IRC-Galleria

ollip1

ollip1

http://ask.fm/ollipekkajalovaara

Kuinka voin tulla uskoonKeskiviikko 04.08.2010 03:08

Usko on henkilökohtainen suhde sinun ja Jeesuksen välillä. Synti erottaa sinut ja Jumalan toisistaan ja uskoon tullessa tämä synti poistuu. Synti on rikkomuksesi Pyhää Jumalaa vastaan, mutta ongelma on se, että sinulla ei ole millä tämän voisit Jumalalle sovittaa tai maksaa. Jumala rakastaa sinua ja lähetti sen vuoksi oman Poikansa Jeesuksen kantamaan syntisi taakan, maksamaan velkasi siirtämällä syntisi Jeesuksen harteille, joka sovitti syntisi Golgatan ristin puulla.

Usko merkitsee sitä, että ihminen turvaa Jeesukseen ja ottaa hänet vastaan sekä Herrana että Vapahtajana. Se, että Jeesus on Vapahtaja, tarkoittaa sitä, että Jeesus vapauttaa sinut synnin rangaistuksesta ja orjuudesta. Se, että Jeesus on Herra tarkoittaa sitä, että hän on Jumala elämässäsi. Ole hänelle kuuliainen, koska hän tarkoittaa kaikessa parastasi ikuista hyvinvointiasi ajatellen.

Kun haluat uskoon, pitää oma synti tunnustaa ja hyljätä. Tätä tarkoittaa parannus. Pitää uskoa, että Jeesus sovitti syntisi ristin puulla ja ottaa hänet vastaan elämäsi Vapahtajaksi ja Herraksi. Tämän jälkeen on seurattava Jeesusta, joka kuljettaa kaitaa tietä kohti Taivasta. Uskon elämässä oleellista on halu tunnustaa jatkuvasti synti, jos sellaista havaitsee omassa elämässään, hyljätä se, turvata jatkuvasti Jeesukseen, joka antaa sinulle voiman vastustaa syntiä ja seurata häntä itseään. Jeesus antaa myös rauhan ja ilon.

Päätä turvata Jeesukseen ja voit rukoile esim seuraavasti:
"Herra, anteeksi että olen monin tavoin tehnyt syntiä sinua vastaan. Haluan tunnustaa syntini (voit myöskin yksilöidä tarvittaessa) ja hyljätä ne. Pyydän Herra, että antaisit minulle uskon ja ottaisit lapseksesi. Pyydän Herra, että antaisit halun seurata sinua uskollisesti joka päivä. Kiitos, että kuolit puolestani Golgatan ristillä ja sovitit syntini. Kiitos, että haluat ottaa minut lapseksesi ja antaa anteeksi."

Jos halusit tulla uskoon, tee seuraavaa:
1) Opettele kiittämään Jumalaa. Löydät monia uusia kiittämisen aiheita.
2) Opettele rukoilemaan. Jumala haluaa kuulla rukouksiasi.
3) Lue Raamattua ja noudata sitä
4) Etsi Raamattuun uskova seurakunta.
5) Pyri löytämään Jeesusta seuraavia kavereita.
6) Ja iloitse uudesta elämästä, jonka Jeesus sinulle antoi!

Taivastesti - kelpaatko Jumalalle?Maanantai 24.05.2010 03:06

Teepä taivastesti. Kelpaatko Jumalalle? Pääsetkö Taivaaseen?
http://cometell.me/taivastesti?adcode=irc

Miksi Jeesuksen piti kuolla?Lauantai 03.04.2010 02:42

Jumala on Pyhä, Pyhä, Pyhä. Tämä on ylin Jumalan ominaisuus, mitään muuta Jumalan ominaisuutta ei ole osoitettu näin vahvasti. Ilm.4:8 ' "Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Jumala, Kaikkivaltias, joka oli ja joka on ja joka tuleva on".' Pyhää Jumalaa vastaan ei ole kenelläkään varaa tehdä pienintäkään kädennostoa tai rikettä.

