IRC-Galleria

ollip1

ollip1

http://ask.fm/ollipekkajalovaara
Se, mikä minut on vakuuttanut Jumalan olemassaolosta on jotakuinkin seuraavaa. Varmaan muutakin löytyy, mutta nämä tässä ensin. Vajavaiseksi tämäkin jää, mutta tulkoon nyt kirjoitetuksi nämä. Laitan tämän blogin kun asiaa minulta kysyttiin.

1. Se, että kun Jeesus tuli elämääni, hän osoittautui juuri siksi henkilöksi kuin Raamattu hänet kuvaa. Jeesuksen myötä elämääni astui elävä Jumala ja hänen rakkautensa ja voimansa. Sain rauhan sydämeeni, uuden puhtaan sydämen, sain syntini anteeksi (syytös pois), sain uuden rakkauden toisia ihmisiä kohtaan, sain myös ilon. Kaikki nämä ovat vain seurausta, oleellista on yhteys Jeesukseen.
Joh.14:27 'Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. '

2. Näen saman muissa henkilöissä, jotka tulevat uskoon. Jopa täysin katastrofitilanteissa olevat ihmiset nousevat ihmeellisesti Jeesuksen kanssa.

3. Jumalan antama Pyhä Henki vakuuttaa minua sisimmässäni.
Apt.1:8 'Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin'
Joh.15:26 'Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta.'

4. Näen kaikkialla, että Raamatun sana on totta ja toteutuu tällä hetkellä kuten tulevaisuudenkin osalta. Jumala avaa Raamattua Henkensä kautta ja puhuu sitä kautta. Erityisesti jos sitä lukee rukoillen.

5. Mitä enemmän lähestyn Jumalaa, sitä todellisemmaksi hän käy.

6. Jumala puhuu tänä päivänäkin profeettojen kautta ihmeellisesti toteutuvia asioita, joita ei voi selittää muutoin kuin itse Jumalan ilmoittamana.

7. Jumala jatkaa ihmeellisiä parantamistöitään. Näitäkin ei voi muuta kuin ihmetellä. Itsessään nämä ovat niitä pienimpiä todisteita.

8. Jumala vastaa rukouksiin ihmeellisesti. Tässä on huomattava, että rukousten on oltava Jumalan tahdon mukaisia, mutta mitä paremmin oppii tuntemaan Jumala, sen paremmin tietää mikä rukous kulloinkin on lähempänä Jumalan tahtoa. Jumala ei vastaa tahtonsa vastaisiin rukouksiin, koska hänen tahtonsa meitä kohtaan on hyvä.

Todellinen todiste on siinä, että Jeesus nousi kuolleista ja koska hän elää, niin häneen on mahdollista saada yhteyden, koska hän itse sitä haluaa.
Ilm.3:20 'Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän'

Linkkejä: http://tv7.fi/vod/player.html?file=cafe_raamattu-151-w.MP4&dir=cafe_raamattu
Mitä maailma tarjoaa? Maailma tarjoaa välkettä, kilkettä, pauketta ja hetken humauksia. Kaikki se kuitenkin katoaa. Vaikka keskittyisit mihin tahansa kuinka keskittyneesti, se katoaa aikanaan.

Vain Jeesus Kristus tarjoaa pysyvää. Hän voi tarjota pysyvää, koska hän itse on ikuinen, pysyvä ja kuolematon. Hän haluaa antaa sinulle ilon, rauhan ja elämän. Elämän, joka on laatuaan täyteläistä ja kestoltaan ikuista.

'Älkää tavoitelko katoavaa ruokaa, vaan katoamatonta, sitä, joka antaa ikuisen elämän. Sitä teille antaa Ihmisen Poika' Joh.6:27.

Jeesus voi tarjota niin paljon enemmän kuin mitä milloinkaan voit saada tästä maailmasta. Etsi häntä ja tartu hänen tarjoukseensa. tunnusta syntisi ja käänny hänen puoleen saamaan ne anteeksi ja ota hänet elämääsi. Hän armahtaa ja haluaa tulla elämääsi kun syntiongelma on poistettu väliltänne.

'Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen.' Joh.1:12

Jeesus Kristus voi olla jo tänään sinunkin kallisarvoinen aarteesi, kun tartut häneen kiinni. Tule hänen luoksensa, tänään.

Todisteet JumalastaTorstai 17.12.2009 00:48

Kirjoitan hiukan todisteista Jumalasta. Kaikkien todisteiden kohdalla voisi asiaa käsitellä toki paljon pidemminkin. Kuitenkaan Jumala ei ole jättänyt meitä tänne yksin, vaan hän puhuu tavalla ja toisella, jos vain ymmärtäisimme. Lopulta hänet löytää hyvin yksinkertaisesti, mutta se edellyttää Jeesukselle Kristukselle Jumalan aseman antamista omassa elämässä. Kääntymistä siis hänen puoleensa ja syntien anteeksipyytämistä, koska juuri synti erottaa ihmisen Jumalasta. Oheinen mallirukous osoittaa jotakin siitä mitstä kääntymisessä on kyse: "Jeesus anna syntini anteeksi. Tule Herrakseni ja Vapahtajakseni. Opeta minua elämään sinun kanssa."

Todisteet Jumalasta ovat varmat, mutta useimmat eivät niitä ota vastaan kuten eivät ota vastaan itse Jeesustakaan. Todisteita täytyy ihmetellä, eivät ne välttämättä heti avaudu. Om myös hyvä olla valmis pyytämään Jumalaa avaamaan omat silmänsä näkemään Jumalan antamat todisteet, jos ne eivät ala muutoin avautua. Ja Jumala avaa. Mutta ylpeät ja itseriittoiset jättää oman itsensä varaan, koska Jumala ei tule väkisellä kenenkään elämään.

Luettelen perustodisteet lyhyenä listana.
  • Luonnon ihmeellisyys. Jumala luoma ja osoittaa hänen ihmeelliset kykynsä. Todiste, koska ei ole koskaan syntynyt mitään toimivaa järjestelmää itsestään ilman älykästä luojaa, eikä sellaista ole pystytty osoittamaan missään laboratoriossakaan.
  • Omatunto: Jumalan ääni sisimmässämme. Kertoo sen mikä on oikein ja väärin. Voimme jättää tämän äänen huomiotta ja tällöin se hiljenee hiljaisemmaksi.
  • Jeesuksen synnittömyys. Kukaan muu ei elänyt synnitöntä elämää kuin Jeesus. Ei kukaan muu uskontojenkaan perustaja.
  • Jeesuksen ylösnousemus. Jeesus elää ja häneen saa yhteyden tänä päivänä.
  • Uskon todellisuus: Uskoon tulleiden elämän muuttuminen siksi kuin Raamatussa sanotaan. Synnin kahleet katkeavat. Tätä on aina yhtä ihmeellistä katsoa oli ihminen kuinka alhaalla elämässään. Uskoon tulleen ihmisen elämä muuttuu. Sama tapahtui kun itse tulin uskoon ja sain Pyhän Hengen. Tällöin alkaa tapahtumaan.

