IRC-Galleria

YleX_Aamu

YleX_Aamu

YleX Aamu on palannut joululomilta.

Aamun kysymys/tehtävä: Leuhki ja lesoa!Perjantai 27.01.2012 09:53

Perjantain kunniaksi YleX Aamu kääntää Aamun kysymyksen tehtäväksi. Me pyydämme teitä nyt leuhkimaan ja lesoamaan - rajoja ei ole! Kehukaa vuolaasti itseänne, ominaisuuksianne, omaisuuttanne, harrastuksianne ja niin edelleen.

Onko sinulla työpaikan parhaimmat kengät, kuten Hannella huopikkaat tänään? Onko autosi hienoin koko naapurustossa? Oletko erikoisen hyvä viheltämään? Oletko notkea? Mitä muuta? Kehu, lesoa ja leuhki meille!
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Eilen jaettiin Oscar-ehdokkuudet, joka sai YleX Aamun keskustelemaan elokuvien maailmasta. Matin mielestä kaukosäätimessä olisi hyvä olla "I have a dog" -näppäin, joka poistaa elokuvasta koiran haukkumiset, kissan maukumiset ja ovikellon äänet, jotta kotona oleva koira ei sekoaisi. Lisäksi Matti haluaisi skipata kohtauksen, jossa päähenkilö kävelee kadulla ja soundtrack-biisi soi taustalla.

Ile puolestaan tahtoisi napin, jolla voisi katsoa action-elokuvien treenausmontaaseja uudestaan. Hanne taas tahtoisi 'make it real' -napin, jolla asiat saisi näyttämään realistisemmilta. Nappi, joka näyttäisi konehuoneet niin likaisina kuin ne oikeasti ovat. Nappi, joka näyttäisi päähän lyötyjen ihmisten turvonneet silmät ja kuhmut. Ja niin edelleen...

Aamun kysymyksessä me haluamme tietää, mitä sinä muuttaisit 'make it real' -napilla? Minkä haluaisit muuttaa elokuvassa realistisemmaksi? Kerro meille!
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Iltalehti on tehnyt suuren paljastuksen ja vetänyt presidenttiehdokkaidemme kaapeista luurangot esille. Niinistöstä ja Haavistosta on paljastunut vallan kamalia asioita. Kokoomuksen presidenttiehdokkaan Sauli Niinistön kerrotaan olevan äksy, kova ja huono neuvottelemaan. Vihreiden Pekka Haavistoa taas pidetään nössönä ja hän ei ole käynyt armeijaa.

Näistä aiheista puhuminen on presidenttiehdokkaille kiusallista, mutta nyt me haemme sinun luurankojasi! Paljasta meille, mikä on sinun salaisuutesi tai kiusallinen asia, josta et halua puhua. Kerro meille nimettömänä mitä teet, kun olet yksin? Mistä pidät salaa? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän artikkeliin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne

YleX Aamun vieraana The Rasmus!!Perjantai 20.01.2012 10:58

YleX Aamun vieraana oli the paluun tekevä The Rasmus! Yhtyeen Lauri & Aki kävivät studiossa maanantaina 23. tammikuuta.

Haastattelu täällä: http://ylex.yle.fi/radio/vieraat/ylex-aamun-vieraana-the-rasmuksen-lauri-ja-aki-uusi-levy-on-vahan-kuin-kotiinpaluu

Lomilta palaava The Rasmus ja loman tarpeessa olevat Ile ja Matti...
Mikä gaala sinun mielestäsi puuttuu?

Alkuvuoden gaalaputki jatkuu ja tänään jaetaan musiikkimaailman Emma-palkinnot. Emma-palkintojen lisäksi Suomessa jaetaan muun muassa Venla- ja Jussi-palkintoja, ulkomailla jaetaan esimerkiksi Oscareita. Nimipalkintojen lisäksi palkintogaaloja on satoja erilaisia, omituisimpiin palkintoihin kuuluvat muun muassa Stinky Shoe Award, jolla palkitaan pahin haju lenkkareissa; Stella Award, jolla palkitaan typerin lakijuttu sekä Darwin Award, joka jaetaan tyhmimmille vahinkokuolemille.

Mitä palkintoa jaettaisiin sinun nimelläsi? Sen ei tarvitse liittyä sinuun tai tekemisiisi, vaan voit myös keksiä gaalan, joka vielä puuttuu.