Jumala vihaa syntiä. ' Minä, Herra, rakastan oikeutta ja vihaan riistoa ja vääryyttä.' Jes.61:8
Koska tilanne on siis tällainen, niin ihminen pitää välttää kaikessa ensiksi vääryyden tekemistä, välttää sitä ettei tee syntiä Pyhää Jumalaa vastaan. Olemme menetelleet näin?

Emme. Ihmiset tekevät syntiä yötä päivää hullun lailla. Moderni ihminen on poistanut synnin tekemisen rajat ja synnin valtaväylä on avattu joka kotiin. On tapahtunut juuri se millä käärme houkutteli ihmisen syntiin 'sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan'. Nyt me todella tiedämme pahan. Oletko sinä sitten hyvä vai paha? Tutki itsesi Jumalan sanan valossa.

Listaan muutamia arviointikriteerejä Jumalan edessä:
Älä käytä väärin Herran, Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka käyttää väärin hänen nimeään. Oletko koskaan käyttänyt turhaan Jumalan nimeä? Et kiroillessasikaan? Joka on niin tehnyt on syyllistynyt Jumalan pilkkaan.
Älä tapa Avataan hiukan: Matt.5 'Mutta minä sanon teille: jokainen, joka vihastuu veljeensä, on ansainnut oikeuden tuomion; ja joka sanoo veljelleen: 'Sinä tyhjänpäiväinen', on ansainnut suuren neuvoston tuomion; ja joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.'
Älä tee huorin: Avataan hiukan: Matt.5 'Te olette kuulleet sanotuksi: 'Älä tee huorin'.
28 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa.'
Älä varasta. Oletko koskaan varastanut. Joka on varastanut, on varas.
Älä sano väärää todistusta. Kun henkilö ei ole läsnä (huom kahvitauot), oletko aina puhunut totta hänestä, muuttelematta ja muistaen puolustaa häntä jos hänestä puhutaan pahasti kun hän ei ole paikalla?
Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
Alä petä Oletko koskaan huijannut? Jos olet, olet huijari.
Joka siis ymmärtää tehdä sitä, mikä hyvää on, eikä tee, hänelle se on synniksi.
    Matt.5 'Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on.'

Kaikki nämä käskyt voidaan laittaa yhden otsikon alle ja se on:
Mark.12:Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa;
30 ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi'.
31 Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä."
Joka nämä pitää on kelvollinen Jumalalle.

Miten sitten käy yhden synnin tehneelle Jumalan edessä?
Room.6:23 synnin palkka on kuolema ja 2.Tess.1:9 9 'Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta'. Jumalan viha vääryyttä kohtaan kohtaa syntisiä ja Jumala osoittaa miten paljon hän vihaa vääryyttä: ikuinen tuomio Helvetissä.

Siksi Jeesus tuli.
Että kadotettu syntinen voisi tehdä parannuksen synneistään ja uskoa Jeesukseen. Siksi itse Jumalan piti mennä syljettäväksi, häväistäväksi, ruoskittavaksi, pilkattavaksi ja lopulta ristille naulattavaksi, jotta syntimme rangaistus maksettaisiin. Hän otti vapaaehtoisesti rangaistuksemme kantaakseen, jotta ruttosyntinen saisi anteeksi. Siksi synnittömän, Pyhän Jumalan, Jeesuksen Kristuksen veri vuosi Golgatan ristillä, jotta se voisi puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

Mitä Jumala vaatii nyt sinulta?
Että teet parannuksen, uskot Jeesukseen ja saat anteeksi. Ilman parannusta ei Jeesus tule elämääsi. Että seuraat Jeesusta tästä edes ja kirkastat häntä elämälläsi jo täällä maan päällä ja olet yhtenä päivänä iloitsemassa hänen kirkkaudessaan. Sitä Jumala haluaa sinulta.
Ap. t. 17:30 "Tällaista tietämättömyyttä Jumala on pitkään sietänyt, mutta NYT sen aika on ohi: hän vaatii kaikkia ihmisiä kaikkialla tekemään parannuksen.
Tämä on vastaus seuraavaan kommenttiin eräällä palstalla.