Todisteista ei siis ole puutetta kun vielä huomioidaan armolahjat, parantumiset, ilmestykset, näyt, profetiat sekä sen miten uskoontullessa Jumala avaa omat silmät näkemään maailman aivan kuin uusin silmin. Sen jälkeen vain ihmettelee miten ei aikaisemmin tätä havainnut. Näin kävi ainakin minun kohdallani.

Voititko juuri lotossa?Keskiviikko 02.12.2009 02:02

Missä voisit voittaa kaikista eniten? Mietit, että kenties lotossa. Lotossa voi parhaimmillaan voittaa muutaman miljoona euroa. Leikitään, että voitit juuri lotossa. Ostat pari kaunista autoa, kiertelet pari kerrtaa maailman, pistät tapettia uuden mökin seiniin, käyt hikipäissä kaikissa kaupoissa, joissa on paljon mukavan näköisiä tavaroita. Uudenkarhian katumaasturin takaiskarit notkahtavat kun nostelet tavaroita sisään.

On hiukan kyllästyttävää ja yhden illan menokierros ei verota kovin montaa promillea juuri saaduista varoista. Töissä ei jaksa oikein käydä kun rahan polttaminen on niin raskasta puuhaa. Kun aikaa menee, huomaat, että sinusta välittävät vain ne, jotka sinusta hyötyvät, joudut käyttämään yhä enemmän energiaa omaisuutesi säilyttämiseksi ja todellinen elämä, se elämä, jota ei rahalla voi saada, on kaikonnut jonnekin ulottumattomiisi. Paljon myöhemmin on vain kuihtunut lompakko, kuihtuneen elämän kanssa.

En toistaiseksi tiedä yhtään onnellista lottomiljonääriä, mutta monta onnellista köyhempää ihmistä. Mikä on heidän salaisuutensa?

Ihminen on tehty suurempaa tarkoitusta varten kuin saada suuri kasa rahaa täällä maan päällä. Suuri raha ja kova meno kuluttaa kyllä aikaa, mutta lopulta siitä saatava ilo kaikkoaa juuri seuraavaan aamuun mennessä ja uutta on saatava putkeen hiukan kovemmin panoksin kuin mitä eilen. Hiukan enemmän alkoholia kuin eilen, hiukan kovemmat panokset peliin kuin eilen, hiukan kovempi meno kuin eilen. Näetkö trendin, mihin se johtaa?

Ihmisen sydän on tehty janoamaan niin suurta elämää, että vain itse Jumala voi sen täyttää. Jumalan on elämän lähde ja niille, jotka janoavat elämää, vain Jeesus Kristus voi sen sammuttaa. Voit voittaa eniten juomalla elämän veden lähteestä, koska se tyydyttää kovemmankin elämän janon, tämän olen itse kokenut ja saanut nähdä monen elämässä.

Joh.7:37 Juhlan suurena päätöspäivänä Jeesus nousi puhumaan ja huusi kovalla äänellä: "Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon!

Jeesus: Joh.4:14 joka juo minun antamaani vettä, ei enää koskaan ole janoissaan. Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa ikuisen elämän vettä.

Jeesus: Ilm.21:6 Sille, jolla on jano, minä annan lahjaksi vettä elämän veden lähteestä.
"Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa" - Jeesus Matt.24:35

Profetiat
Yksi merkittävimmistä eroista muiden uskontojen ydinteosten ja Raamatun välillä on profetioissa. Raamatun sisällöstä noin kolmasosa on profetioita ja ennustuksia. Muiden uskontojen ja/tai maailmankatsomusten perusteokset eivät sisällä juurikaan sellaisia ennustuksia tulevaisuudesta, jotka voitaisiin todentaa. Raamatussa onkin niin paljon profetioita, että Vanhan Testamentin kirjoittajista suurta osaa nimitetäänkin profeetoiksi.

Raamatun profetioista osa on jo toteutunut ja loput tulevat toteutumaan. Raamatun toteutuneet profetiat rohkaisevat ja kehoittavat meitä ottamaan selvää mitä Raamatussa on kerrottu tulevaisuudesta ja siitä mitä minun olisi viisasta tehdä.

Milloin profetia voidaan katsoa toteutuneeksi
Profetia voidaan katsoa toteutuneeksi kun se on ilmoitettu selkeästi ennen tapahtumaa ja itse tapahtuma selkeästi tapahtui. Lisäksi kaikki se mikä ennustettiin tapahtuvaksi, pitää tapahtua.

Toteutuneita profetioita Israelin kansasta
Israelista on paljon toteutuneita profetiota. Merkittävin näistä lienee kuitenkin se, että Israel kootaan takaisin maista, joihin Jumala on heidät karkoittanut.
Jer.32:37 "Minä kokoan sen asukkaat kaikista maista, joihin minä heidät suuressa vihassani ja kiivaudessani nyt hajotan. Minä tuon heidät takaisin tähän paikkaan, ja he saavat asua turvassa."
5.Mos.30:3 "Herra on teille armollinen ja kääntää teidän kohtalonne. Hän kokoaa teidät jälleen yhteen niiden kansojen joukosta, joiden sekaan hän on teidät hajottanut."
Näin on juri aikanamme tapahtunut. Isrealin valtio perustettiin vuonna 1947. Lisäksi Israeliin muuttaa jatkuvasti juutalaisia eri puolilta maailmaa.

Toteutuneita profetioita Jeesuksesta
Jeesus täytti elämällään yli 300 Vanhassa Testamentissa lausuttua Messias profetiaa. Hän osoitti näin olevansa se Messias, joka Vanhassa Testamentissa esitettiin. Nämä profetiat ovat hyvin mielenkiintoisia ja niiden joukossa on myös eräs profetia, joka ennusti Messiaan eli Jeesuksen kuoleman vuoden jos ei tarkemmallakin tarkkuudella. Esitän vain yhden kaikista tärkeimmän profetian, joka viittaa Jeesuksen varsinaiseen thetävään eli sovitusuhriin ihmisen synnin vuoksi.

Jeesus tuli maan päälle sovittaakseen ihmisen Jumalan kanssa.
Profetia:
Jes.53:4 Ja kuitenkin: hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. Omista teoistaan me uskoimme hänen kärsivän rangaistusta, luulimme Jumalan häntä niistä lyövän ja kurittavan, vaikka meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet. Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet. Me harhailimme eksyneinä kuin lampaat, jokainen meistä kääntyi omalle tielleen. Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan hänen kannettavakseen.

