IRC-Galleria

YleX_Aamu

YleX_Aamu

YleX Aamu on palannut joululomilta.
Sisäministeri Päivi Räsänen haluaisi kieltää jengiliivit. Turun Sanomien mukaan Räsänen (kd) kokee että liivien pitäminen on tietynlainen uhkaus ilman sanoja ja rikollisen toiminnan mainontaa (lue lisää TÄÄLTÄ). Brittiläinen muotisuunnittelija Vivienne Westwood on hieman samoilla linjoilla ja haluaa tuomita ihmisten pukeutumista. Muotisuunnittelijan mukaan ihmiset näyttävät kaikki samalta, eivätkä koskaan ole olleet näin rumia kuin nyt.

Tuntuu että näinä päivinä KAIKKI vaatteet ja asusteet ovat muodikkaita ja trendikkäitä. Päällensä voi heittää mitä tahansa, eikä kukaan pidä sitä mitenkään ihmeellisenä. Kaduilla näkee vaikutteita jokaiselta viime vuosisadan vuosikymmeneltä.

Mikä sinua ärsyttää nykyajan pukeutumisessa? Mitä sinä et haluaisi nähdä enää? Etkö pidä ylisuurista aurinkolaseista? Risooko haaremihousut? Tökkiikö puuterinväriset aluvaatteet? Mitä muuta? Kerro meille, minkä vaatekappaleen kieltäisit lailla!
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Mitä isommat aivot, sitä enemmän ystäviä - näin väittää Daily Mail. Tiedemiesten tutkimusten mukaan ystävyyssuhteiden ylläpitäminen vaatii aikokapasiteettia. Tulokset löydettiin tutkimuksessa, johon osallistui 40 vapaaehtoista opiskelijaa.

Mitä enemmän älliä, sitä enemmän ystäviä? Mitä enemmän ystäviä ja älliä, sitä enemmän on avittajia? Mitä enemmän avuntarvetta ja älliä, sitä paremmin saa ystävät hoitamaan kuraisimmatkin hommat?

YleX Aamu tahtoo tutkimukseen liittyen tietää, milloin olet ollut eniten vaivaksi ystävillesi? Oletko ollut jalka paketissa ja laittanut ystäväsi kärräämään sinua ympäri kaupunkia? Oletko muuttaessa pistänyt ystäväsi kantoavun lisäksi pakkaamaan kamaa laatikkoon? Oletko ollut rasittava ja vaatinut ystäviltäsi palveluksia tai käyttäytynyt muuten ärsyttävästi? Mitä muuta? Kerro meille! Ilmianna myös vaivaa aiheuttanut ystäväsi.

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.

Aamun kysymys: Pitihän se testata...Torstai 22.03.2012 09:46

YleX Aamun vieraaksi saapuvat tänään kokit Sara La Fountain ja Meri-Tuuli Lindström, joiden Saran ja Meri-Tuulin Metropolit -sarjassa vieraillaan ympäri maailmaa eri kaupungeissa. Sara kertoi Ilta-Sanomille Filippiineillä syömänsä keitetyn ankansikiömunan olleen erikoisinta, mikä tuli vastaan.

- Todella etovaa ja kauheaa, mutta olin saanut päähäni, että minun on pakko maistaa sitä. Olihan siinä nieleskelemistä: silmät poksahtelivat suuhun, ja suussa tuntuivat linnun nokka ja höyhenet, Sara muistelee Ilta-Sanomille.

Tämän tunteen voi jakaa myös YleX Aamun oma Ile, joka testasi eilen pöydän uumenista löytynyttä ikivanhaa juustonaksua...

Me ihmiset olemme luonnostamme uteliaita ja meille tulee usein päähän testata erilaisia asioita vain sen takia, koska haluamme tietää miltä se tuntuu, miltä se maistuu tai mitä siitä seuraa. Nyt me haluamme tietää, mitä sinä olet testannut uteliaisuuden vuoksi. Oletko laskenut minisuksilla katolta alas ja saanut siksi kipsin jalkaan? Oletko Ilen tavoin maistanut kaapin uumenista löytynyttä vanhaa ruokaa? Oletko Hannen tavoin iskenyt näppisi sähköiseen kärpäslätkään...? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.

