiksi.
  • Asentoaisti, joka siis välittää informaatiota siitä, miten kehosi eri osat ovat suhteessa toisiinsa. Välttämätöntä liikkumiselle.
  • Liikeaisti, välittää informaatiota kehon liikkeestä suhteessa ympäristöön. Eli kuinka lujaa mennään ja mihin suuntaan.
  • Sisäaisti, nälkä, kipu, ja sisäelinten liike.
  • Lämpöaisti, tällä tarkoitan kykyä aistia ero kehon ja ympäristön lämpötilan välillä.
  • Ajan aistiminen, itse pidän kyseistä aistia ihmisen tärkeimpänä aistina. On hyvin vaikea kuvitella kenenkään toimivan mitenkään ilman ajantajua, koska liikkeen luotettava observointi on kytköksissä aikaan jonka kappale on ollut liikkeessä.

No widdu!

No mitä vitun vattua näillä on sitten tekemistä ajatusten kanssa?

Ainakin sen verran, että ilman kyseisiä aisteja emme voi muodostaa kuvaa todellisuudesta, sillä ei olisi mitään keinoa saada informaatiota ympäristöstämme, eikä edes sisältämme. Itse ainakin uskon ajatuksiemme olevan todellisia, sekä ajatuksemme todistavan myös todellisuutemme. Vaikka menettäisit kaikki ulkoaistisi, on kuitenkin jäljellä sisäiset aistisi, saat siis informaatiota kehostasi, joka on ehkä sisäinen ympäristömme tietoisuudellemme. Silloin sinulla on jonkinnäköinen kuva todellisuudesta, todellisuutesi tosin olisi luultavasti huomattavan rajoittunut verrattuna minun todellisuuteeni, mutta se olisi kuitenkin todellisuus. Ja tämä todellisuutesi synnyttäisi niitä ajatuksia joista usein kumpuaa tekstejä, musiikkia, taidetta, harrastuksia, tekoja, sanoja, ynnä muuta.

Ilman aisteja, ei ole kuvaa todellisuudesta, eikä ajatuksia, eikä silloin olemassa olomme voisi olla varmaa filosofisessa mielessä. Kuollessa ihmisen aistitoiminta loppuu, niin loppuu myöskin kuva todellisuudesta, ja ajatukset. Ja olemassa oleminen.

Tai näin ainakin luulisin. Tällä tavoin jotenkin ajatuksen juoksuni toimi olessani pää ylösalaisin katsoessani olohuoneen pöytää joka näytti kutakuinkin tältä:


Blogaukseni on ehkä hieman kehnosti jäsennelty, johtuen luultavasti koko yön valvomisesta. Tyhjästä päästä on vaikea ammentaa näin suuri ajatus helposti luettavaksi.

En usko ajatusten saapuvan mystisesti ulkoavaruuden energiakentistä vaan näkisin niiden olevan kiinni aisteistamme. Harvoin me kuitenkaan pysähdymme ajattelemaan kyseisen ajatuksen syntyperää. Ajatuksia pidetään itsestäänselvyytenä. Tai itse ainakaan en ollut koskaan sen kummemmin ajatellut ajatusten syntyperää ennen tuota perjantaista iltaa olohuoneessani.

Sillai.

dis is it.Keskiviikko 23.05.2012 06:10

bom bom bom bom.
Kaverilistasta -620 henkilöä.

[Ei aihetta]Perjantai 11.05.2012 19:41

Mää muistan sen hetken kun tää soolo lähti hartwall-areenalla soimaan ja ratsastin mieleni räjähdysten aalloilla täydellisessä synkronaatiossa musiikin kanssa. Mä muistan myös mitä tolle seinälle tapahtu ja miltä se näytti(6min26sek). Harmi sinällään, ettei tätä konserttia voi kokea uudestaan muuten kuin muistojen kautta. Todellinen once in a lifetime kokemus. Elämäni onnellisin päivä mitä on koskaan ollut tai tulee olemaan. Se tunne kun viimenen kielten isku päätti kappaleen, enkä räjähtänytkään supernovan lailla kappaleiksi ja poistunut tästä maailmasta oli kuitenkin pienoinen pettymys.

Kipua.Perjantai 11.05.2012 08:21

Ai vittu miten paljon särkee. Ei ei ei näin pitäny käydä, ei vielä. Valtamerellinen kyyneleitä takana.. tuhansia edessä.. how I wish, how I wish you were here.. liian vitun epäreilua omat ideat huomioon ottaen. Aivan vitun liian epäreilua. Miksi juuri nyt. Miksi ei pumppu kestänyt vuotta pidempään. Tuntuu karman lailta. Miksi olen joskus ollut niin ilkeä jotakuta kohtaan, että ansaitsen tämän tässä ja nyt.

Ai vittu miten sattuu.

Odotan vain niitä vuosien päässä olevia hetkiä kun sinua voi muistella silmät kostumatta Esko.. tällä hetkellä pelkkä ajatuksin on liikaa..
sisko, minä, äijä ja ukki :P
Oh how I wish you were here..


tää kipu on liikaa, ja liian epäreilua..


Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.

Punanen tupa ja perunamaaMaanantai 07.05.2012 06:19

tai sitten ei.
tai sitten ei.
tai sitten ei.
tai sitten ei.
tai sitten ei.

[Ei aihetta]Sunnuntai 06.05.2012 20:11

At the beginning of the 21st century, the Umbrella Corporation had become the largest commercial entity in the United States. Nine out of every ten homes contain its products. Its political and financial influence is felt everywhere. In public, it is the world's leading supplier of computer technology, medical products, and healthcare. Unknown, even to its own employees, its massive profits are generated by military technology, genetic experimentation and viral weaponry.
HOODUMBRELLA.jpg

Rauhallista lepoo vaan..Sunnuntai 06.05.2012 16:26

I'll meet you on the dark side of the moon.

Milla Lehtooooo <3Lauantai 05.05.2012 00:34

Tui tui!


http://www.youtube.com/watch?v=vElAKORKrKw&hd=1

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3