Tämän profetian täyttymys tuli kun Jeesus ristiinnaulittiin, kuoli meidän sijaisenamme syntiemme sovitukseksi ja nostettiin ylös kuolleista.
Matt.15:15,24,37,16:6,9 Jeesuksen hän ruoskitti ja luovutti ristiinnaulittavaksi...Sitten he ristiinnaulitsivat hänet ...Mutta Jeesus huusi kovalla äänellä ja antoi henkensä...Hän on noussut kuolleista, ei hän ole täällä ... Kun Jeesus oli varhain sapatin jälkeisenä päivänä noussut kuolleista, hän ilmestyi ensiksi Magdalan Marialle
Gal.1:3-4 Kristuksen, joka uhrasi itsensä meidän syntiemme tähden

Mitä Raamattu kertoo tulevaisuudesta?
Raamattu osoittaa, että "Meidän kaikkien on tultava Kristuksen tuomioistuimen eteen, jotta kukin saisi sen mukaan, mitä ajallisessa elämässään on tehnyt, hyvää tai pahaa." 1.Kor.5:10 Tämä on niin vakava asia, että sitä varten on viisasta varautua. Oikea varautuminen on kääntymistä ja palaamista juuri saman henkilön luokse, joka on asetettu tulevaksi tuomariksemme. Tämä henkilö, Herra Jeesus Kristus on valmis antamaan anteeksi sillä "Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen" Joh.3:17 Kuten aikaisemmassa profetiassa on mainittu: Jeesus uhrasi itsensä meidän syntiemme tähden ja on halukas antamaan ne anteeksi kun vain palaamme hänen luoksensa tunnustaen ja hyljäten rikkomuksemme ja syntimme.

Miten saan sen minkä Jumala haluaa minulle antaa?
Jumala haluaa myös viedä ihmisen taivaaseen. Siihen paikkaan, jota varten sinut on tehty. Täällä maan päällä et tunne oloasi kotoisaksi. Täällä on monet vaivat. Taivas on paikka, joka on sinulle koti. Tämän saman lahjan Jumala antaa sinulle samalla kun saat syntisi anteeksi ja haluat seurata Jeesusta tähän mahtavaan paikkaan.

Eräänä päivänä huomaat, että Raamattu on toteutunut viimeistä kirjainta myöten koska Jumala itse valvoo sanansa toteutumista. Sinä päivänä kiität, että otit varteen sen antamat ohjeet.

Jeesus kertoo vielä viisauden (Luuk.6:47-49)
"47 Minä kerron teille, millainen on se, joka tulee minun luokseni, kuulee minun sanani ja tekee niiden mukaan.
48 Hän on kuin mies, joka taloa rakentaessaan kaivoi syvään ja laski perustuksen kalliolle. Kun sitten vedet tulvivat ja syöksyivät taloa vasten, ne eivät saaneet sitä horjumaan, koska se oli hyvin rakennettu.
49 Se taas, joka kuulee mutta ei tee, on kuin mies, joka rakensi talon maan pinnalle, ilman perustusta. Kun tulvavedet syöksyivät taloa vasten, se sortui heti maan tasalle"
Väitän, että jos tietäisit sydämessäsi kuinka paljon Jumala rakastaa sinua, heittäisit kaiken muun pois pystyäksesi keskittymään Jumalaan, joka niin rakastaa sinua.
Matt.13:45-46 "Vielä taivasten valtakunta on kuin kauppias, joka etsi kalliita helmiä, ja löydettyään yhden kallisarvoisen helmen hän meni ja myi kaikki, mitä hänellä oli, ja osti sen."

Väitän, että minä itsekään en tunne kuin osin sen, kuinka Jumala minua rakastaa. Mutta haluan oppia tuntemaan yhä paremmin.

Taivas on paikka, jossa kaikki esteet kokea Jumalan rakkautta ovat poistuneet. Sen vuoksi se on taivas.

Poista sinä kaikki esteet päästä kokemaan Jumalan rakkautta jo täällä maan päällä, jotta saisit kokea Jumalan estottoman rakkauden ikuisesti. Synti on este Jumalan kohtaamiselle.

Jumala on valmistanut kaiken, meidän tehtävä on tehdä parannus ja uskoa evankeliumi. "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi" Mark.1:15

Omastaan antaminenTiistai 03.11.2009 11:50

"hänen, "joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan":
7 niille, jotka hyvässä työssä kestävinä etsivät kirkkautta ja kunniaa ja katoamattomuutta, iankaikkisen elämän,
8 mutta niiden osaksi, jotka ovat itsekkäitä eivätkä tottele totuutta, vaan tottelevat vääryyttä, tulee viha ja kiivastus." Room.2:6-8

Pekka Rehumäki kirjoitti seuraavan (jonka todenperäisyys ei siis ole varma)
"Eräästä Rothschildin pankkiirisuvun 1800-luvun alkupuolen edustajasta kerrotaan
seuraavaa tarinaa. Taiteen ystävänä pankkiiri esiintyi itse kerran
muotokuvamaalarin mallina, kerjäläiseksi pukeutuneena ja tinakuppi kädessään.
Näin vaatetettuna hänet tapasi ateljeessa yllättäen paikalle sattunut
vierailija. Tämä ei tunnistanut upporikasta pankkiiria, vaan luuli häntä
oikeaksi kerjäläiseksi ja pudotti kolikon tinakuppiin. Vuosia myöhemmin tämä
armelias henkilö sai kirjeessä huomattavalle rahasummalle kirjoitetun shekin.
Hölmistyneenä hän luki oheen liitetyn viestin: ”annoitte kerran kolikon paroni
Rothschildille. Hän on sijoittanut antamanne rahasumman ja lähettää teille sen
tuoton korkoineen.”
http://evl.fi/hartaudet.nsf/sana?readform&id=C012611A80FC721CC225763F002A5D63
"

Juuri näin kannattaa elää antaen omastaan tarvitseville. Juuri näin Jeesus kehoitti elämään. Sen minkälaisen sijoituksen samalla teemme, ei ole meidän käsissämme. Se voi toki olla eräänä päivänä hyvinkin mittava ikuisuudessa, mutta tällä hetkellä meidän pitää ajatella itseämme ansiottomina palvelijoina ja tehdä kaikki sen vuoksi, että näin pitää tehdä.
Se, että onko maapallo tuhansia vai miljardia vuosia vanha ei itseasiassa muuta elämämme perusasioita mihinkään suuntaan. Vaikka maapallo olisi miljardejakin vuosia vanha, se ei anna materiaalille ominaisuutta, jolla se voisi rakentaa itsestään elämää. Katsotaan asiaa tieteellisesti ja sen jälkeen katsomme miten se vastaa Raamatun ilmoitukseen.

