IRC-Galleria

YleX_Aamu

YleX_Aamu

YleX Aamu on palannut joululomilta.

Aamun kysymys: Mikä tuliainen ihmetytti?Keskiviikko 18.04.2012 10:51

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili vaimonsa Jenni Haukion kanssa Ruotsissa. Tyhjin käsin ensimmäiselle valtiovierailulle ei menty, vaan mukana oli tietenkin suomalaisia tulisia. YleX Aamu tahtoo nyt antaa tuomiot tuliaisten onnistumisesta.

- Kruununprinsessapari Victoria ja Daniel saivat Lumia-puhelimet = kallista ja käytännöllistä, jes!

- Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia saivat lahjaksi Aalto-kukan sekä suomalaista kuvataidetta käsittelevän kirjan = eleganttia ja arvokasta, pariskunnan iälle sopivaa, jes!

- Kaarle Kustaa ja Silvia saivat myös presidenttiparin kuvan = ihan ymmärrettävää, pitäähän valtionpäämieskuvasarjaan saada uusin otos. Varsinkin kun Saulin uuden virallisen kuvan eteen on nähty niin paljon vaivaa...

- Prinsessa Estelle sai Minna Parikan suunnitteleman vaaleanpunaisen minilaukun = ...ööö, mitä? Kaksi kuukautta "vanha" vauva sai itselleen käyttöön laukun! Vau, Estelle voi varmasti arvostaa tätä parikymppisenä, kun laukku on vintagedesignia, mutta mitä sillä nyt tekee?

Kaikenkaikkiaan kuitenkin hyvät suomalaistuliaiset, sillä kyllähän täältä voisi hullumpiakin asioita viedä mennessään: Mämmiä, poronsarvijauhetta, kävelysauvat...

YleX Aamu tahtoo nyt tietää, milloin sinä olet hämmentänyt tuliaisilla tai saanut hämmentäviä tuliaisia? Oletko saanut keraamisen sormustimen Prahasta? Lasiin upotetun skorpionin Etelä-Amerikasta? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hyvää pääsiäisenaikaa kaikille! Tänään vietetään kiirastorstaita, joka on katolisen kirkon piirissä erityinen ripittäytymispäivä. Kiirastorstain suomalainen nimi tulee ruotsin sanasta skära, joka tarkoittaa 'puhdistaa'. Kansanperinteen mukaan kiirastorstaina kannattaa ajaa kiira, pahansuopa henkiolento pois pihapiiristä.

Nyt me haluamme ajaa pahat henget ja ajatukset pois teidän mielistänne ja siihen auttaa ripittäytyminen YleX Aamulle! Kerro meille, mitä arkipäivän syntiä olet tällä viikolla tehnyt? Tämä synti ei estä sinua pääsemästä taivaaseen, mutta se ei välttämättä ole oikein itseäsi tai muita kohtaan...

Oletko kipannut osan kolaamistasi lumista naapurin tontille? Oletko nukkunut pommiin koulusta? Oletko syönyt yksin koko tuokon mämmiä (kuten Hanne)? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
YleX Aamun vieraaksi saapuvat tänään Iron Sky -elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola sekä tuottaja Samuli Torssonen. Samat miehet ovat myös Star Wreck: In the Pirkinning -elokuvan taustalla. Amatöörivoimin tehty tieteisparodia nousi yllättävään suosioon ja sitä on ladattu netistä noin yhdeksän miljoonaa kertaa.

Meillä muillakin on parodiaelokuvia vyön alla. YleX Aamun Hanne on tehnyt teini-ikäisenä naispuoleisten ystäviensä kanssa sotaelokuvaparodian. Elokuvassa on vain miesrooleja ja kaikkia näytteli naiset... On se kumma, ettei "Räikkönen"-elokuva menestynyt kummoisesti...

Mistä olisi voinut tulla sinun menestystarinasi? Oletko skeitannut ja tehnyt skeittileffoja kavereiden kanssa? Onko pöytälaatikkosi täynnä runoja? Muhiiko päässäsi menestyselokuvan käsikirjoitus? Oletko harrastanut luistelua ja haaveillut NHL-tähden urasta? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
Sisäministeri Päivi Räsänen haluaisi kieltää jengiliivit. Turun Sanomien mukaan Räsänen (kd) kokee että liivien pitäminen on tietynlainen uhkaus ilman sanoja ja rikollisen toiminnan mainontaa (lue lisää TÄÄLTÄ). Brittiläinen muotisuunnittelija Vivienne Westwood on hieman samoilla linjoilla ja haluaa tuomita ihmisten pukeutumista. Muotisuunnittelijan mukaan ihmiset näyttävät kaikki samalta, eivätkä koskaan ole olleet näin rumia kuin nyt.

