IRC-Galleria

Elyse

Elyse

Etsivä löytää.

Selaa blogimerkintöjä

Häiritseviä uniaTorstai 01.03.2012 15:55

Näin viime yönä kolme häiritsevää unta. Alkuperäisestä järjestyksestä ei ole mitään hajua, eikä siitä, miksi näin näitä unia juuri tänä yönä.

Näen suhteessa todella usein unta siitä, että olen Harry Potter ja olen tilanteessa Voldemortin kanssa. Tänä yönä taas sama sarja sai jatkoa.

Taisin olla Tylypahkassa, joka muistutti osin vanhaa yläastettani. Muistan hämärästi, että alussa saattoi olla puhetta sauvaliikkeestä ja sauvojen ytimistä ja toimimattomista sauvoista. Sitten suddenly, takaa-ajo, Voldemort minun kimpussani. Pako toisen nuoren velhon kanssa jääkapin kautta Pimennon työhuoneeseen. Pimennon hiljentäminen. Ja hetken toivon huokaisu, kun ehdimme sulkea tuon jääkaapinoven ennen kuin luinen sauvakäsi ujuttaa sormensa väliin. Mutta ei! Tässä ei ollutkaan kaikki. Voldemortin taika on todella vahva, vahvempi kuin oma käteni, joka kaikin voiminensa pyrkii pitämään tuon oven karmit kiinni. Voldemort pääsee läpi ja viimeinen asia, jonka muistan on vihreä, liehuva, kamala, partytrikoo.

Olin lähdössä isän, Mikon, sisarusteni, serkkujeni, kummejeni ja heidän lastensa kanssa todella köyhän kokoisella purjeveneellä Norjaan. Veneessä tulisi olla kannen päällä koko matkan ja katsella loputtomia mustia vesiä. Matkaa ennen kuitenkin kävimme kaupassa hankkimassa tarpeita. Ehdotin, että neljä leivonnaista ei riittäisi kymmenelle lapselle ja unessa isä flippasi sanomastani. Minä turhaannuin ja lähdin paikalta. Tavaroita pakatessa kassalla vieressäni kävi diileri poimimassa pillerin meidän ostostemme seasta.

Näin unta myös kouluampumisista. Juuri niistä kouluampumisista, jotka aloittivat Suomen aselaki- ja koulukiusauskeskustelurumbat. Olin sattumalta tuossa koulussa, kun kouluampumiset tapahtuivat tässä unessa. Koulu oli pimeä ja tyhjillään. Pakenin erääseen luokkaan, jonne en ajatellut ampujan tulevan, koska se tosiaan oli tyhjä. Näen ampujan jalat pulpetin alta. Tämän jälkeen tapahtui todella omituisia asioita, ainakin ilmeisesti, koska seuraavana huomaan piteleväni kahden ihmisen kanssa ampujaa seinää vasten. Meidän aseemme ovat koulusakset. Ampujan ase on lattialla ja meidän tehtävämme on pitää hänet erossa siitä. "Meidän täytyy tehdä siitä liikuntakyvytön", sanon ja tarraan saksiin. En todellakaan halua satuttaa tuota henkilöä, mutta erittäin vastahakoisesti upotan sakset hänen lihaansa. Hetkessä hänellä on reiät jaloissa ja käsissä. Hän muistuttaa ristiinnaulittua. Jotain outoa tapahtuu. Kulmien ja pulpettien takaa tulee karnevaalipukuisia ihmisiä. Tajuan hetkessä kyseessä olleen penkkaritrolli. Olen hyvin pahoillani ja tunnen suurta syyllisyyttä. En saa sanotuksi sitä kuitenkaan ääneen. "Miksi se ei sanonut mitään?" On ainoa selkeä ajatus päässäni järkytyksen jäljiltä.


Että sellaisia unia. Freud anyone?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.