Maapallon iän laskentaperiaatteet noudattavat järjestään uniformitarianismin periaatetta. Lähtökohtana tällöin on se, että luonnonlait ovat pysyneet vakiona, jonkin asian muuttuminen on pysynyt vakiona ja lähtökohtatilanne arvataan oikein. Maapallon iän arvioinnissa ei siis ole kyseessä eksakti tiede, vaan valistunut arvaus. Laskentamenetelmät antavat korkeimman mahdollisen iän. Jos toinen menetelmä antaa korkeamman iän, se voi pitää paikkaansa vain jos alemman iän antanut menetelmä voidaan kumota.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että jos avoimesti katsomme eri menetelmillä laskettuja maapallon ikiä, niin päädymme luokkaa tuhansia vuotta olevaan ikään. Voimme ottaa esimerkkinä vaikka kaksi mittaria: radiohiili C-14 esiintymisen ja maan magneettisen kentän heikkenemisen mittarit.

Radiohiili C-14 esiintyminen

Radiohiili C-14, eräs hiilen isotooppi, on radioaktiinen aine ja sen määrä puoliintumisaika on 5730 vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että 5730 vuoden kuluttua C-14 määrästä on enää puolet jäljellä. C-14 ei siis ole enää käytännössä olemassa yli 100 000 vuotta vanhassa materiaalissa. Se, että C-14:ta on lähes kaikissa maankuoren kerrostumissa ja sen lisäksi viimeisten tutkimusten perusteella timanteissakin () osoittaa sen, että maa ei voi olla 100 000 vuotta vanhempi.

Maan magneettisen kentän heikkeneminen

Professori Thomas G. Barnes päätteli maan magneettikentästä tehdyistä mittauksista vuosien 1835 ja 1965 välillä, että maan magneettikentän puoliintumisaika on vain 1 400 vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että maapallon magneetikenttä voi siten olla vain 10 000 vuotta vanha.
http://www.answersingenesis.org/creation/v13/i4/magnetic.asp

On huomattavaa, että yllä olevat ovat juuri samalla periaatteella tehtyjä mittauksia kuin millä saadaan vanhempia ikiä maapallolle. Edelleen pätee se, että jos halutaan julistaa maapallon olevan vanhempi kuin tuhansia vuosia, pitää mittaukset, joilla iäksi saadaan vain tuhansia vuosia jollakin lailla kumota. Uskonnollisessa tieteenharjoittamisessa näin ei yleensäkään tehdä vaan valitaan ne harvat menetelmät saada maapallon iäksi vanhempi vain koska se sopii paremmin omiin teorioihin.

Raamattu kertoo siitä kuka loi taivaat, maan ja ihmisen. Vain Jumala oli silloin läsnä ja lienee niin, että kun kysytään milloin jokin rakennettiin kannattaa kysyä ensin tämän jonkin rakentajalta. Raamatusta voidaan päätellä, että ihhminen on ollut maan päällä noin 6000 vuotta. Itse maapallon iän voi myös päätellä olevan jotakuinkin saman ikäinen Raamatun valossa, mutta on myös tulkitsijoita, jotka haluavat tulkita sen olevan mahdollista olevan vanhempi. En ota tähän nyt enempää kantaa kuin sen, että ihmisen ikä Raamatussa on n. 6000 vuotta, joka viittaa siihen, että seuraava askel on hyvin lähellä. Seuraava askel on se, että edessä on ihmiskunnan pyhäpäivä, jossa Jeesus perustaa oman tuhatvuotisen rauhanvaltakuntansa maan päälle ja osoittaa kuinka rauha aikaansaadaan.

Jes.9:6 Hän (Jeesus Kristus) kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan
Ruhtinas


Vielä lisää lähteitä ja erilaisia tutkimusmenetelmiä maapallon iän laskemiseksi.
Pekka Reinikainen on eri tutkimuksista koostanut eri menetelmillä mitattuja ikiä. Nämä on esitetty alla. Kyseessä ei siis ole hänen tekemänsä tutkimukset vaan eri tahojen tekemiä tutkimuksia, joiden viitteet on esitetty ja siten verifioitavissa.