Tuntuu että näinä päivinä KAIKKI vaatteet ja asusteet ovat muodikkaita ja trendikkäitä. Päällensä voi heittää mitä tahansa, eikä kukaan pidä sitä mitenkään ihmeellisenä. Kaduilla näkee vaikutteita jokaiselta viime vuosisadan vuosikymmeneltä.

Mikä sinua ärsyttää nykyajan pukeutumisessa? Mitä sinä et haluaisi nähdä enää? Etkö pidä ylisuurista aurinkolaseista? Risooko haaremihousut? Tökkiikö puuterinväriset aluvaatteet? Mitä muuta? Kerro meille, minkä vaatekappaleen kieltäisit lailla!
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Mitä isommat aivot, sitä enemmän ystäviä - näin väittää Daily Mail. Tiedemiesten tutkimusten mukaan ystävyyssuhteiden ylläpitäminen vaatii aikokapasiteettia. Tulokset löydettiin tutkimuksessa, johon osallistui 40 vapaaehtoista opiskelijaa.

Mitä enemmän älliä, sitä enemmän ystäviä? Mitä enemmän ystäviä ja älliä, sitä enemmän on avittajia? Mitä enemmän avuntarvetta ja älliä, sitä paremmin saa ystävät hoitamaan kuraisimmatkin hommat?

YleX Aamu tahtoo tutkimukseen liittyen tietää, milloin olet ollut eniten vaivaksi ystävillesi? Oletko ollut jalka paketissa ja laittanut ystäväsi kärräämään sinua ympäri kaupunkia? Oletko muuttaessa pistänyt ystäväsi kantoavun lisäksi pakkaamaan kamaa laatikkoon? Oletko ollut rasittava ja vaatinut ystäviltäsi palveluksia tai käyttäytynyt muuten ärsyttävästi? Mitä muuta? Kerro meille! Ilmianna myös vaivaa aiheuttanut ystäväsi.

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.

Aamun kysymys: Pitihän se testata...Torstai 22.03.2012 09:46

YleX Aamun vieraaksi saapuvat tänään kokit Sara La Fountain ja Meri-Tuuli Lindström, joiden Saran ja Meri-Tuulin Metropolit -sarjassa vieraillaan ympäri maailmaa eri kaupungeissa. Sara kertoi Ilta-Sanomille Filippiineillä syömänsä keitetyn ankansikiömunan olleen erikoisinta, mikä tuli vastaan.

- Todella etovaa ja kauheaa, mutta olin saanut päähäni, että minun on pakko maistaa sitä. Olihan siinä nieleskelemistä: silmät poksahtelivat suuhun, ja suussa tuntuivat linnun nokka ja höyhenet, Sara muistelee Ilta-Sanomille.

Tämän tunteen voi jakaa myös YleX Aamun oma Ile, joka testasi eilen pöydän uumenista löytynyttä ikivanhaa juustonaksua...

Me ihmiset olemme luonnostamme uteliaita ja meille tulee usein päähän testata erilaisia asioita vain sen takia, koska haluamme tietää miltä se tuntuu, miltä se maistuu tai mitä siitä seuraa. Nyt me haluamme tietää, mitä sinä olet testannut uteliaisuuden vuoksi. Oletko laskenut minisuksilla katolta alas ja saanut siksi kipsin jalkaan? Oletko Ilen tavoin maistanut kaapin uumenista löytynyttä vanhaa ruokaa? Oletko Hannen tavoin iskenyt näppisi sähköiseen kärpäslätkään...? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.

Aamun kysymys: Mikä puhe ei loppunut?Tiistai 20.03.2012 09:15

YleX Aamun vieraaksi saapuu tänään näyttelijä Carl-Kristian Rundman, joka esittää Kuningas Yrjö VI:tta Helsingin Kaupunginteatterin Kuninkaan puhe -näytelmässä. Oscar-palkitussa elokuvassa ja sen näytelmäversiossa Kuningas Yrjö VI yrittää päästä änkytyksensä yli ja pitää vakuuttavan puheen Iso-Britannian kansalle.