"Hitsin vimpulat...
Mutta näistä jakeista tulee silti mieleen että häh. Aivan kuin ihmisen ja ihmisen välissä olisi koko ajan joku kolmas pyörä. "


Siis ihmisen ja Jumalan välissä on tosiaan "kolmas pyörä".
Se kolmas pyörä on synti. Synti erottaa ihmisen Jumalasta, koska Jumala ei voi sietää vääryyttä eikä syntiä. Jos kolmannelle pyörälle haluaa etsiä persoonaa, nini syntiä edustaa Saatana, joka on valehtelija alusta pitäen. Hänen valhetta seuraten ihmiskunta on nytkin erossa Jumalasta ja matkalla kohti lopullista kuolemaa.

Room.6:23 Synnin palkka on kuolema

Kuka on tehnyt synnin on Jumalan rangaistuksen kohteena aivan kuin kuka tahansa, joka on rikkonut yhteiskunnan lakia vastaan, on lain mukaisen rangaistuksen kohteena. Joka on varastanut, mikä hän on? Hän on varas. Joka on kerran valehdellut, mikä hän on? Hän on valehtelija. Jne jne, emme ole puhtaita Jumalan edessä kukaan.

Onneksi Room.6:23 jatkuu

...mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.


Armoa on, että Jeesus kärsi rangaistuksemme ja kuka haluaa voi tämän ottaa vastaan. Jeesus otti laskusi ja ulosottovelkasi Jumalan edestä ja pisti ne maksuun omalla verellään, joka vuosi ristin puulla. Nyt Jumala kutsuu jokaista luokseen ottamaan tämän maksun vastaan. Mutta ei sitä uskoon tulla noin vain, täytyy tehdä parannus, eli tunnustaa ja hyljätä syntinsä ja sitten saada ne anteeksi.

Joku voi kokea etei halua tehdä parannusta, ja saattaahan se kirpaista noin ajatuksena, mutta lopulta se on oikein tehdä ja kun Jumala sitten antaa anteeksi, ei voi kevyempää oloa olla. Sitähän melkein jo leijailee olonkin vuoksi taivaaseen kun Jumalan antaa anteeksi:) Ystävä, eiköhän notkisteta sen verran polvia, että lähdetään nyt elämän tielle yhdessä Jeesuksen kanssa.
Apt.5:19-20 Mutta yöllä Herran enkeli avasi vankilan ovet, vei heidät ulos ja sanoi: 20 "Lähtekää täältä. Menkää temppeliin ja julistakaa kansalle kaikki tämän uuden elämän sanat."


Reilun kahden viikon aikana olen tavannut kaksi miestä, joiden edestä Jeesus on kirjaimellisesti avannut vankilan kalterit. Ensimmäinen heistä oli suomalainen mies, Raimo (nimi on muutettu), joka on istunut vankilassa 17 vuotta mutta, jonka Jeesus on saanut pelastaa, ei ainoastaan heroiinin orjuudesta, vaan myös lääkkeiden ja synnin orjuudesta. Toinen heistä on kiinalainen, jota nimitetään taivaalliseksi mieheksi ja hänen nimensä on Yun. Tämän Yunin elämä on täynnä ihmeellisiä tapahtumia, jotka ovat samankaltaisia kuin mitä Uuden Testamentin aikaan tapahtui. Mutta niiden tekijänä onkin sama henkilö kuin mitä Uuden testamentin tapahtumien takana oli ja hän on itse Herra Jeesus Kristus. Jälleen voi todeta, että uskossa eläminen on ihmeellistä, koska se on todellisen Jumalan kanssa elettyä elämää. Jeesus ei ole kaukainen, vaan haluaa olla lähellä meitä jokaista. Muista, hän on vain yhden rukouksen päässä sinustakin.

