IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Politiikka.Maanantai 20.09.2010 14:57

Jep. Olen huomannut että tartun tuohon nykyään enemmän ja enemmän. Minusta se on huolestuttava piirre, mutta se ei ole vielä aiheuttanut ongelmia :)

Nyt on näemmä alkanut jo valmistautuminen eduskuntavaaleihin ja tällä kertaa ei voisi vähempää kiinnostaa. Miksi? Koska kenelläkään ei taida olla hajuakaan missä mennään. Kukaan ei katso tarpeeksi eteenpäin, eikä kukaan tajua mihin ollaan menossa tai missä seistään nyt.

Tämä voi johtua kahdesta seikasta. Joko ihmiset kieltää sen koska se pelottaa liikaa, tai sitten ihmiset ovat vaan helvetin sokeita. Tällä hetkellä ei ole yhtään puoluetta joka tajuaisi missä mennään ja mitä on tulossa. Ajatellaan vaan rahaa ja yksittäisen ihmisen "hyvinvointia" kuten eläkettä tai palkkaa.

Jos kohta ei ala katse siirtyä kauemmaksi tulevaisuuteen, meillä kenelläkään ei ole eläkettä tai palkaa. Saati kotia tai turvallisuutta. Me ollaan kusessa.

Nyt keskitytään johonkin ihmeen ilmastopolitiikkaan, joka sekin on yli kymmenen vuotta jäljessä. Turha sitä vilkkua on siellä ojassa laittaa päälle, se pitäisi laittaa päälle jo ennen risteystä. Muistan kun joskus 80- 90-luvun taitteessa puhuttiin paljon kasvihuoneilmiöstä. Kukaan ei nostanut tikkua ristiin silloin kun olisi pitänyt, ja tässä sitä nyt yritetään pitää lasia suorassa kun on jo läikkynyt yli. Säälittävää.

Monta muuta paljon pahempaa asiaa on tulossa ihan nurkan takana ja täällä keskitytään johonkin pikkuseikkoihin. No... aivan kun lapsi ei usko ennen kun sattuu, niin sama taitaa päteä aikuisiinkin.

Koska nykyisistä puolueista kaikki ovat pihalla, niin taidan jättää äänestämättä kunnes on puolue joka tajuaa missä mennään, mihin ollaan menossa, ja omistaa järkevän tuntuisen suunnitelman vähintään seuraavalle 20-vuodelle siitä miten tämä iso laiva käännetään. Eli toisin sanoen uskaltaa oikeasti ottaa härkää sarvista.

Ja se tulee vaatimaan vähän helvetin radikaaleja tekoja, nyt ei vielä edes tiedosteta (tai tunnusteta) härän olemassaoloa.

Ainut porukka jolla tuntuu olevan haju tulevasta ja vaadittavista uhrauksista, on Zeitgeist-liike, mutta edes tälllä porukalla ei ole vielä selkeää ajatusta sille miten käytännön tasolla saadaan homma kotiin.

http://www.youtube.com/watch?v=-wR1nX2Rfis

Good luck with the future, we are going to need it.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.