Tasaisen uniformitarianistisen kertymän perusteella mitattu maapallon ikä
Prosessi,Saatu ikä (vuotta),Viite
1. Maan magneettikentän heikkeneminen,10 000,1
2. Radiohiilen ilmaantuminen,10 000,2
3. Meteoripölyn tulo avaruudesta,liian lyhyt, jotta voitaisiin mitata,3
4. Juveniilisen kideveden virtaaminen mereen (vulkaaninen toiminta),340 000 000,3
5. Maankuorta muodostavan magman virtaus ,500 000 000,3
6. Vanhimman vielä elävän solukon ikä Uättipuu) ,5 000,3
7. Sivistyksen alku ,5 000 ,3
8. Helium 4 virtaaminen ilmakehään,1 750 ... 175 000,4
9. Nykyisen väestömäärän syntymiseen kuuluva aika,4 000,5
10. Sedimentin kertyminen mereen jokien välityksellä,30 000 000,6
11. Sedimentin eroosio mantereilta,14 000 000,6
12. Natriumin liukeneminen mantereilta,32 000 000,7
13. Kloorin liukeneminen mantereilta,1 000 000,7
14. Kalsiumin liukeneminen mantereilta,12 000 000,7
15. Karbonaatin kertyminen mereen,100 000,7
16. Sulfaatin kertyminen mereen,10 000 000,7
17. Kloorin kertyminen mereen,164 000 000,7
18. Kalsiumin kertyminen mereen,1 000 000,7
19. Uraanin kertyminen mereen,1 260 000 ,8
20. Öljyn pakeneminen lähteistä paineesta johtuen,10 000-100 000 ,9
21. Radiogeenisen lyijyn muodostuminen neutroneja vangitsemalla,liian lyhyt mitattavaksi,9
22. Radiogeenisen strontiumin muodostuminen neutroneja vangitsemalla,liian lyhyt mitattavaksi,9
23. Luonnossa havaittavan jäännösmagnetismin hajoaminen,100 000,9
24. C-14 -isotoopin hajoamiseen perustuva iänmääritys prekambrikauden kerrostumasta löydetystä puusta,4 000,9
25. Radiogeenistä lyijyä sisältävän uraanin hajoaminen,liian lyhyt mitattavaksi,10
26. Argonia vanginneen kaliumin hajoaminen,liian lyhyt mitattavaksi,10
27. Lokisuistojen muodostuminen,5 000,11
28. Merenalaisen öljyn suodattuminen meriin,50 000 000,12
29. Luonnollisen plutoniumin hajoaminen ,80 000 000,13
30. Galaksijonojen hajoaminen,10 000 000,14
31. Laajenevan tähtien välisen kaasun muodostuminen,60 000 000,15
32. Lyhytperiodisten pyrstötähtien hajoaminen,10 000,16
33. Pitkäperiodisten pyrstötähtien hajoaminen,1 000 000,16
34. Hiukkasten virtaaminen aurinkoon,83 000,17
35. Meteorikuurojen maksimaalinen elinikä,5 000 000,17
37. Satumuksen renkaiden epävakaus,1 000 000,17
38. Metaanin pako Titan-kuusta,20 000 000,17
39. Vuorovesikitkasta johtuva maan pyörimisnopeuden hidastuminen,500 000 000,18
40. Maan jäähtyminen lämmön poisvirtaamisesta johtuen,24 000 000,18
41. Merenpohjan kaIkkikertymä ,5 000 000,19
42. Natriumin virtaaminen mereen jokiveden mukana,260 000 000,20
43. Nikkelin virtaaminen mereen joki veden mukana,9 000,20
44. Magnesiumin virtaaminen joki veden mukana,45 000 000,20
45. Piin virtaaminen joki veden mukana,8 000,20
46. Kaliumin virtaaminen joki veden mukana,11 000 000,20
47. Kuparin virtaaminen jokiveden mukana,50 000,20
48. Kullan virtaaminen jokiveden mukana,560 000,20
49. Hopean virtaaminen joki veden mukana,2 100 000,20
50. Elohopean virtaaminen jokiveden mukana,42 000,20
51. Lyijyn virtaaminen jokiveden mukana ,2 000,20
52. Tinan virtaaminen joki veden mukana ,100 000,20
53. Alumiinin virtaaminen joki veden mukana,100,20
54. Litiumin virtaaminen mereen jokiveden mukana,20 000 000,20
55. Titaniumin virtaaminen mereen jokiveden mukana,160,20
56. Kromin virtaaminen mereen jokiveden mukana,350,20
57. Mangaanin virtaaminen mereen jokiveden mukana,1 400,20
58. Raudan virtaaminen mereen joki veden mukana,140,20
59. Koboltin virtaaminen mereen joki veden mukana,18 000,20
60. Sinkin virtaaminen mereen jokiveden mukana,180 000,20
61. Rubidiumin virtaaminen mereen jokiveden mukana,270 000,20
62. Strontiumin virtaaminen mereen jokiveden mukana,19 000 000,20
63. Bismutin virtaaminen mereen joki veden mukana,45 000,20
64. Thoriumin virtaaminen mereen joki veden mukana,350,20
65. Antimonin virtaaminen mereen jokiveden mukana,350 000,20
66. Wolframin virtaaminen mereen joki veden mukana,1 000,20
67. Bariumin virtaaminen mereen joki veden mukana,84 000,20
68. Molybdeenin virtaaminen mereen joki veden mukana,500 000,20

1. Thomas G. Barnes, Origin and Desriny ofrhe Earrh' s Magneric Field (San Diego, Institute for Creation Research, 1973), p. 25.
2. Melvin A. Cook, "00 Radiological Clocks Need Repair?" Creation Research Society Quarrely. VoI. 5, October, 1968, p. 70.
3. Henry M. Morris, (Ed.,), Scientific CreaIionism (Puhlie Schools) (San Diego, Institute forCreation Research, 1974), pp. 149-157, 185-196.
4. Melvin A. Cook, "Where is the Earth's Radiogenic Helium?" Nature. VoI. 179, January 26,1957, p. 213.
5. Henry M. Morris, "Evolution and the Population Problem", Impact Series No. 21, Institute for Creation Research, ovember, 1974.
6. Stuart E. Nevins, "Evolution: The Ocean Says No." Impact Series, ICR Acts and Facts. VoI. 2, No. 8, October, 1973.
7. Dudley J. Whitney, The Face of the Deep (New York, Vantage Press, 1955).
8. Salman Bloch: "Some Factors Controlling the Concentration of Uranium in the World Ocean", Ceochimica et Cosmochimica Acta. VoI. 44, 1980, pp.373-377.
9. Melvin A. Cook, Prehistory and Earth Models (London, Max Parrish, 1966).
10. Harrold S. Slusher, Critique of Radiometric Dating (San Diego, Institute for Creation Research, 1980).
II. Benjamin F. Allen, "The Geologic Age of the Mississippi River", Creation Research Society Quarrerly, VoI. 9 (September, 1972), pp. 96-114.
12. R. D. Wilson. et al.," atural Marine Oil Seepage", Science (VoI. 184), May 24, 1974, p .. 857-865.
13. "Natural Plutonium", Chemical and Engineering News, September 20, 1971.
14. Haiton Arp, "Observational Paradoxes in Extragalactic Astronomy", Science, VoI. 174 (December 17, 1971), pp. 1189-1200.
15. V. A. Hughes and D. Routledge, "An Expanding Ring of Interstellar Gas with Center Close to the Sun", Astronomical loumal. VoI. 77, No. 3 (1972), pp. 210-214.
16. Harold S. Slusher, ."Some Astronomical Evidences for a Youthful Solar System", Creation Research Society Quarterly. VoI. 8 (June, 1971), pp. 55-57. 216
17. Harold S. Slusher, Age of the Cosmos (San Diego, Institute for Creation Research, 1980), 76 pp.
18. Thomas G. Barnes, "Physics, A Challenge to Geologic Time", Impact Series 16, ICR Acts and Facts, Institute for Creation Research, July, 1974.
19. Maurice Ewing, J. 1. Ewing, and M. Taiwan, "Sediment Distribution in the Oceans - Mid-Atlantic Ridge", 8ulletin of the Ceophysical Society of America, VoI. 75 (January, 1964), pp. 17-34-
20. Chemical Oceanography. Ed. by J. P. Riley and G. Skirrow (New York, Academic Press, VoI. 1, 1965), p. 164. See also Harold Camping, "Let the Oceans Speak", Creation Research Society Quarterly. VoI. II, (June, 1974), pp. 39-45.

Ylläolevan taulukon antamille iänmäärityksille on ominaista huomattava vaihtelu: noin 100 vuodesta 500 miljoonaan vuoteen. Tämä vaihtelu tietysti vain osoittaa perustavissa uniformitarianistisissa olettamuksissa olevia virheitä. Näyttää joka tapauksessa siltä, että kirjon lyhyemmässä päässä olevat aika-arviot ovat todennäköisesti oikeampia kuin korkeat iät. Tämä johtuu siitä, että niihin eivät ole niinkään vaikuttaneet alussa olleet, mahdollisesti nollaa suuremmat pitoisuudet. Myös olettamus järjestelmän sulkeutuneena pysymisestä on luotettavampi lyhyellä aikavälillä samoin kuin olettamus, että prosessin nopeus on pysynyt vakiona.