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
Parkkipirkot eivät välttämättä ole niin tylyjä ja sydämettömiä kuin väitetään. Porilaisen miehen auto oli parkkeerattu sakkopaikalle ja pysäköinnin valvoja oli kirjoittamassa sakkoja, kunnes havaitsi rumpukapulat auton etuikkunalla. Tällöin pysäköinninvalvoja päätti repiä kirjoittamansa sakkolapun ja perusteli sen sillä, että hän sääli ihmistä, joka on rumpali.

- Muusikoilla ei ole muutenkaan rahaa, oli lappuliisa tokaissut.

Hauskaa jutussa on se, etteivät rumpupalikat edes kuuluneet miekkoselle. Porilaismies on basisti.

Milloin sinä olet saanut anteeksi jonkun ulkopuolisen tekijän avulla? Mitä olet saanut anteeksi ja mitä keinoja tarvittiin?Oletko esittänyt tyhmää ja räpsytellyt silmiäsi sinut pysäyttäneelle poliisille? Oletko saanut ystävältäsi anteeksi pitkällisten palvelusten jälkeen? Onko seurustelukumppanisi pettynyt sinuun ja antanut anteeksi vasta, kun olet ryöminyt mahallasi kuumilla hiilillä? Mitä muuta? Kerro meille!
Hanne

YleX Aamun vieraana Haloo Helsinki!Keskiviikko 18.01.2012 15:48

Haloo Helsinki! oli YleX Aamun vieraana torstaina 19.1. Pop-yhtyeen haastattelu täällä: http://ylex.yle.fi/radio/vieraat/ylex-aamun-vieraana-haloo-helsinki-jos-mun-pokka-pettaa-biisi-ei-kerro-stalkkauksesta-

Jos mun pokka pettää -laulua laulaisi mies, kuulostaisiko se stalkkaukselta?
Englanninkielinen Wikipedia on pimeänä ja pysyy pimeänä 24 tuntia. Sivusto protestoi tempauksellaan Yhdysvalloissa vireillä olevaa piratismin vastaista lakia. WIkipedia kirjoittaa sivuillaan olevassa julistuksessa rakentaneensa yli vuosikymmenen ja miljoonien tuntien avulla suurinta tietosanakirjaa koko ihmiskunnan historiassa ja nyt tuo on uhattuna.

Monet Wikipediaa käyttävät tyypit ovatkin tänään ihmeissään, kun sivusto ei toimi. Onneksi internetissä on kuitenkin muutama muukin sivusto, jonne voi eksyä ja jäädä koukkuun...

Mikä on erikoisin nettisivu, johon sinä olet koukussa?
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.

Aamun kysymys: Mahdoton tehtävä?Tiistai 17.01.2012 10:01

YleX Aamun vieraaksi saapuu tänään kaikkien tuntema Samuli Edelmann. Suomalaisnäyttelijän uusin rooli on suuren suuren budjetin Mission Impossible - Ghost Protocol -leffassa.

Edelmannin elokuvaroolin kunniaksi me haluamme tietää teidän mahdottomia tehtäviänne. Eikö sinulta koskaan onnistu taskuparkkeeraus? Eikö voimasi riitä mattojen tamppaukseen? Etkö koskaan onnistu laittamaan huulipunaa hyvin naamalle? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne

Aamun kysymys: Turhin turvatoimi?Perjantai 13.01.2012 09:20

Tänään on perjantai 13. päivä. Kammottava päivä, jolloin monet taikauskoiset ihmiset (varsinkin Yhdysvalloissa) päättävät jäädä kotiin, ettei vaan sattuisi mitään pahaa. YleX Aamustakin löytyy turhan varovaisia henkilöitä: Matti pitää läppärinsä kameran edessä teippiä, ettei vaan kukaan katsoisi toisesta päästä. Hanne nyppii vedenkeittimen ja leivänpaahtimen töpselit irti kotoa lähtiessään.

Nyt me haluamme tietää, missä sinä olet tai ystäväsi on turhan turvallinen? Tarkistatko ovesi kiinnimenemisen viisi kertaa? Tarkistatko joka ilta, että palohälyttimen patteri toimii? Paljasta YleX Aamulle turhin turvatoimesi!
Hanne