Aamun kysymys: Mikä puhe ei loppunut?Tiistai 20.03.2012 09:15

YleX Aamun vieraaksi saapuu tänään näyttelijä Carl-Kristian Rundman, joka esittää Kuningas Yrjö VI:tta Helsingin Kaupunginteatterin Kuninkaan puhe -näytelmässä. Oscar-palkitussa elokuvassa ja sen näytelmäversiossa Kuningas Yrjö VI yrittää päästä änkytyksensä yli ja pitää vakuuttavan puheen Iso-Britannian kansalle.

Jokainen meistä on joutunut elämänsä aikana kohtaamaan puheita, jotka tuntuvat kestävän ikuisesti. Jotkut meistä ovat joutuneet kohtaamaan puheita, jotka ovat suunnattoman vaivaannuttavia.

YleX Aamu tahtoo Aamun kysymyksessä tietää, milloin sinä et olisi jaksanut kuunnella puhetta ja mistä syystä. Jouduitko kuulemaan kauppakeskuksen avajaisten puolen tunnin puhetta vain siinä toivossa, että pääset sen jälkeen näkemään lempiyhtyeesi livenä? Oletko ollut häissä, joissa vanhoillinen pappi saarnasi yli vartin hääparille? Tai häissä, joissa humaltunut bestman paljasti vaivaannuttavasti noloja asioita? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Mentorointi on menetelmä, jossa tietoa ja osaamista – myös ns. hiljaista tietoa – siirretään kokeneemmalta kokemattomammalle. Osaava, arvostettu ja kokenut asiantuntija (mestari, mentori) neuvoo, tukee ja edistää kahdenkeskisessä vuorovaikutussuhteessa kehityshaluista mutta kokemattomempaa henkilöä työssä tai opiskelussa.

Nykyajan mentoreita tuntuvat olevan alan asiantuntijoiden lisäksi myös julkimot. Esimerkkinä voidaan mainita televisiossa Jutta & superdieetit -ohjelmassa esiintyvä Jutta Gustafsberg, joka haluaa piiskata meidät tavan suomalaiset fitness-ruotuun. Toiseksi voidaan mainita vaikkapa sisustussuunnittelija Teuvo Loman, joka opastaa meitä siinä, miten asunto kannattaa laittaa kuntoon.

Mihin asiaan sinä haluaisit julkkismentorin? Tahtoisitko Tuomas Enbusken opettavan sinua Twitterin käytössä? Kaipaisitko selkätreeneihin jelppiä Kimi Räikköseltä? Olisiko Kim Kardashianista apua legginssien käytössä? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
Näyttelijä Maria Kuusiluoma otti riskin perustaessaan kesäteatterin Poriin. Paljon rahaa projektiin sijoittanut näyttelijä ajatteli säästää rahaa ryhtymällä myös teatterin yleismieheksi. Kuusiluoma muun muassa siivoaa teatterin tiloja näytöksien välillä. Iltalehti innostui aiheesta ja kirjoitti siitä jättimäisen lööpin "Tähtinäyttelijä pesee vessoja rahapulassa!"

Jos sinun elämästäsi tehtäisiin kohuotsikko, millainen se olisi? Kerro meille myös, mistä tekaistu otsikkosi on saanut innoitteensa. Alta voit katsoa esimerkkejä.

"Juontajan jättiongelma: liikaa karvoja!" (Hannen imuri meni rikki ja koirankarvat on imuroimatta...)

"Matti jäi yksin kylmään!" (Ile oli hakemassa Mattia autokyytiin, mutta myöhästyi tapaamisesta 15 minuuttia...)

"Ile kerjäsi ruokaa!" (...odotti kaupassa, että myyjä toisi lisää ilmaisnäytteitä)
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Venäjän pääministeri Vladimir Putin on palaamassa maansa presidentiksi. Kun äänistä on laskettu yli 98 prosenttia, Putin on saanut niistä lähes 64 prosenttia. Liikuttuneen oloinen Putin julistautui jo voittajaksi kannattajilleen. Tosimies-Vladimir ei kuitenkaan myöntänyt kyyneliensä johtuneen tunteista, vaan tuulesta.