Raimoa Jumala oli vetänyt jo useamman kerran, mutta vasta tragedia perheessä sai hänet nöyrtymään Jumalan edessä. Hän kohtasikin tullessaan keskussairaalasta tämän tragedian jälkeen Jumalan, joka ilmestyi hänelle suuressa valossa sairaalan ulkopuolella. Hän antoi elämänsä Jeesukselle. Siihen asti hän oli ollut heroiini-koukussa, josta inhimillisesti ajatellen ei ole juuri poispääsyä. Vapahtajan kanssa sekin on mahdollista. Päästyään heroiinista eroon olivat vielä lääkkeet jäljellä. Eräänä päivänä hän meni lääkäriin antamaan pois 15 eri lääkettä. Lääkäri totesi ettei hän voi antaa miehen mennä ulos koska ilman näitä lääkkeitä hän kuolisi ja kysyi samalla onko hän löytänyt paremman lääkärin. Tähän Raimo totesi, että on löytänyt, Jeesuksen Kristuksen ja sanoi samalla, että hän on jo ollut muutaman viikon ilman näitä lääkkeitä. Lääkäri antoi näin Raimon lähteä ja totesi, että kerran aikaisemmin oli hänen eteensä tullut vastaava tapaus ja nyt tämä oli toinen.

Raimo joutui vielä istumaan vankilaan aikaisempien rikosten tähden. Vankilassa hän halusi selliin, jossa oli kaikki hienoudet, mutta joutui lopulta kuitenkin karuun selliin. Eräänä yönä hän heräsi siihen, että sellissä kajasti valo. Hän nousi ylös ja huomasi, että Herra oli samassa sellissä. Herran edessä sellin lukitut ovetkin avautuivat ja he kävelivät sen sellin luokse, jossa hienoudet olivat. Herra osoitti sitä selliä. Sama toistui seuraavana yönä. Lopulta Raimo saikin tämän sellin. Tämä osoittaa minusta sen, että Jumala antaa meidän kärsiä usein omista töppäilyistä ja rikkeistä, mutta hän on siellä kärsimisen keskellä mukanamme. Syntiemme rangaistuksen hän kuitenkin kärsi itse puolestamme, koska meillä ei ole mitään millä sen voisi maksaa.

Taivaallisen miehen Jeesus johdatti kokonaan ulos Kinalaisesta vankilasta. Kyseeessä oli korkean tason Kiinalainen turvavankila, jonne veli Yun oli toimitettu, koska hän oli Jeesukseen uskova ja julisti evankeliumia. Tieto tästä oli kaikunut kuitenkin ulos Kiinasta ja myös muualla kuin Kiinassa rukoiltiin veli Yunin puolesta, olihan hän Kiinan kotiseurakunnan yksi johtajista. Hänet oli pahoinpidelty varsin perusteellisesti vankilassa, mm molemmat nilkat oli hakattu rautaputkilla niin, että jalkaterät roikkuivat lähinnä lihasten varassa. Kävelemisestä ei ollut puhettakaan. Jumalalle on kaikki mahdollista. Jeesus ilmestyi veli Yunille hänen sellissään ja Yun ymmärsi, että nyt olisi aika lähteä ulos. Yun ei pelkästään pystynyt kävelemän vaan sellien ovat aukenivat hänen edessään, eivätkä vartijat, joita oli joidenkin ovien moellmmin puolin kaksin kappalein konepistoolein varustettuna pysäyttäneet tätä mistä. Samaan aikaan Ruotsissa oli rukouskokous, jossa oli tieto tästä asiasta ja rukousta Yunin puolesta, sai eräs hiljainen suomalainen näyn siitä, että nyt astuu nuori mies ulos Kiinalaisesta vankilasta. Tämän itse Yun kuuli myöhemmin vieraillessaan kyseisessä seurakunnassa ja heidän vertaillessaan päivää ja aikaeroa. Kiitos Jumalalle!

Erityisvankilan kalteritkaan eivät pidättele Jumalaa. Mutta Jeesus haluaa kutsua meitä jokaista erityisesti ulos siitä vankilasta, josta itse kukin meistä saattaa olla. Onko se rahan himo, aineiden orjuus, yksinäisyys, pelkotilat, ostamisen himo, vallan halu tai mikä se sitten voikaan olla. Hän voi vapauttaa. Jeesus sanoi, että "Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja...Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita."Joh.8:34,36

Anna sinäkin nyt elämäsi Jeesuksen hyviin käsiin. Hän ei ainoastaan vapauta sinua tässä elämässä, vaan vie sinut Isänsä kirkkauteen iloitsemaan ikuisesti. Se on todellinen kotisi, ylhäällä, jonne hän on mennyt valmistamaan meille sijaa. Mutta ensin meidän on annettava hänen olla Herramme ja Vapahtajamme.