On siis selvää, että valtaosa käytössämme olevasta tieteellisestä havaintomateriaalista tukee käsitystä nuoresta maapallosta.

Robert Gentry -nimisen tutkijan peruskalliosta tekemät havainnot viittaavat kallioiden äkilliseen muodostumiseen. Hän havaitsi kivessä a (alfa)-säteilyn muodostamia renkaita (haloja), jotka olivat peräisin polonium 218 muuttumisesta Lyijy 206 seuraavasti: 218Po (T = 3,05 min.) -> 214Po (T = 0,000164 sek.) -> 21OPo (T = 138 p) -> 206Pb. Näiden halojen on täytynyt muodostua alle 300°C -asteisessa kivessä, jäädäkseen näkyviin. Tämä viittaisi siihen, että peruskallio ja polonium ilmestyivät yhtä aikaa ja tukee ajatusta peruskallion yhtäkkisestä syntymisestä. Näitä haloja on löydetty graniitista kaikkialta maailmasta. (Gentry, R.Y., 1974: Radiohalos in a radiochronological and cosmological perspective. Science, 5 April 1974, voI. 184, 62-66).
Myös ajanmääritysaineisto viittaa näin ollen luomiseen. Onhan toki nuorta maapalloa tukevia todisteita huomattava määrä verrattuna niihin muutamaan ajanmittausvälineeseen, jotka evolutionistit ovat tarkan harkinnan jälkeen kelpuuttaneet itselleen.
Pekka Reinikainen – Unohdettu Genesis s.212-218
Jumala itse takaa Raamatun luotettavuuden.
Raamattu on Jumalan sanoma ihmiselle. Se kertoo mitä Jumala on tehnyt, tekee nyt ja tulevaisuudessa. Raamattu on tarkoitettu viestiksi Jumalalta jokaiselle ihmiselle henkilökohtaisesti. Raamatusta tekee luotettavan se, että ainoa, elävä Jumala on sen takana ja sen tekstin sanelijana.

Jumalan teot on talletettu Raamattuun
Jumalan olennaiset teot ovat talletettuna Raamattuun. Kun Jumala tekee jotain, se on merkityksellistä ja siihen voi luottaa. Ihmisen teot ovat epäluotettavia, ihmisen tutkimustulokset ovat epäluotettavia, Jumalan sana ja teot ovat luotettavia.

Jumala on vahvistanut Raamatun ihmeillä ja merkeillä
Jumala on vahvistanut sen, että Raamattu on Jumalasta peräisin monilla ihmeillä ja merkeillä. Mitä suurempia ihmeitä enää tarvitaan? Meri avautui Mooseksen edessä, aurinko pysähtyi taivaalle, sokeat ovat saaneet näkönsä, sairaudet ovat parantuneet. Jeesus osoitti valtansa yli luonnonvoimien, sairauksien, puutteen ja Saatanan eikä kuolema voinut pitää Häntä hallussaan. Ihmeet ja merkit on annettu, nyt on meidän vuoromme antaa aikaamme Jumalalle ja antaa Jumalalle Jumalan asema omassa elämässämme.

Jumala osoitti ihmeensä suurelle joukolle katsojia ja vastaavaa eivät muut uskontojen perustajat tai uskonnot ole pystyneet. Laajalle joukolle esitettäviä ihmeitä ei tapahtunut Mohammedin (Islam), ei Joseph Smithin (Mormonit), ei Siddhārtha Gautaman (buddhalaisuus), ei Kungfutsen (kungfutselaisuus) kautta. Monimiljoonaisen kansan johdattaminen Mooseksen johdolla meren lävitse lienee ihme, joka on kohdannut suurinta joukkoa ihmisiä yhdellä kertaa. Koko kansaa kohtaavan ihmeen tekaiseminen ja saaminen sen kansan pyhiin kirjoituksiin, olisi vastaavan kokoluokan ihme kun otetaan huomioon miten tarkka Israelilaiset ovat aina olleet omista pyhistä kirjoituksistaan.

Raamatun profetiat ovat toteutuneet ja sen kertoma tulevaisuus toteutuu
Vahna Testamentti on täynnä erilaisia profetioita, jotka ennustavat tulevaisuuden tapahtumia. Jeesus toteutti eläessään yli 300 Vanhan Testamentin Messias profetiaa. Näiden joukossa oli Danielin profetia, jossa ennustettiin Messiaan tuho vuodelleen ja mahdolisesti tarkemminkin. Tämä profetia toteutui Jeesuksen osalle ilmoittaen Jeesuksen ristinkuoleman hetken. Tähän mennessä profetiat ovat toteutuneet ja ne, jotka odottavat vielä toteutumistaan, toteutuvat vastaavasti. Tämän vuoksi on viisasta tutkia Raamattua ja etsiä Raamatun Jumalaa tänä päivänä.

Raamatun sana toimii
Jos noudatat Raamatun antamia ohjeita, saat sen mitä Raamatussa luvataan. Ja Jumalan antamat lupaukset ovat huikeita. Lupaus syntien anteeksiannosta on voimassa kaikille, jotka tunnustavat syntinsä ja tekevät parannuksen. Jumala toimii Raamatun sanan tavoilla uskovien elämässä ja uskovien kautta, kyse ei ole tiedosta, vaan aktiivisesti vaikuttavasta Jumalasta ja Hänen voimastaan. Raamatun sana toimii nyt ja jatkossa, anna sille mahdollisuus. Miksi? Siksi, että Jumala vaikuttaa sanansa kautta ja valvoo, että se toteutuu ja toteuttaa sen elämässämme "sanoi Herra, "minä itse valvon, että sanani toteutuu." (Jer.1.12). Raamatun tarkoitus ei ole tarjota kirjaviisautta vaan sen kautta Jumala toimii tässä ja nyt.

Raamatun sana luo elämää
Uskovan sisimpään on annettu Pyhä Henki. Se on uutta elämää sisimmässäsi. "Joka uskoo minuun, 'hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat', niin kuin kirjoituksissa sanotaan." (Joh.7:38) Raamatun sanan kautta saat voiman antaa Pyhälle Hengelle enemmän tilaa antaa "elävän veden virtojen" virrata sisimpäsi lävitse. Tämä tarkoittaa sitä, että saat elää yhä yltäkylläisempää elämää.

