IRC-Galleria

IsYouOkayIsYou

IsYouOkayIsYou

Irc-galleria: siirry nykyaikaan. 2010 tuli ja meni.

Uskooko kukaan oikeasti?Sunnuntai 20.07.2014 20:08

Kaikki nää vuodet mä oon kamppaillut uskonasioiden kanssa- uskoako vai ei, palvoisinko sittenkin Saatanaa kun kaikki menee muutenkin päin helvettiä, olenko agnostikko, kuuleeko Jumala rukoukset jne.

Oon kuunnellut pastoreita (ja erästä tiettyä kaikkein eniten) jotka on hehkuttaneet lopun koittavan jo pian.. aina uusia ja uusia päivämääriä, uusia ja uusia laukaisevia tekijöitä; "kun Israel hyökkää Iraniin, kaikki on ohi!".. "kun sikainfluenssa riistäytyy valloilleen, kaikki on ohi!" "Vuotta 2013 ei ainakaan enää tule!"

Nyt eletäänkin jo vuotta 2014 ja vaikka maailma onkin vaarallisessa tilassa (Ukraina-Venäjä, Gaza, USAn ja Venäjän suhteet) niin mä en vaan jaksa enää uskoa mihinkään. Miksi näitä sotia edes on? Muslimit odottaa omaa versiotaan tuomiopäivästä ja kristityt omaansa.

Kristityt, juutalaiset ja muslimit ei vaan voi elää sovussa. Ilman uskontoa näitä kahakoita tuskin olisi.

Luin huvikseni Koraaniakin yli 150 sivua ja mitä sieltäkin löytyi-"Naista saa lyödä", "Mies voi ottaa kristityn tai juutalaisen vaimon mutta nainen vain muslimimiehen", "Miehellä saa olla peräti neljä vaimoa.." Ja sivutolkulla mainintoja siitä miten turmeltuneita israelilaiset on ja kuinka ikuiset tulen liekit odottaa kaikkia jotka ei ole muslimeita ja tee asiaa x ja y. Helvetillä pelotellaan vielä enemmän kuin Raamatussa ja kuva Jumalasta piirtyy ankarana rankaisijana, vihan ja koston Jumalana.

Mietinpä sitäkin miten psykoottista on ajatella Jumalan näkevän kaiken mitä sä teet. Jokaisen runkkauksen, kusella käynnin, nettiin kirjoittamasi kommentit.. Miten ihminen voi koskaan tuntea olevansa "rauhassa" jos isoveli valvoo 24/7? Sen lisäksi että itse tuomitset itseäsi, vielä Jumalakin sen tekee.

Olen kait aina ajatellut ettei kukaan _oikeasti_ usko. Että se on sellasta 50-50-hommaa, "tavallaan uskon, mutta että Jeesus kuulisi ja näkisi kaiken ja olisi Jumala... pitäisihän sun sanomattakin tietää ettei me oikeesti siihen uskota!" Onpahan syy kokoontua yhteen ja puhua jostain, tavata muita.

Olisiko uskonto vähän niinkuin sellasta aikuisten mielikuvitusleikkiä? Jos edellä mainittuja uskontoja ei olisi, palvoisimme vaikka jotain suurta kiveä ja sepittäisimme kaikenlaisia tarinoita sen ympärille.

En tiedä. Ehkä musta on tulossa ateisti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.