- No, kyllä ne olivat aitoja. Tuulen aiheuttamia, Putin oli vastannut kysymykseen kyynelten aitoudesta.

Tähän liittyen YleX Aamu tahtoo tietää, milloin sinä olet liikuttunut pienestä? Onko ohikulkenut koira saanut kyynelkanavasi auki? Oletko katsonut suklaamainosta ja vollottanut lohduttomasti? Oletko onnistuneesti ajanut isoa autoa ja kokenut tyydytystä kyynelten kera? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne

Aamun kysymys: Mikä on paras tuotoksesi?Perjantai 02.03.2012 08:58

YleX Aamun vieraaksi saapuu tänään huipputuottaja Jukka Immonen, joka on vaikuttanut lukuisten artistien levyillä säveltäjänä, tuottajana, äänittäjänä ja miksaajana. Immonen on ollut mukana muun muassa Jenni Vartiaisen, Anna Abreun, Anssi Kelan, Asan ja Redraman levyillä. Lisäksi Immonen on voittanut elokuvamusiikin Jussin elokuvasta Tyttö sinä olet tähti.

Meistä kaikista ei tule suuria taiteilijoita, mutta jokainen meistä on elämänsä aikana saanut aikaan erilaisia tuotoksia. Mikä on sinun paras tuotoksesi? Oletko yläasteella piirtänyt naapuripulpetin tytön profiilikuvan pulpettiisi? Oletko päässyt soittamaan triangelia ystäväsi bändin demolevylle? Oletko päässyt tuunaamaan ystäväsi autoa muutamalla vasaraniskulla? Mitä muuta? Kerro meille!
Hanne

Aamun kys... tehtävä: Myy meille p**ka!Perjantai 24.02.2012 09:05

YleX Aamussa ihmeteltiin kahvipakettia, jonka mainosteksti kuuluu kutakuinkin näin: "täyteläisen aromikas ja riittoisa kahvisekoitus, joka täyttää korkeat, suomalaiset laatuvaatimukset. Tähän kahviin on huolella valikoitu Guatemalan, Costa Rican, Kolumbian ja Brasilian kahvilaatuja, joiden aromi vielä viimeistellään Itä-Afrikan huippukahveilla."

Kuulostaa herkulliselta, eikös? Taitaa kuitenkin olla niin, että mainostekstin rivien välistä voi päätellä kahvipaketin sisältävän vain jämäkahvia.

Tähän liittyen tahdomme, että herätätte esiin sisäisen myyntihenkilönne. Mitä huonoa sinulla on, mitä voisit myydä meille ylistävin sanoin? Onko sinulla risa polkupyörä, joka onkin vintageaarre? Löytyykö kotoasi ylikypsä banaani, joka on makunystyröitä hivelevä eksoottinen hedelmä? Aamun tehtävänäsi on myydä meille p**ka!

Vastaa Aamun kys... tehtävään tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Nyt on aika järjestää aikainen kevätsiivous vaatekaapille, sillä vaatteet ovat vaarallisia! Iltalehden mukaan nuo ihmisen viholliset voivat jopa tuhota terveytemme. Esimerkiksi farkut saattavat aiheuttaa hermovauriota, jotka voivat johtaa alaraajojen puutumiseen... Vyöt voivat olla syy ruuansulatusongelmiin, kuten turvotukseen ja vatsakipuihin. Tiukat solmiot saattavat aiheuttaa päänsärkyä ja näön hämärtymistä.

Edellä mainittujen asioiden lisäksi vaatteemme voivat aiheuttaa meille kivuliaita ja noloja tilanteita. Kuinka monelle meistä vaatekappale on repeämisellään aiheuttanut punastumista? Kuinka moni meistä on kokenut vihlaisevan kivun, kun nahka jää vetoketjun väliin? Kuinka moni on kärsinyt ilkeiden kenkien aiheuttamista pahoista rakoista?

Kerro meille, milloin et tullut vaatteesi kanssa toimeen? Milloin vaate on aiheuttanut sinulle nolostusta tai kipua? Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.