IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Ah...Tiistai 17.03.2009 13:22

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200903169251048_ul.shtml

Eikö uskonnot ja uskomukset olekin ihania :)

"Tuolloin kaivajat saattoivat nähdä vanhempia, turvonneita ruumiita, joiden suusta tihkui verta ja joiden kasvojen peitteenä olleeseen huntuun oli ilmaantunut selittämätön reikä."
"Keskiajalla uskottiin, että "hunnunsyöjät" olivat vampyyreita, jotka levittivät ruttoa loitsimalla, jotta heidän määränsä kasvaisi."

Ja nyt?

"Moderni tiede on paljastanut, että kammottavilta kuulostavat piirteet ovat osa ruumiiden normaalia maatumisprosessia. Ruumiiden turpoaminen johtuu kaasun kerääntymisestä niiden sisälle, ja mätänevät sisuskalut puskevat nesteitä ruumiiden suusta. Huntuihin ilmestyneet reiät puolestaan olivat suun ympärillä viihtyvien bakteerien tekosia."

Eikö olekin jännä kuinka näille ihmisten omissa päissään ilman minkäänlaista tutkimusta tehdyille päätelmille löytyy heti selitys kun aletaan ottamaan asiasta selvää? Sen sijaan että kehitellään omassa päässä tarina, miten se voisi olla, olisi hyvä ihan oikeasti tutkia.

No mutta... Ongelmahan on siinä, että sitten kun asiat tutkitaan ja niille löytyy selitys, se selitys ei kelpaa. Miksi se ei kelpaa? Koska on kivempi uskoa. On kivempi uskoa johonkin yliluonnolliseen. Se on jännittävää. Todellisuus ei ole niin mystistä, ja siksi se ei ole niin kivaa. Sama ilmiö nähdään nykyään kun puhutaan kummitustaloista, ruumiistapoistumisista tai vaikka valoilmiöistä. Se ettei ole olemassa ufoja, aaveita, enkeleitä, demoneja, vampyyreitä, zombeja, tai ihmissusia on vaan niin pirun tylsää :(

No... todellisuus ei ole aina kivaa. Live with it!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.