IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

AvatarMaanantai 04.01.2010 15:13

Kävin katsomassa ko. leffan ja täytyy sanoa että oli positiivinen yllätys. Leffa olikin kokonaisuutena hyvä. Hyvin paljon samankaltaisuuksia löytyy Alien-sarjasta. Itseasiassa homma on pääosin samanlainen kun Alien 2:ssa, mutta variaatiolla. Jälkikin on samanlaista kun on kerran sama ohjaaja. Ja jopa Sigourney Weaver vetää lähes identtistä roolia. Tässä leffassa myös Michelle Rodriques on ihan oma itsensä, ja siinä roolissa mihin hänen kohdalla on totuttu.

Kun ei anna tuon yhtymäkohdan häiritä, niin leffahan on erittäin katsottava, ja siinä on jopa sanomakin. Juoni on hiottu tosin niin suoraviivaiseksi että amerikkalainenkin pysyy siinä juonessa mukana.

Leffa sisältää pääosin shamanismia ja Gaia-filosofiaa, joka itsellä kolahti melko hyvin. Hieman liikaa viitteitä afrikkalaisiin kulttuureihin minun makuun, mutta muuten ok.
Lisäksi hienoa oli huomata että yksityiskohtiin on panostettu. Evoluutiokuviot oli otettu huomioon lajeissa, samoin kun yleinen eksobiologia pääpiirteittäin.

Näillä puheilla, tässä esittelyä Pandorasta:
http://www.youtube.com/watch?v=GBGDmin_38E

Mikä tässä teknologisesti oli uutta? No 3D ei varsinaisesti ole uusi asia, mutta sen syvyys ja tarkkuus tässä elokuvassa oli omaa luokkaansa. Ainoastaan animaatioissa pystytään parempaan tulokseen. Toinen uusi asia oli ns. motion capture, joka oli viety tässä todella äärimmilleen. Elokuvan näyttelijöiden kasvonliikkeet, oman persoonallisuuden tuomat eleet pienimpiä yksityiskohtia myöten tuntuu tulevan esiin. En ikinä ollut nähnyt Neytirin näyttelijää (Zoe Saldana), mutta kun elokuvan jälkeen näin YouTubesta ryhmähaastattelun, huomasin heti kuka heistä oli näytellyt Neytiriä, koska eleet ja liikkeet ja ilmeet oli 100% samat. Eli näyttelijän oma persoonallisuus välittyi minulle CGI:stä. Yllätyin itsekin aika paljon.

Tässä sitten siitä teknologiasta:
http://www.youtube.com/watch?v=Ti_LqksDgZQ

Kokonaisena pakettina 3D:n tuoma syvyysvaikutelma (mm. näissä ikran klipeissä, mutta näkyy vaan lasien kanssa teatterissa), aidot näyttelijäsuoritukset (joka liike, ilme ja ele on näytelty, ei animoitu), ja hyvällä grafiikalla luotu maailma yhdistettynä yhtenäiseen tarinaan, luo hyvän lopputuloksen:
http://www.youtube.com/watch?v=CXF-VZVdR2Y
http://www.youtube.com/watch?v=kE1gqq3LG_0

Suosittelen leffaa, ja suosittelen katsomaan sen teatterissa. Se hypetys mikä tästä on ollut ei ollut pelkkää markkinointia. Leffa on oikeasti seuraava askel elokuvateollisuudessa ja tavassa kokea elokuva.

***** (5/5) ja kunniapaikka elokuvahyllyssäni.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.