Ps. Voit rukoilla hyvin yksinkertaisesti esim. "Jeesus ota elämäni" tai "Tunnustan syntini, anna ne anteeksi ja tule elämääni Herraksi ja Vapahtajaksi. Kiitos Jeesus!"
Se, mikä minut on vakuuttanut Jumalan olemassaolosta on jotakuinkin seuraavaa. Varmaan muutakin löytyy, mutta nämä tässä ensin. Vajavaiseksi tämäkin jää, mutta tulkoon nyt kirjoitetuksi nämä. Laitan tämän blogin kun asiaa minulta kysyttiin.

1. Se, että kun Jeesus tuli elämääni, hän osoittautui juuri siksi henkilöksi kuin Raamattu hänet kuvaa. Jeesuksen myötä elämääni astui elävä Jumala ja hänen rakkautensa ja voimansa. Sain rauhan sydämeeni, uuden puhtaan sydämen, sain syntini anteeksi (syytös pois), sain uuden rakkauden toisia ihmisiä kohtaan, sain myös ilon. Kaikki nämä ovat vain seurausta, oleellista on yhteys Jeesukseen.
Joh.14:27 'Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. '

2. Näen saman muissa henkilöissä, jotka tulevat uskoon. Jopa täysin katastrofitilanteissa olevat ihmiset nousevat ihmeellisesti Jeesuksen kanssa.

3. Jumalan antama Pyhä Henki vakuuttaa minua sisimmässäni.
Apt.1:8 'Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin'
Joh.15:26 'Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta.'

4. Näen kaikkialla, että Raamatun sana on totta ja toteutuu tällä hetkellä kuten tulevaisuudenkin osalta. Jumala avaa Raamattua Henkensä kautta ja puhuu sitä kautta. Erityisesti jos sitä lukee rukoillen.

5. Mitä enemmän lähestyn Jumalaa, sitä todellisemmaksi hän käy.

6. Jumala puhuu tänä päivänäkin profeettojen kautta ihmeellisesti toteutuvia asioita, joita ei voi selittää muutoin kuin itse Jumalan ilmoittamana.

7. Jumala jatkaa ihmeellisiä parantamistöitään. Näitäkin ei voi muuta kuin ihmetellä. Itsessään nämä ovat niitä pienimpiä todisteita.

8. Jumala vastaa rukouksiin ihmeellisesti. Tässä on huomattava, että rukousten on oltava Jumalan tahdon mukaisia, mutta mitä paremmin oppii tuntemaan Jumala, sen paremmin tietää mikä rukous kulloinkin on lähempänä Jumalan tahtoa. Jumala ei vastaa tahtonsa vastaisiin rukouksiin, koska hänen tahtonsa meitä kohtaan on hyvä.

Todellinen todiste on siinä, että Jeesus nousi kuolleista ja koska hän elää, niin häneen on mahdollista saada yhteyden, koska hän itse sitä haluaa.
Ilm.3:20 'Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän'

Linkkejä: http://tv7.fi/vod/player.html?file=cafe_raamattu-151-w.MP4&dir=cafe_raamattu
Mitä maailma tarjoaa? Maailma tarjoaa välkettä, kilkettä, pauketta ja hetken humauksia. Kaikki se kuitenkin katoaa. Vaikka keskittyisit mihin tahansa kuinka keskittyneesti, se katoaa aikanaan.

Vain Jeesus Kristus tarjoaa pysyvää. Hän voi tarjota pysyvää, koska hän itse on ikuinen, pysyvä ja kuolematon. Hän haluaa antaa sinulle ilon, rauhan ja elämän. Elämän, joka on laatuaan täyteläistä ja kestoltaan ikuista.

'Älkää tavoitelko katoavaa ruokaa, vaan katoamatonta, sitä, joka antaa ikuisen elämän. Sitä teille antaa Ihmisen Poika' Joh.6:27.

