IRC-Galleria

YleX_Aamu

YleX_Aamu

YleX Aamu on palannut joululomilta.
Taas on se aika, kun ihmiset miettivät uuden vuoden lupauksia. Mutta kuinka kävi viime vuoden lupausten? YleX Aamun Hanne lupasi tänä vuonna harrastaa pilatesta, juoda enemmän vettä ja taipua spagaattiin. Lupaukset jäivät muutaman päivän jälkeen unholaan...

Mitä sinun piti tänä vuonna tehdä, mutta unohtui tai et onnistunut? Lupasitko laihduttaa? Aioitko lopettaa tupakinpolton? Pitikö harrastaa enemmän kulttuuria tai lähteä ulkomaan reissulle? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.

Hanne
YleX Aamuun saapuu vielä ennen uutta vuotta kaksi vierasta.

Torstaina 29. joulukuuta vieraana kävi Varasto-elokuvan tähti Kari-Pekka Toivonen.

Haastattelu täällä: http://ylex.yle.fi/radio/vieraat/kari-pekka-toivonen-kylla-ilmapiiri-sahkoistyi-kun-vesa-matti-loiri-saapui-kuvauspaika

Kari-Pekka Toivonen kertoi haastiksessa muun muassa Vesa-Matti Loirin tapaamisesta.


Perjantaina 30.joulukuuta vieraana oli ex-missi/malli Joanna Kuvaja, joka on yksi YLEn ensi vuoden raviohjelmien tähdistä.

Haastattelu täällä: http://ylex.yle.fi/radio/vieraat/joanna-kuvaja-kylla-ravihevonen-on-huippu-urheilija-siina-missa-ihminenkin

Joanna Kuvaja & Matti = Samiksii! Aleksi ei kuulu joukkoon.

Aamun kysymys: Milloin esitit viatonta?Keskiviikko 28.12.2011 09:12

Tänään vietetään Viattomien lasten päivää. Kristillistä juhlaa vietetään niiden beetlehemiläisten lasten muistoksi, jotka kuningas Herodes raamatun mukaan surmautti. Espanjassa ja Latinalaisessa Amerikassa kyseisenä päivänä on tapana tehdä piloja muiden maiden aprillipäivän tapaan.

Me tiedämme kuitenkin, ettet SINÄ ole viaton! Kaikkia pieniä tuhmuuksia on tehty ja syntiä on viljelty! Näistä asioista ei kuitenkaan aina halua jäädä kiinni, joten silloin on pistettävä pokerinaama päälle ja esitettävä viatonta...

Kerro meille, milloin sinä rikoit äitisi lempimaljakon (kenties liimasit sen kasaan) ja esitit, ettet tiedä asiasta mitään. Milloin olet syönyt syntymäpäiväjuhlilta jääneet herkut ja syyttänyt koiraa? Milloin jäädessäsi kiinni tupakinpoltosta väitit ystäväsi vain polttaneen? Mitä muuta? Tunnusta omat tai ystäväsi synnit meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.

Hanne
Tämä on se päivä, jota jotkut odottavat enemmän kuin itse joulua: alennusmyynnit alkavat! Aamutiimistä jokainen tunnusti lähtevänsä shoppailemaan, koska nyt saa tarpeellista tavaraa halvalla. Huomisen koittaessa saapuu totuus: Mukaan on tarttunut kaikennäköistä muutakin turhaa tavaraa, kun halvalla sai.

Kerro meille, mitä sinä intoudut vuodesta toiseen ostamaan, vaikkei tarvitsisi? Mitä asioita kotoasi löytyy, joita et ole koskaan käyttänyt? Tunnusta meille tai ilmianna ystäväsi!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.

YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
YleX Aamun Hanne siivosi keittiötään ja huomasi kaapissa olevan hirvittävä määrä teetä! Teetä on saatu lahjaksi jouluna ja arkena. Aromista virkistysjuomaa on raahattu tuliaisiksi Egyptistä, Saksasta, Turkista, Latviasta ja ties mistä. Vuodenaikaan nähden oli tärkeää nostaa jouluteet esille, niitä löytyi viisi pussia! Teen aromit eivät säily ikuisuuksia hyvänä, joten kaikkia kaapissa olevia juomia ei saa edes juotua siinä ajassa, kun ne ovat parhaimmillaan.

"Ei kiitos!", sanoo Hanne, kun joku ajattelee hankkivansa lämpöistä, makoisaa juomaa joululahjaksi.

Joka joulu löytyy myös vuoden "trendilahja", jota annetaan eniten lahjaksi. Kuinka monen kotoa löytyy esimerkiksi muutamakin turhaksi jäänyt piikkimatto tai käsipaino?

Kerro meille, mitä et enää halua lahjaksi tai milloin olet epäonnistunut lahjavalinnassa. Oletko saanut samaa asiaa monta kertaa lahjaksi? Etkö pysty syömään suklaata, mutta saat aina monta pakettia konvehteja? Oletko saanut jonkun turhan, nurkassa pölyttyvän asian lahjaksi? Mitä muuta? Kerro meille!