Raamatun sanasta voi päästä selville
Jeesus haastaa sinua: "Joka tahtoo noudattaa hänen tahtoaan, pääsee kyllä selville siitä, onko opetukseni lähtöisin Jumalasta vai puhunko omiani." (Joh.7:17). Jos haluat, pääset selville puhuiko Jeesus omiaan vai Jumalan sanoja. Tämä tapahtuu esim. seuraavasti: Kun aloitat elämään Raamatun ohjeiden mukaan, huomaat olevasi syntinen. Tunnusta nämä syntisi Jumalalle, käänny niistä pois Jumalaan päin, tee parannus ja pyydä ne anteeksi, saat ne anteeksi. Jumala uudestisynnyttää sinut uudeksi luomukseksi ja pelastut sekä saat Pyhän Hengen. Näin pääset näkemään sen, että Jeesus puhui Jumalan sanoja ja voit päästä perille Raamatun luotettavuudesta.

Raamatun sana ratkaisee ihmisen syyllisyyden, rauhattomuuden ja toivottomuuden
Jumalalla on antaa meille loistavia lahjoja, joita et saa rahalla. Vain Hänellä on lahjoittaa meille ratkaisu syyllisyyteen, rauhattomuuteen ja toivottomuuteen.
  • Raamatun sanan kautta Jumala osoittaa, että syyllisyys ratkeaa vain turvautumalla Jeesuksen ristillä hankittuun syntien sovitukseen ja sen, että Golgatan ristillä vuotanut veri puhdistaa kaikesta synnistä ja sitä kautta syyllisyydestä.
  • Raamatun sanan kautta Jumala osoittaa, että ihminen saa rauhan vain saamalla rauhan Jumalan kanssa. Saat rauhan Jumalan kanssa kun saat syntisi anteeksi. Luonnostaan ihminen ion kapinallinen ja Jumalan vihollinen ja rauhan saaminen edellyttää täydellistä antautumista Jumalalle. "Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa." (Joh.14:28)
  • Raamatun sanan kautta Jumala osoittaa, että toivottomuus häviää kun Jumala antaa ihmiselle toivon ikuisesta elämästä.

Jeesus oli Jumala ja Raamattu kertoo hänestä
Jeesus on Jumala, joka tuli meidän keskellemme. Kun Jeesus tuli maailmaan, ihmiset saivat katsoa ensimmäisen kerran Jumalaa silmästä silmään. Kukaan ei pystynyt osoittamaan Jeesusta syntiseksi eikä valehtelijaksi. Se, mitä Hän puhui, oli totta ja tapahtui. Hän on luotettava ja Hänen sanansa on luotettava. "Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta." (Joh.1:14)
Ihminen ei voi omilla kyvyillään saada täyttä varmuutta kaikesta, eikä varsinkaan Jumalasta. Tarvitsemme Jumalan itsensä antamaa ilmoitusta Jumalasta, jotta voisimme tunteä Hänet. Jeesus itse on tarkin kuva Jumalasta "Hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen, ennen koko luomakuntaa syntynyt." (Kol.1:15) ja Hän opetti meitä tuntemaan Jumalan "Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet." (Joh.1:18).

Jumalalle ei ole vaikuksia kirjoituttaa Raamattua sanelemalla se ihmisille
Joku sanoo, että Raamattu on ihmisen kirjoittama. Niin se onkin. Mutta Raamatun teksti ei ole ihmisestä lähtöisen. Siinä on merkittävä ero. Jumala oli sanelija, ihminen kirjuri. Ei Jumala ole jotenkin kummallisesti menettänyt jossain vaiheessa kykyään puhua ihmiselle. Eräs merkittävimmistä tavoista, jolla Jumala tänään puhuu ihmiselle on se, että Hän avaa Raamatun sanaa kun ihminen lukee sitä avoimin mielin ja mieluiten rukouksen hengessä. Raamatun sanan avaamisessa keskeinen rooli on Pyhälle Hengellä. Jeesus sanoi: "Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut." (Joh.14:26)

Raamattu avaa henkilökohtaisen yhteyden Jumalaan
Raamatun sana opastaa ihmisen elävän, ainoan Jumalan luokse. Tämä on juuri sitä mitä Jumala sinulta haluaa, että käännyt ja tulet Hänen luokseen, jolla ainoana on sinulle tarjottavana elämä ja ikuinen, täyteläinen sellainen. ""Tule!" Joka on janoissaan, tulkoon. Joka haluaa, saa lahjaksi elämän vettä." (Ilm.22:17) Tule Jeesuksen luo, niin saat elämän.
Jeesuksen elämä oli aikansa mediatapahtuma ja megaluokan sellainen. Jumala valitsi Jeesuksen kasvupaikaksi hyvin köyhän Nasaretin kylän. Jeesus ei pyrkinyt missään vaiheessa hankkimaan rahallisia varoja eikä maallista valtaa. Kaikesta epätodennäköisyydestä huolimatta, Jeesuksesta tuli valtaisa mediatapahtuma. Jeesus joutui kieltämään kertomasta omia tekojaan, jotta ihmismäärät, jotka häntä seurasivat, eivät olisi rajoittaneet hänen liikkumistaan. Hänen perässään tuhannet ihmiset menivät paikkoihin, jossa heille ei ollut mitään syötävää. Hänen magneettinen vetovoimansa oli sitä luokkaa, että hänestä kirjoitetaan tekstejä vuosikymmeniä ja vuosisatoja hänen elämänsäkin jälkeen. Kaikki tämä oli sellaista kuin olettaa saattaakin Jumalan Pojalta.

Jeesuksen elämä aiheutti valtavan kirjoitusten tulvan antiikin mittapuun mukaan. Alla luettelo joistakin meille asti säilyneistä kirjoituksista, jotka syntyivät, koska Jeesus Kristus eli, kuoli, haudattiin ja nostettiin ylös kuolleista sekä toi meille ikuisen elämän toivon sanoman. Sanoman Jumalasta, joka armahtaa syntistä, kun syntinen kääntyy turvautumaan Jeesukseen.