Jokainen meistä on joutunut elämänsä aikana kohtaamaan puheita, jotka tuntuvat kestävän ikuisesti. Jotkut meistä ovat joutuneet kohtaamaan puheita, jotka ovat suunnattoman vaivaannuttavia.

YleX Aamu tahtoo Aamun kysymyksessä tietää, milloin sinä et olisi jaksanut kuunnella puhetta ja mistä syystä. Jouduitko kuulemaan kauppakeskuksen avajaisten puolen tunnin puhetta vain siinä toivossa, että pääset sen jälkeen näkemään lempiyhtyeesi livenä? Oletko ollut häissä, joissa vanhoillinen pappi saarnasi yli vartin hääparille? Tai häissä, joissa humaltunut bestman paljasti vaivaannuttavasti noloja asioita? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Mentorointi on menetelmä, jossa tietoa ja osaamista – myös ns. hiljaista tietoa – siirretään kokeneemmalta kokemattomammalle. Osaava, arvostettu ja kokenut asiantuntija (mestari, mentori) neuvoo, tukee ja edistää kahdenkeskisessä vuorovaikutussuhteessa kehityshaluista mutta kokemattomempaa henkilöä työssä tai opiskelussa.

Nykyajan mentoreita tuntuvat olevan alan asiantuntijoiden lisäksi myös julkimot. Esimerkkinä voidaan mainita televisiossa Jutta & superdieetit -ohjelmassa esiintyvä Jutta Gustafsberg, joka haluaa piiskata meidät tavan suomalaiset fitness-ruotuun. Toiseksi voidaan mainita vaikkapa sisustussuunnittelija Teuvo Loman, joka opastaa meitä siinä, miten asunto kannattaa laittaa kuntoon.

Mihin asiaan sinä haluaisit julkkismentorin? Tahtoisitko Tuomas Enbusken opettavan sinua Twitterin käytössä? Kaipaisitko selkätreeneihin jelppiä Kimi Räikköseltä? Olisiko Kim Kardashianista apua legginssien käytössä? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
Näyttelijä Maria Kuusiluoma otti riskin perustaessaan kesäteatterin Poriin. Paljon rahaa projektiin sijoittanut näyttelijä ajatteli säästää rahaa ryhtymällä myös teatterin yleismieheksi. Kuusiluoma muun muassa siivoaa teatterin tiloja näytöksien välillä. Iltalehti innostui aiheesta ja kirjoitti siitä jättimäisen lööpin "Tähtinäyttelijä pesee vessoja rahapulassa!"

Jos sinun elämästäsi tehtäisiin kohuotsikko, millainen se olisi? Kerro meille myös, mistä tekaistu otsikkosi on saanut innoitteensa. Alta voit katsoa esimerkkejä.

"Juontajan jättiongelma: liikaa karvoja!" (Hannen imuri meni rikki ja koirankarvat on imuroimatta...)

"Matti jäi yksin kylmään!" (Ile oli hakemassa Mattia autokyytiin, mutta myöhästyi tapaamisesta 15 minuuttia...)

"Ile kerjäsi ruokaa!" (...odotti kaupassa, että myyjä toisi lisää ilmaisnäytteitä)
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Venäjän pääministeri Vladimir Putin on palaamassa maansa presidentiksi. Kun äänistä on laskettu yli 98 prosenttia, Putin on saanut niistä lähes 64 prosenttia. Liikuttuneen oloinen Putin julistautui jo voittajaksi kannattajilleen. Tosimies-Vladimir ei kuitenkaan myöntänyt kyyneliensä johtuneen tunteista, vaan tuulesta.

- No, kyllä ne olivat aitoja. Tuulen aiheuttamia, Putin oli vastannut kysymykseen kyynelten aitoudesta.

Tähän liittyen YleX Aamu tahtoo tietää, milloin sinä olet liikuttunut pienestä? Onko ohikulkenut koira saanut kyynelkanavasi auki? Oletko katsonut suklaamainosta ja vollottanut lohduttomasti? Oletko onnistuneesti ajanut isoa autoa ja kokenut tyydytystä kyynelten kera? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne