IRC-Galleria

koulu elämä on tosi rankkaaMaanantai 06.02.2006 17:33

hih. Joka aamu nouset ylös viimeistään kahdeksalta ja olet valvonut puoleenyöhän ,koska tutustuit juuri mielenkiinotoiseen ihmiseen tai et malttanut lopettaa hyvää kirjaa tai lempi tv sarjasi alkaa liian myöhään. Saattaa olla myös ,että joskus haluat pestä hiukset iltasella ja mennä saunaan istumaan. Pitäisi hoitaa kädet ja kynnet koska ne kertovat paljon ihmisestä. Talvipakkasila pitäisi rasvata ihoa joka puolelta. Tehdä jopa läksytkin joskus.

Kun aamulla sitten juokset 100m ehtiäksesi bussiin ja rasitus astma yrittää tappaa sinut pakkasilmalla vain ,jotta saisit päivän kuunnella kun opettajat kertaavat itsestään selviä tai miljoonaan kertaan jo puhuttuja asioita. Juuri kun aletaan opiskella jotain uutta mikä kaikkien lukioon menevien on pakko tietää alkaa hälinä ja kun mölyn yli saat lopulta selville luettavat sivut tunti päättyy. On totta kai hyviäkin päiviä,mutta tänään aikani meni kynsilakan pois raaputtamiseen ja kavereiden kansasa pelleilyyn.

Koko koulu järjestelmä mättää. Miksi ainoastaan ysi luokan menestyminen vaikuttaa jatko opintojen saantiin? Eikö olisi fiksumpaa arvioda hiukan pidempää aikaväliä? Minäkin myönnän olen ottanut rennosti käytännössä tähän asti. En vieläkään paljoa tee ,mutta ne läksyt joita ei välitunneilla ehdi rustaamaan ja kokeisiinkin luen nyt. Voisin tietysti tehdä enemmän, mutta periaatteessa se on turhaa,koska tämänhetkisellä keskiarvollani pääsen käytännössä ihan minne vain. Turhaa siis.

Enkä ymmärrä sitäkään miksi ylä-asteen alussa luokkia ei jaete mitenkään järkevin perustein. Eikö ala-asteen viimeisen todistuksen perusteella voisi kuitenkin jaotella ihmisiä edes jossain määrin taso ryhmiin? Opettajillekkin se olisi helpompaa. voisivat hikutkin oppia jotain uutta. Eikä jäisi niin paljon kuulematta muutaman "meluapinan" vuoksi.

Toisaalta erilaisuus tuo vaihtelua ja tutustuttaa eri "tasoisia" ihmisiä väkisin toisiinsa,mutta ison osan ei edes tarvitse yrittää koko peruskoulun aikana.

Opetus suunnitelma ja arvostelu perusteet tiukkenivat olevinaan vuonna 2000. Itse en huomannut mitään. Hyvä näitä on hallituksessa päättää ,kun opettajat suhteuttavat numeronsa luokankeskitasoon. Omalla luokallamme kokeiden keskiarvo on lähes aina kasin pintaan.Hyvin siis. Tunnen silti tietyt arviointi perusteet vääriksi,vaikka omissa numeroissa ei valittamista olekkaa. Esim edellinen uskonnon kokeemme. Se oli joka luokalla tismalleen samanlainen,mutta samalla pistemäärällä meidän luokassa sai 6 kun rinnakkaisluokassa 8. Kahden numeron heitto? Se ,että luokalla on hyviä ei minusta saisi olla se tekijä mikä laskee huonompia vielä huonommiksi. Edellä mainitusta tilanteesta valitettiin. Ei muutosta. Luokkien arvostelut eri arvoisia.

Olemme nuoria. Sopeudumme. Mutta silti toivoisin ,että tämä olisi yleisessä tiedossa ja ihmiset voisivat itse tiedostaa olevansa hyviä.....tai huonoja.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.