50-60 1 Thessalonians
50-60 Philippians
50-60 Galatians
50-60 1 Corinthians
50-60 2 Corinthians
50-60 Romans
50-60 Philemon
50-80 Colossians
50-90 Signs Gospel
50-95 Book of Hebrews
50-120 Didache
50-140 Gospel of Thomas
50-140 Oxyrhynchus 1224 Gospel
50-200 Sophia of Jesus Christ
65-80 Gospel of Mark
70-100 Epistle of James
70-120 Egerton Gospel
70-160 Gospel of Peter
70-160 Secret Mark
70-200 Fayyum Fragment
70-200 Testaments of the Twelve Patriarchs
73-200 Mara Bar Serapion
80-100 2 Thessalonians
80-100 Ephesians
80-100 Gospel of Matthew
80-110 1 Peter
80-120 Epistle of Barnabas
80-130 Gospel of Luke
80-130 Acts of the Apostles
80-140 1 Clement
80-150 Gospel of the Egyptians
80-150 Gospel of the Hebrews
80-250 Christian Sibyllines
90-95 Apocalypse of John
90-120 Gospel of John
90-120 1 John
90-120 2 John
90-120 3 John
90-120 Epistle of Jude
93 Flavius Josephus
100-150 1 Timothy
100-150 2 Timothy
100-150 Titus
100-150 Apocalypse of Peter
100-150 Secret Book of James
100-150 Preaching of Peter
100-160 Gospel of the Ebionites
100-160 Gospel of the Nazoreans
100-160 Shepherd of Hermas
100-160 2 Peter
100-200 Odes of Solomon
101-220 Book of Elchasai
105-115 Ignatius of Antioch
110-140 Polycarp to the Philippians
110-140 Papias
110-160 Oxyrhynchus 840 Gospel
110-160 Traditions of Matthias
111-112 Pliny the Younger
115 Suetonius
115 Tacitus
120-130 Quadratus of Athens
120-130 Apology of Aristides
120-140 Basilides
120-140 Naassene Fragment
120-160 Valentinus
120-180 Apocryphon of John
120-180 Gospel of Mary
120-180 Dialogue of the Savior
120-180 Gospel of the Savior
120-180 2nd Apocalypse of James
120-180 Trimorphic Protennoia
130-140 Marcion
130-150 Aristo of Pella
130-160 Epiphanes On Righteousness
130-160 Ophite Diagrams
130-160 2 Clement
130-170 Gospel of Judas
130-200 Epistle of Mathetes to Diognetus
140-150 Epistula Apostolorum
140-160 Ptolemy
140-160 Isidore
140-170 Fronto
140-170 Infancy Gospel of James
140-170 Infancy Gospel of Thomas
140-180 Gospel of Truth
150-160 Martyrdom of Polycarp
150-160 Justin Martyr
150-180 Excerpts of Theodotus
150-180 Heracleon
150-200 Ascension of Isaiah
150-200 Acts of Peter
150-200 Acts of John
150-200 Acts of Paul
150-200 Acts of Andrew
150-225 Acts of Peter and the Twelve
150-225 Book of Thomas the Contender
150-250 Fifth and Sixth Books of Esra
150-300 Authoritative Teaching
150-300 Coptic Apocalypse of Paul
150-300 Discourse on the Eighth and Ninth
150-300 Melchizedek
150-400 Acts of Pilate
150-400 Anti-Marcionite Prologues
160-170 Tatian's Address to the Greeks
160-180 Claudius Apollinaris
160-180 Apelles
160-180 Julius Cassianus
160-250 Octavius of Minucius Felix
161-180 Acts of Carpus
165-175 Melito of Sardis
165-175 Hegesippus
165-175 Dionysius of Corinth
165-175 Lucian of Samosata
167 Marcus Aurelius
170-175 Diatessaron
170-200 Dura-Europos Gospel Harmony
170-200 Muratorian Canon
170-200 Treatise on the Resurrection
170-220 Letter of Peter to Philip
175-180 Athenagoras of Athens
175-185 Irenaeus of Lyons
175-185 Rhodon
175-185 Theophilus of Caesarea
175-190 Galen
178 Celsus
178 Letter from Vienna and Lyons
180 Passion of the Scillitan Martyrs
180-185 Theophilus of Antioch
180-185 Acts of Apollonius
180-220 Bardesanes
180-220 Kerygmata Petrou
180-230 Hippolytus of Rome
180-250 1st Apocalypse of James
180-250 Gospel of Philip
182-202 Clement of Alexandria
185-195 Maximus of Jerusalem
185-195 Polycrates of Ephesus
188-217 Talmud
189-199 Victor I
190-210 Pantaenus
193 Anonymous Anti-Montanist
193-216 Inscription of Abercius
197-220 Tertullian
200-210 Serapion of Antioch
200-210 Apollonius
200-220 Caius
200-220 Philostratus
200-225 Acts of Thomas
200-250 Didascalia
200-250 Books of Jeu
200-300 Pistis Sophia
200-300 Coptic Apocalypse of Peter
203 Acts of Perpetua and Felicitas
203-250 Origen
jne.

Tämä kirjoitusten määrä on täysin ainutlaatuista missään muussa antiikin ajan tai varhaisemmassa historiassa tai jopa näihin päiviin saakka. Joukossa on monenlaisia kirjoituksia, harhojakin, mutta kaikki yllä mainitut kirjoitukset syntyivät Jeesuksen Kristuksen elämän vuoksi. Aikaisemmissa osissa on käyty lävitse Uuden testamentin kirjoitusten leviämistä ja valtavaa määrää kopioita, joita näistä on meille asti säilynyt. Kirjoitusten määrä, joka alkoi tuolloin, ei ole laantunut. Raamattu on maailman levinnein kirja. Jeesuksesta kirjoitetaan jatkuvasti suuri määrä kirjoja vuosittain.

Sen lisäksi, että Jeesuksen elämä aiheutti paljon kirjoituksia, myös uuden testamentin kirjoituksia siteerattiin paljon. Vaikka meille ei olisi säilynyt yhtään käsikirjoitusta Uuden testamentin kirjoista, voitaisiin uusi testamentti rakentaa pelkästään ensimmäisten vuosisatojen kirjeiden siteerausten pohjalta. Tiedossamme on yli 35 000 siteerausta uuden testamentin teksteistä pelkästään ennen vuotta 350 jKr ja kun mukaan otetaan vain seitsemän henkilön meidän aikaamme asti säilyneet kirjoitukset: Justinos marttyyri (n. 100/114 – n. 162/168), Irenaueus (n. 130–202), Klemens Aleksandrialainen (n. 150 – n. 211/216), Origenes (n. 185–254) , Tertullianus (n. 155 - 230), Hippolytos (n. 170–235) ja Eusebios (n.275-339).Tästä köyhästä puusepästä on säilynyt meidän päiviimme saakka merkittävästi enemmän kirjoituksia kuin kenestäkään aikansa suurmiehestä. Näinkin Jumala osoitti, että Jeesus Nasaretilainen ei ollut pelkästään ihminen. "Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet." (Joh.1:18). Jeesus Nasaretilainen oli Jeesus Kristus, joka toi meille armon ja totuuden (Joh.1:17) ja "kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä." (Room.5:8) osoittaen näin Jumalan rakkauden meitä kohtaan.