IRC-Galleria

YleX_Aamu

YleX_Aamu

YleX Aamu on palannut joululomilta.

Aamun kysymys: Meemi, jota fanitat?Perjantai 31.08.2012 11:00

YleX Aamun oma lentävä reportteri Aleksi Ruuskanen on eilen ottanut osaa kissavideofestivaaleille. Kyseessä on itse asiassa varjofestivaalit, sillä varsinaiset festarit järjestettiin Yhdysvaltain Minneapolisissa. Paikalle oli tullut satoja ihmisiä katsomaan meemivideoita kissoista.

Tämän innoittamana haluamme järjestää omat YleX.fi-meemifestarit. Kerro ja kuvaile meille fanittamasi meemi, lisää linkki (tai tekstiviestiin hakusanat) ja me keräämme kaikki parhaimmat yhdelle listalle lähetyksen päätteeksi!

Fanitatko sinäkin kissoja, kuten sadat muut eilen kissavideofestareilla? Vai diggailetko kenties huulisynkalla laulavista taviksista? Vai innostutko Hannen tavoin diskettiasemista, jotka soittavat tunnettuja tunnareita? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän artikkeliin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
Yle uutisten mukaan Yliopistot ovat myöntäneet lisäaikaa lähes kaikille sitä hakeneille opiskelijoille. Eli nee yliopistojen perustutkinto-opiskelijat, joilla tutkintoa varten annettu 7 vuoden opintoaika on täyttymässä, voivat huokaista helpotuksesta .

Mille asialle elämässäsi sinä olet antanut lisäaikaa? Ovatko sukkasi parsittu jo lukuisaan otteeseen? Vaihdetaanko autoosi aina uudet osat? Mitä muuta? Kerro meille!
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
80-vuotias avulias mummo päätti auttaa kotikirkkoaan nähdessään sen seinällä hieman rapistuneen maalauksen Jeesuksesta. Espanjalaisnainen aikoi säästää kirkon rahaa ja aikaa ryhtymällä entisöimään maalausta. Valitettavasti mummo ei kysynyt keltään lupaa operaatioonsa eikä taidotkaan ihan riittäneet maalauksen korjaamiseen ja mummo päätyi tuhoamaan Elias Garcia Martinezin vuonna 1910 maalaamaan Ecce Homo -freskon lähes täysin. Jumalan pojan sijasta maalaus näyttää joltain aivan muulta (lue lisää The Telegraph -lehden sivuilta TÄÄLTÄ).

Milloin sinun tai ystäväsi olisi kannattanut kutsua paikalle ammattihenkilö? Yrititkö vaihtaa autosi renkaat itse ja huomasit ensiajon ensimmäisellä pysähdyksellä renkaan vain jatkavan matkaansa? Yrititkö itse maalata asuntosi seinät vain huomataksesi lattiankin olevan täynnä maaliläiskiä? Mitä muuta? Kerro meille milloin onni ei tullut itsetehdystä!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.

Aamun kysymys: Nihkein majoitus?Keskiviikko 22.08.2012 10:33

Tampereen jokasyksyinen asuntopula on tänä vuonna erityisen paha. Aamulehden mukaan jopa hostellissa perinteisesti järjestetty hätämajoitus on täynnä ja opiskelijoille tarjotaan yösijaa jopa Härmälän leirintäalueen mökeistä.

Tähän liittyen YleX Aamu tahtoo kuulla nihkeimmästä majoituksesta, johon sinä olet joutunut? Oletko lähtenyt pummilla festareille ja päätynyt yhden hengen telttaan - kahden muun kaverin kanssa? Oletko jäänyt asunnotta ja nukkunut ystäväsi vaatekaapissa pikkupatjalla? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
Perjantain kunniaksi YleX Aamu tahtoo listata elokuvan nimiä, jotka voisivat olla omalla nimellään myös pornoelokuvia. Nyt ei siis haeta minkäänlaisia sanamuunnoksia tai parodiaväännöksiä, vaan oikeita elokuvanimiä! YleX Aamu keksi muutaman esimerkin teitä innoittamaan:
- Top Gun
- Cocktail
- 3 Simoa
- Paniikki tunnelissa
- 007 ja Kultasormi
- Hot Fuzz
- Deep Impact
- Dirty Harry
- Swingers

Nyt on sinun vuorosi keksiä! Kerro ehdotuksesti kommentoimalla tätä blogia, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822
EuroMillions-lottovoittaja Adrian Bayford voitti viikko sitten huimat 148 miljoonaa puntaa. Musiikkikauppiaana työskentelevä Bayford tahtoisi törsätä osan voittorahoistaan alkuperäisen Guns 'N Rosesin paluukeikkaan (lue lisää TÄÄLTÄ). Axl Rosen ja Slashin hankalia luonteita ja ikuisuusriitoja ei kuitenkaan taideta rahalla saada kuntoon...

