IRC-Galleria

LuovuudestaSunnuntai 16.01.2011 04:28

Olenko luova. Kirjoitan säkeitä päästäni soimasta, asettelen sanat satunnaiseen järjestykseen muodostamaan lauseita, virkkeitä, kokonaisuuksia. Tekeekö se minusta luovan?

Luovuus mielletään usein kyvyksi tehdä asioita toisin. Jokainen meistä on omalla tavallaan luova. Luovan ihmisen arkiset askareetkin näyttävät kauniilta, mutkattomilta. Vai onko luovuus vain kykyä toimia tietojensa mukaan? Vai kykyä rikkoa rutiinit pienen pieniksi osiksi, tehdä jokainen osa harkitusti ja muodostaa siten erilainen kokonaisuus?

Luovuus. Laaja sana, vaikea selkoinen. Jotkut mieltävät, että osa ihmisistä on luovia, tekemättä mitään sen eteen. Että joku osaa jotain, vaikka tuottaa kauniita asioita synnyinlahjanaan. Ilman, että luovuutta tulisi millään muotoa koulia. Todellisuudessa luovuus on vain pieni osa sitä, mikä tekee taiteesta taiteen. Loppu on silkkaa työtä: verta, hikeä ja pohjatonta osaamattomuuden tunnetta.

Ehkä luova ihminen on hän, kuka osaa muodostaa uusia näkemyksiä siitä ristiriidasta; kuinka näkee maailman >< miltä maailma todella näytttää. Jokaisella meistä on kuitenkin oma näkemyksensä, maailmankatsomus. Kuinka se vaikuttaa siihen, miten elämme tai kuka olemme. Toiset ilmaisevat kantansa järkkymättöminä totuutena, eivätkä kykene edes katsomaan toisen maailmaan. Onko siitä syntynyt luovuus, taide? Jotta myös ne pikkusieluiset totuudenhuutajat voisivat pysähtyä ja nähdä maailman toisen silmin, lukea uusin sanoin tai kuulla eri ajasta, eri maailmasta.

Vai onko luovuus vain mielen hulluutta? Kuvitelmia siitä, ettei maailma ole vain sitä mitä näemme ja tunnemme. Vaan että maailma muodostuisi useista tasoista ja luovasti toiset tuovat ne muutkin tasot muille nähtäviksi..


Ja tämä kaikki vain koska edessäni on luova vuosi, loppuun suoritan asioita, jotka joskus jääneet vähälle huomiolle. Mikäs sen parempi tapa aloittaa kuin blogin päivitys muullakin kuin joutavilla testeillä. Joskus sentään olen osannut ilmaista mielipiteitäni, pitää kokeilla osaanko enää...

Kaikille voisi olla tammikuun aforismina: "Uskalla tehdä tarpeelliset muutokset elämässäsi." Kukin voi sitten miettiä, mitä se mahtaakaan omassa elämässä ja siinä tilanteessa tarkoittaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.