IRC-Galleria

YleX_Aamu

YleX_Aamu

YleX Aamu on palannut joululomilta.

Aamun kys... tehtävä: Myy meille p**ka!Perjantai 24.02.2012 09:05

YleX Aamussa ihmeteltiin kahvipakettia, jonka mainosteksti kuuluu kutakuinkin näin: "täyteläisen aromikas ja riittoisa kahvisekoitus, joka täyttää korkeat, suomalaiset laatuvaatimukset. Tähän kahviin on huolella valikoitu Guatemalan, Costa Rican, Kolumbian ja Brasilian kahvilaatuja, joiden aromi vielä viimeistellään Itä-Afrikan huippukahveilla."

Kuulostaa herkulliselta, eikös? Taitaa kuitenkin olla niin, että mainostekstin rivien välistä voi päätellä kahvipaketin sisältävän vain jämäkahvia.

Tähän liittyen tahdomme, että herätätte esiin sisäisen myyntihenkilönne. Mitä huonoa sinulla on, mitä voisit myydä meille ylistävin sanoin? Onko sinulla risa polkupyörä, joka onkin vintageaarre? Löytyykö kotoasi ylikypsä banaani, joka on makunystyröitä hivelevä eksoottinen hedelmä? Aamun tehtävänäsi on myydä meille p**ka!

Vastaa Aamun kys... tehtävään tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Nyt on aika järjestää aikainen kevätsiivous vaatekaapille, sillä vaatteet ovat vaarallisia! Iltalehden mukaan nuo ihmisen viholliset voivat jopa tuhota terveytemme. Esimerkiksi farkut saattavat aiheuttaa hermovauriota, jotka voivat johtaa alaraajojen puutumiseen... Vyöt voivat olla syy ruuansulatusongelmiin, kuten turvotukseen ja vatsakipuihin. Tiukat solmiot saattavat aiheuttaa päänsärkyä ja näön hämärtymistä.

Edellä mainittujen asioiden lisäksi vaatteemme voivat aiheuttaa meille kivuliaita ja noloja tilanteita. Kuinka monelle meistä vaatekappale on repeämisellään aiheuttanut punastumista? Kuinka moni meistä on kokenut vihlaisevan kivun, kun nahka jää vetoketjun väliin? Kuinka moni on kärsinyt ilkeiden kenkien aiheuttamista pahoista rakoista?

Kerro meille, milloin et tullut vaatteesi kanssa toimeen? Milloin vaate on aiheuttanut sinulle nolostusta tai kipua? Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.

Aamun kysymys: Milloin jäit sivuosaan?Keskiviikko 22.02.2012 09:44

YleX Aamun käy sääliksi Robinia. Nuorta miestä, joka tulee tänään meille vieraaksi. Hittibiisi Frontside Ollie tuo artistille mainetta ja mammonaa, mutta onhan se traaginen tarina. Onko Robinille oikeasti käynyt niin?

Robin on ollut ystävänsä Tommin kanssa viettämässä hauskaa iltaa, kunnes siihen tuli pari tytsyy ja sekotti Tommin pään! 'Hei lainaa, kundi sun lautaa' - huusi toinen tyttö. Robin silmiään usko ei, kun se tyttö teki sen - täydellisen Frontside Ollien. Robin sivuosaan pelkkään jäi, kun se tyttö veti yllättäin täydellisen Frontside Ollien. Sen jutun jälkeen Tommi ja Robin harvoin koodailee. Tommia ei kiinnosta, kun se seurustelee vaan.

Tarinalla on onneksi onnellinen loppu, sillä Robin alkoi skeitata tytön isosiskon kaa. Lopulta sivuosaan jäi Tommi.

Nyt me haluamme tietää, milloin sinä olet jäänyt sivuosaan? Onko ystäväsi alkanut seurustella ja jättänyt sinut täysin huomiotta viikkokausiksi? Onko sinulla ollut syntymäpäivät ja tuttusi on vienyt huomion kihlaus-uutisillaan? Onko sinun pitänyt esiintyä jossain tilaisuudessa ja joku on esiintynyt sinua hienommin ja paremmin? Mitä muuta? Kerro meille!
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Tänään vietetään laskiaistiistaita, jolloin syödään tukevasti hernekeittoa ja rasvaisia laskiaispullia. Taustalla on etnisaikain perinne, jonka mukaan mitä enemmän rasva kiilsi sormissa, sitä lihavammaksi siat kasvoivat ja sitä enemmän lehmät lypsivät tulevana vuonna. Laskiainen-sanan arvellaan kuitenkin tulevan paastoon laskeutumisesta. Paasto kestää tavan mukaan 40 päivää, jonka jälkeen alkaa pääsiäinen (=päästään paastosta).

Paasto on yleensä hyvin yksitoikkoinen, syödään vain kevyimpiä kasviksia ja juodaan vain mehua. Tiukimmissa tapauksissa juodaan vain mehuja ja teetä tai pelkkää vettä.

YleX Aamu tahtoo luoda kuulijoille hypoteettisen paastotilanteen. Paaston tapaan ruokavalio on yksitoikkoinen, mutta EI HÄTÄÄ, annammeluvan "herkutella". YleX Aamun paastossa syödään lempiruokaa ja juodaan lempijuomaa - soseutettuna! Aamun kysymyksessä me siis haluamme tietää, mikä olisi paastoruokasi tällä kaavalla: herkkuruoka + lempijuoma soseeksi.