Jos sinulla olisi miljoonia törsätä, mitä toisit takaisin musiikin saralla? Yrittäisitkö Bayfordin tapaan saada Axl Rosen ja Slashin yhteen? Hieroisitko sopua Gallagherin veljesten välillä ja palauttaisit Oasiksen loistoonsa? Huhuilisitko Tehosekoittimen pojat takaisin kasaan vai maksaisitko Toni Wirtaselle rahaa, että tämä kasvattaisi taas hiukset ja soittaisi rämäpunkkia? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän artikkeliin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.

YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.

Aamun kysymys: Sitkein vieras?Keskiviikko 15.08.2012 10:49

Madonna on VIELÄKIN Helsingissä! Jälkikasvua on nähty pitkin Helsinkiä eilen: tytär Lourdes söi keskustan Santa Fé -ravintolassa, muut lapset Rocco, Mercy ja David Banda taas nähtiin naapuriravintola Grande Grillissä. Helsinki ei ole niin iso - eihän täällä enää riitä nähtävää maailmantähdelle?

Tänä iltana Madonnalla on keikka Oslossa, mutta voihan olla, että Suomeen mieltynyt Madonna lentää pikaisesti keikalle ja takaisin pääkaupunkiimme.

Tähän liittyen YleX Aamu tahtoo tietää teidän sitkeimmistä vieraistanne! Mökkikausi on juuri loppumassa, vierailiko sukulaismies mökillä lähes koko loman ajan? Valtasiko lapsuudenystäväsi koko yksiösi tullessaan vierailulle opiskelukaupunkiisi? Eikö iltaa viettämään tulleet vieraat ymmärtäneet lähteä vielä aamuviideltä? Mitä muuta? Kerro meille?

Vastaa Aamun kysymykseen tähän artikkeliin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
Matti totesi lähetyksen aikana, että jokainen tuntee jonkun henkilön, joka laittaa voita kahviin. Muu aamutiimi ei kuitenkaan tunne ketään.

Mikä on teidän laita? Tiedättekö jonkun, joka laittaa voita kahviin? Laitatteko kenties itse? Vastatkaa alla näkyvään kyselyyn, saa myös kommentoida!

Matti

Voita kahviin?Torstai 09.08.2012 12:37, 224 vastaajaa

Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Taiwania riepottelevat tulvat aiheuttavat vahinkoa myös teille. Yhden tien sortuminen tallentui valvontakameralle. Ikävintä asiassa oli, että tiellä käveli juuri mies, joka joutui maan nielaisemaksi.

Kirjaimellisesti maan nielaisemaksi joutuminen ei varmasti ole kiva juttu. Joskus on kuitenkin niitä päiviä, kun toivoo, että maa aukeaisi ja veisi pois äärimmäisen nolosta tilanteesta.

Milloin sinä olet toivonut, että maa voisi nielaista sinut? Ovatko housusi ratkenneet sopimattomassa tilanteessa? Oletko luullut väärää henkilöä seurustelukumppaniksi? Oletko puhunut ikävästi jostain henkilöstä, jonka kumppani tai sukulainen onkin seurueessa? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin (vaikka yksityisenä), sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
Bruce Springsteen jaksoi viihdyttää eilisellä Suomen keikallaan yleisöään. Pomo yllätti kuuntelijat heittämällä puolen tunnin akustisen keikan melkein kaksi tuntia ennen virallista keikkaa. Virallinen keikka 39 biisin avulla kesti itsessään yli neljä tuntia ja Ilta-Sanomien mukaan koko paketti kesti neljä tuntia 37 minuuttia (lue lisää keikasta TÄÄLTÄ)!

Suurin osa yleisöstä oli varmasti mielissään Brucen ennätyspitkästä keikasta, mutta osalla saattoi olla jo kiire kotiin ja nukkumaan ennen seuraavaa työpäivää. Näin ollen konsertti tuntuisi vain kestävän ja kestävän...

Tähän liittyen YleX Aamu tahtoo tietää, milloin sinusta jokin asia on vain tuntunut kestävän ja kestävän ja kestävän... Venyikö jokin esitys Brucen tapaan pitkäksi? Pitikö pappi aivan liian pitkän puheen rippijuhlissa? Venyikö juhliminen läpi viikonlopun? Etkö millään meinannut päästä määränpäähäsi pitkän matkan takia? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.