Hanne
Milloin sukupolvien välinen kuilu tuli vastaan?

Tietotekniikkajätti IBM maalailee uskomattomia tulevaisuuden kuvia. Yhtiön mukaan pystymme jopa viiden vuoden sisällä ohjaamaan laitteita ajatuksillamme. IBM:n mukaan aivomme saattavat tulevaisuudessa olla synkronoituina laitteisiin, esimerkiksi jos käyttäjä haluaa ohjata osoitinta tietokoneen näytöllä, se onnistuu vain ajattelemalla. Myös soittaminen toimii ajatuksen voimalla.

Tekniikka on edistynyt valtavin harppauksin vain viimeisen 15 vuoden aikana. Jos nyt näyttäisimme kosketusnäytöllistä älypuhelinta vuoden 2001 -henkilölle, olisi tämä ihmeissään. Useat vanhemmat henkilöt ovatkin pudonneet kärryiltä, kun eivät ehkä ole kiinnostuneita siitä, miten puhelin, tietokone, netti ynnä muut kehittyvät.

Milloi sinä olet kohdannut sukupolvien välisen kuilun? Onko mummosi ollut ihmeissään tablettikoneestasi? Onko isäsi ihmetellyt automaattipinsettejäsi? Onko isotäti ihmetellyt kaupan eksoottisia hedelmiä? Oletko itse hämmästynyt pelistä, jota naapurin pikkupoika pelaa? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu(a)yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.

YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.

Toivo ystävälle kappale lahjaksi!Tiistai 20.12.2011 15:07

Etkö keksi, mitä antaa lahjaksi? Onko ystävälläsi jo kaikkea? Ei hätää – YleX Toiveet auttaa!

YleX Toiveet kuullaan tuttuun tapaan myös lauantaina 24. joulukuuta ja joulun kunniaksi ohjelmassa bailataan talven juhlan tahdissa! Jouluaaton vuoksi sinä voit toivoa biisejä lahjamuodossa ystävillesi. Toiveiden ei tarvitse olla joululauluja, vaan ne voivat olla mitä tahansa biisejä. Parhaimmille toivojille lähetetään oma, pieni YleX-lahja.

Tee näin:

1. Mene TÄÄLTÄ toivekaavakkeeseen.

2. Ilmoita toivekappaleesi.

3. Kerro perusteluissa kenelle kappale on omistettu ja miksi.

4. Jätä mukaan yhteystietosi mahdollisia tarkennuksia ja YleX-tuotetta varten.

Mä olin eilen pois töistä ja meillä on sillä välin käynyt vieraina jotain ihme hunkseja? -Hanne

YleX Aamussa vieraana Renny Harlin!Tiistai 20.12.2011 14:28

Hollywoodissa pitkän uran luonut ohjaaja Renny Harlin vieraili YleX Aamussa. Miehen kanssa oli puhetta muun muassa uudesta Viiden päivän sota -elokuvasta sekä Sylvester Stallonesta.

Kuuntele koko haastattelu TÄÄLTÄ.

American-Renny saapui YleX Aamun haastatteluun suoraan aurinkoisesta Kaliforniasta.

Aamun kysymys: Milloin piilo paljastui?Torstai 15.12.2011 09:48

Joulu lähestyy ja lahjat etsivät piilopaikkojaan. Häkkivarastoon ei kuitenkaan kannata piilottaa lahjoja, sillä uutissivusto Vartti kertoo kellarimurtojen määrän kohoavan hieman joulun alla arvokkaiden lahjojen takia. Joululahjoja eivät kuitenkaan metsästä vain varkaat. Lähes joka kodista löytyy utelias pikkulapsi, joka tahtoo helistellä paketteja ennen aattoa.

Oletko sinä jäänyt uteliaan pikkulapsen uhriksi ja lahjapiilosi on paljastunut? Oletko itse ollut se utelias pikkulapsi? Mitä muita piiloja on löydetty? Onko äitisi löytänyt teininä piilottamasi salaiset asiat? Oletko itse löytänyt sisaresi salaisen päiväkirjan? Onko opettaja löytänyt pulpetistasi luvattomia asioita? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän artikkeliin, sähköpostilla ylex.aamu(a)yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.

YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
YleX Aamu kehitti uuden baaripelin! Tarkoituksena on kehittää tunnetuista elokuvanimistä uusia versioita lisäämällä sinne sanan (tarvittaessa kaksi). Aamutiimi on kehittänyt tähän mennessä mm. seuraavia:

- Kuuma kansantanssi

- Tuntematon sotilaskotiemäntä

- Menetetty maatila

- Saippuaprinssinakki

- Twilight - Aamunkoin syömä

- Viimeinen ristiretkieväs

Lisää elokuvapilauksia löydät TÄÄLTÄ.


Kehitä sinä nyt omasi! Vastaa Aamun kysymykseen tähän artikkeliin, sähköpostilla ylex.aamu(a)yle.fi tai tekstiviestillä numeroon 17176 (0,40€/viesti).

YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.