Olisiko paastoruokasi pinaattikeittomunallapunaviini, kuten Hannella?
Hanne
Hiihtolomakausi alkaa Uudellamaalla, Satakunnassa sekä Varsinais-Suomessa. Odotettavissa on ruuhkaa lentokentillä, kun perheet suuntaavat nauttimaan talven riemuista pohjoiseen Suomeen. Luvassa on mukavaa yhdessä oloa, lepäilyä ja varsinkin laskettelua!

Laskettelu on lajeista se kuninkaallisin, kun puhutaan varusteluista. Koska hiihtomäkeen on laitettava päälle paksusti vaatteet, on niiden myös näytettävä hyvältä. Joskus tässä ei onnistuta...

Milloin sinä olet hävinnyt omia harrastevermeitäsi? Oletko lasketellut isäsi vanhassa 1970-luvun hiihtohaalarissa? Oletko mennyt pottuverkkareissa ja mainospaidassa taistelulajia harjoittelemaan? Oletko juossut koulun yleisurheilutunnilla korkokengissä? Kerro meille, milloin sinun tai tuttusi harrastevarusteet hävettivät!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
YleX Aamun vieraaksi saapuu tänään ihastuttava Kristiina Wheeler. Laulajattaren ensimmäinen suomenkielinen Sirpaleista koottu -albumi ilmestyi keskiviikkona. Vaikka Wheelerin levyn nimi kertoo enemmän henkisistä asioista, me haluamme keskittyä fysiikkaan. Kerro meille, milloin ja mitä on mennyt rikki ja miten olet yrittänyt korjata sen.

Oletko pistänyt isotätisi perintövaasin sirpaleiksi ja yrittänyt koota sitä erikeepperillä? Onko lemmikkikanisi jyrsinyt johdot vanhempiesi kotoa ja olet toiminut itse kodin sähkömiehenä? Onko isältäsi lainaamaasi autoon ilmestynyt lommo, jota olet yrittänyt vasaroida suoraksi? Kerro oma tai ystäväsi tarina meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Tänään on ystävänpäivä ja miljoonat naiset ja miehet ympäri maailmaa saavat kortteja, ruusuja, suklaata ja nalleja. Jotkut uskaliaat miehet aikovat tänään myös kosia. Pahimman virheen tekevät vastarakastuneet henkilöt, jotka päättävät kosia julkisesti. Entä jos vastaus ei ole odotettu...

Onko muutenkaan järkevää kosia tänä päivänä, kun muutenkin kaikki on romanttista? Kuka aikuinen nainen oikeasti innostuu nallesta? Tai mysteerilähetyksistä, jotka saattavat pahimmillaan hermot kiristymään? Onko romanttista antaa kaupasta ostettu kortti lahjaksi?

Mikä on sinun mielestäsi kornein rakkaudenosoitus? Onko sinun tai ystäväsi kohdalle sattunut jotain kornia rakkauden saralla? Paljasta meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän artikkeliin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Toto, Bush, Mr. Mister, Live, Yes, The Band... Nimetön! Taidoista huolimatta nämä bändit eivät ole käyttäneet varmaankaan pitkää aikaa nimensä miettimiseen. Löytyypä sellainenkin bändi kuin Poopfist...

Minkä takia tällaisia bändinimiä on keksitty, kun klassisen hyvältä kuulostava bändinimi on helppo tuottaa erilaisten tapojen kautta. Netistä löytyy erilaisia kikkailuja, joilla voi tehdä bändi- tai artistinimen. Voi esimerkiksi yhdistää äidin tyttönimen auton väriin tai oman osoitteen ja onnennumeron.

Perjantain kunniaksi Aamun kysymys on väännetty tehtäväksi. Kerro meille bändinimesi seuraavalla ohjeella:

Alushousujesi väri + viimeisin ostamasi asia = bändinimi.

Selitä meille myös tarvittaessa taustoja. Miksi sinulla on sen väriset alushousut ja miksi olet ostanut kyseisen asian. Tällä kaavalla Hannen bändinimeksi muodostuu Black Scale tai Musta Vaaka. Aika hieno, eikö?
Hanne

YleX Aamun vieraaksi Freeman!Keskiviikko 08.02.2012 13:33

Perjantaina 10. helmikuuta Aamun vieraaksi saapuu Freeman, joka on mukana muun muassa Uuden musiikin kilpailussa. Konkariartisti studiossa klo 08.30.

Kuva ja linkki haastatteluun tulee tähän blogiin myöhemmin.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.

Aamun kysymys: Keneksi sinua on luultu?Keskiviikko 08.02.2012 09:31

24-vuotiasta Aleksandr Voronovitshia epäillään lukuisista ryöstöistä ympäri Siperiaa. Ilta-Sanomien mukaan voron mukaan lähti muun muassa käteistä, tietokoneita, autoja, matkapuhelimia ja erään uhrin talvitakki. Erikoista vorossa oli se, että mies oli esittäytynyt Marco Hietalana. Venäjän poliisi jopa etsi miestä tiedostoistaan Hietala-nimellä.

YleX Aamu pohtii onko kyseessä yhtyeen fani vai nuori mies, jolla on valtava vaalea letti ja pitkä parta. Onko idea identiteettivarkauteen tullut yhdennäköisyydestä?

Nyt me haluamme tietää, keneksi sinua tai ystävääsi on luultu! Oletko päässyt baarissa jonon ohi, koska näytät Robbie Williamsilta? Onko sinulta tultu kysymään nimikirjoitusta, koska muistutat Hanna Pakarista? Paljasta, keneltä sinä tai ystäväsi näyttää. YleX Aamulle saa myös lähettää kuvia arvioitavaksi yhdennäköisyydestä.

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.