IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Ensi perjantaina räjähtää.Tiistai 12.10.2010 17:05

Nimittäin kreationistien leirissä, ja aivan heidän omalta suunnalta.

http://www.nettikirjakauppa.com/fin/tuotekategoriat/?id=33&selProduct=2847&selGroup=77

Olen tutustunut tuon sarjan ensimmäiseen osaan joka käsitteli kosmologiaa: http://www.ilonpolku.fi/kauppa/product_details.php?p=7261
Vaikka kyseessä on kristillinen kirja, se ei mennyt ristiriitaan tieteen kanssa. Päinvastoin, se opettaa mm. alkuräjähdyksen kristityille niin että hekin sen ymmärtävät, heidän omalla kielellä.

Tämän kirjasarja on kova paikka monelle, sillä se yhdistää tieteen ja uskon ja vieläpä ihan sulaan sopuun. Jos tuo toinen on yhtään samalla linjalla kun ensimmäinen, niin kristittyjen leirissä on odotettavissa pientä hämmennystä. Nimittäin odottaisin kirjan esittelevän heille evoluutioteorian faktana, aivan kun edellinen kirja esitti alkuräjähdyksen faktana. Nyt on siis jotain mitä jännittää.

Tässä vielä kustantajan sivu kirjasarjasta:
http://www.sro.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=990&Itemid=659

"Kirjasarjaa voidaan luonnehtia myös vielä yhdellä poikkeuksellisella piirteellä. Sarjan kirjoissa ei luovuteta siitä näkökulmasta, että kristillinen usko on nykymaailmassakin ja tieteen huimien edistysaskelten keskelläkin yhä täysin relevanttia. Mutta kirjoissa ei liioin ryhdytä tekemään tieteen vallankumousta, keksitä uutta tiedettä tai »uskovien tiedettä», ikään kuin kristinuskon relevanttius sellaista tarvitsisi. Näistä lähtökohdista on seuraamuksena se, että mitä kuulemme tieteestä – myös siltä kohden, mitä sanotaan sen suhteesta uskoon – on laajasti kuranttia, ei pienen piirin idiosynkrasia. Sattumia löytyy tällöin ehkä vähemmän, mutta ne on kaikkien purtava."

Laitan vielä perään yhden artikkelin Kosmologia-osan kirjoittajasta, jonka pitäisi selvittää hieman taustoja sarjasta:
http://www.vantaanlauri.fi/arkisto/2008/2008-06-05/ajankohtaista/Avaruudesta_loytyi_suuri_Jumala

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.