IRC-Galleria

Sorin

Sorin

Kaikkien puolustaja

Selaa blogimerkintöjä

Tukeni poliisilleTiistai 24.01.2012 11:25

Leikkauksia tehdään kaikista julkisista palveluista ja niin myös poliisin määrärahoista. En varmaan ole ainoa, joka arvostaa poliisin työtä ja soisi leikkausten sijaan enemmän määrärahoja. Jopa siinä määrin, että olisi valmis lahjoittamaan ylimääräsistä.

Olisihan se toki arveluttavaa, jos kansalaiset alkaisivat jakaa poliisille rahaa. Kai sitä kutsuttaisiin lahjuksiksi. Mutta kai tämä voisi mennä vaikka verotuksen kautta. On olemassa erillinen kirkollis vero. Mitä jos olisi vapaaehtoinen 1% poliisi tukivero?

Kukahan näistä leikkauksista lopulta päättää. Pitäisikö sitä vedota kunnanvaltuutettuihin vai kansanedustajiin jos haluaa saada näkemyksensä kuulluksi.

Tosin lisärahotuksen ohella ehdottaisin poliisin resurssien uudelleen kohdentamista, mikä puolestaan vaatisi laki uudistuksia. Kaksinaamaisesta huumesodasta siirtäisin varoja henkirikoksiin ja valistukseen. Alkoholia ja tupakkaa miedommat huumeet voisi ihan johdonmukaisuuden vuoksi laillistaa. Lääkeyhtiötkin jakavat jo ihan samaa kamaa hoidon nimissä.

Niin kauan, kunnes saadaan jotain muutosta tähän, niin kehotan ihmisiä olemaan kuormittamatta poliisia liiaksi. Riidat voidaan usein sopia, jos molemmat sitä haluavat. Se meluava naapurikin voi olla ihan oikea ihminen, jonka kanssa voi keskustella. Ja sinulle joka olet se meluava naapuri: ole se ihminen, jonka kanssa vai keskustella ja joka ottaa myös muut huomioon.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.