IRC-Galleria

Luomakunnan narriTiistai 01.07.2008 07:14

On olemassa monia lajeja, jotka pystyvät omilla keinoillaan "tappamaan" ihmisen. Suurille petoeläimille se ei ole edes vaikeaa. Jopa pienet siimahännät, rotat siis, kantavat mukanaan tauteja, jotka voivat koitua ihmisen kohtaloksi. On siis ironista, että ihminen itse on päättänyt olevansa Luomakunnan kuningas.

Jos ajatellaan kaikkia niitä asioita ja virheitä, joita ihmiset ovat saaneet (kautta historian, tai vaikka viimeisen 50 vuoden aikana) aikaiseksi yleensä muiden eläinten tai luonnon kustannuksella, niin on suorastaan IHME, etteivät muut eläimet ole joko kuolleet myötähäpeästä sukupuuttoon tai sitten kuolleet nauruun. Jostain oudosta syystä tällä Luomakunnan kuninkaalla on suuri into ja kunnianhimo leikkiä viattomien eläinten avulla jumalaa. Toivottavasti nämä "viisaat tutkijat" kuolevat ensimmäisenä omien keksintöjensä aikaan saamiin "sivuvaikutuksiin".

Ja jo peruskoulun historian tunneilta asti minua on kaivertanut eräs suuri asia, mikä meille ihmisille on ollut hyvin tyypillistä. Teollisen vallankumouksen jälkeen jokainen uusi keksintö on aina syrjäyttänyt kokonaan edeltäjänsä. Miten nyt sitten suu pannaankaan, kun taivas itkee happosateita ja kalat kuolevat järviin hapenpuutteeseen(!!!). Minkä takia se "vaivalloisempi, ei-niin-tehokas, hidas ja ei-taloudellinen" tapa on aina pitänyt korvata jollain koneella? Jos ja kun tähän mennään niin muutaman sukupolven kuluttua lapset ja nuoret eivät osaa lukea kirjoja ollenkaan, koska eivät ole joutuneet tietokoneiden ääressä kääntämään sivuja.

Todella, onhan se totta, että teollisuuden aikaansaamat harppaukset eivät aina ole olleet läpeensä pahoja, eikä niillä varmastikaan olla ensisijaisesti ajateltu maapallon murhaamista. Mutta silti tähän on menty... Nyt sitten yritetään kovaa vauhtia etsiä keinoja, joilla kaiken maailman myrkkypäästöt yritetään pitää aisoissa. Eikä kukaan uskalla kääntää sen vertaa kurssia taakse päin, että apu löydettäisiin historiasta -edes jollain tavalla. Toki 1800-luvun työolosuhteet eivät tehtaissa olleet nautinnolliset, mutta kai sieltä jostain löytyisi edes "johtolanka" siihen, kuinka kuormittaa luontoa mahdollisimman vähän. Olisi outoa, jos ei löytyisi.

Ja niiden viisaiden päättäjien, kaikkien maailmojen herrojen, pitäisi saada aikaiseksi sellainen laki (no jos ei laki, niin edes jonkinlainen ohjenuora), joka kieltää ihmisiltä uhanalaisteneläinten ENSISIJAISEN ravinnon käyttämisen omiin tarkoituksiinsa. Eli emme saisikaan tappaa kaikkia puita, tyhjentää meriä tai murhata jokaista olentoa, vaan uhanalaisteneläintensuojelun pitäisi kääntää kurssia vielä enemmän "ennaltaehkäiseväksi". Turvataan niiden lisääntyminen, kasvaminen "kasvualueilla" (kuten luonnonpuistoissa) ja suojellaan myös niille elintärkeää ravintoa. Näin voisi alkaa elpymään monien eläinten kanta, kun ihminen pysyisi poissa sieltä, minne hän ei enää kuulu.

Luomakunnan kuningas on muuttunut Luomakunnan narriksi, ja kuninkaan kruunu saatetaan asettaa muurahaisten päähän, sillä hehän todella omistavat maan.


Ps. Elkää liian vakavasti ottako, ihminenhän minäkin vain *wirn*

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.