Jeesus voi tarjota niin paljon enemmän kuin mitä milloinkaan voit saada tästä maailmasta. Etsi häntä ja tartu hänen tarjoukseensa. tunnusta syntisi ja käänny hänen puoleen saamaan ne anteeksi ja ota hänet elämääsi. Hän armahtaa ja haluaa tulla elämääsi kun syntiongelma on poistettu väliltänne.

'Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen.' Joh.1:12

Jeesus Kristus voi olla jo tänään sinunkin kallisarvoinen aarteesi, kun tartut häneen kiinni. Tule hänen luoksensa, tänään.

Todisteet JumalastaTorstai 17.12.2009 00:48

Kirjoitan hiukan todisteista Jumalasta. Kaikkien todisteiden kohdalla voisi asiaa käsitellä toki paljon pidemminkin. Kuitenkaan Jumala ei ole jättänyt meitä tänne yksin, vaan hän puhuu tavalla ja toisella, jos vain ymmärtäisimme. Lopulta hänet löytää hyvin yksinkertaisesti, mutta se edellyttää Jeesukselle Kristukselle Jumalan aseman antamista omassa elämässä. Kääntymistä siis hänen puoleensa ja syntien anteeksipyytämistä, koska juuri synti erottaa ihmisen Jumalasta. Oheinen mallirukous osoittaa jotakin siitä mitstä kääntymisessä on kyse: "Jeesus anna syntini anteeksi. Tule Herrakseni ja Vapahtajakseni. Opeta minua elämään sinun kanssa."

Todisteet Jumalasta ovat varmat, mutta useimmat eivät niitä ota vastaan kuten eivät ota vastaan itse Jeesustakaan. Todisteita täytyy ihmetellä, eivät ne välttämättä heti avaudu. Om myös hyvä olla valmis pyytämään Jumalaa avaamaan omat silmänsä näkemään Jumalan antamat todisteet, jos ne eivät ala muutoin avautua. Ja Jumala avaa. Mutta ylpeät ja itseriittoiset jättää oman itsensä varaan, koska Jumala ei tule väkisellä kenenkään elämään.

Luettelen perustodisteet lyhyenä listana.
  • Luonnon ihmeellisyys. Jumala luoma ja osoittaa hänen ihmeelliset kykynsä. Todiste, koska ei ole koskaan syntynyt mitään toimivaa järjestelmää itsestään ilman älykästä luojaa, eikä sellaista ole pystytty osoittamaan missään laboratoriossakaan.
  • Omatunto: Jumalan ääni sisimmässämme. Kertoo sen mikä on oikein ja väärin. Voimme jättää tämän äänen huomiotta ja tällöin se hiljenee hiljaisemmaksi.
  • Jeesuksen synnittömyys. Kukaan muu ei elänyt synnitöntä elämää kuin Jeesus. Ei kukaan muu uskontojenkaan perustaja.
  • Jeesuksen ylösnousemus. Jeesus elää ja häneen saa yhteyden tänä päivänä.
  • Uskon todellisuus: Uskoon tulleiden elämän muuttuminen siksi kuin Raamatussa sanotaan. Synnin kahleet katkeavat. Tätä on aina yhtä ihmeellistä katsoa oli ihminen kuinka alhaalla elämässään. Uskoon tulleen ihmisen elämä muuttuu. Sama tapahtui kun itse tulin uskoon ja sain Pyhän Hengen. Tällöin alkaa tapahtumaan.

Todisteista ei siis ole puutetta kun vielä huomioidaan armolahjat, parantumiset, ilmestykset, näyt, profetiat sekä sen miten uskoontullessa Jumala avaa omat silmät näkemään maailman aivan kuin uusin silmin. Sen jälkeen vain ihmettelee miten ei aikaisemmin tätä havainnut. Näin kävi ainakin minun kohdallani.

Voititko juuri lotossa?Keskiviikko 02.12.2009 02:02

Missä voisit voittaa kaikista eniten? Mietit, että kenties lotossa. Lotossa voi parhaimmillaan voittaa muutaman miljoona euroa. Leikitään, että voitit juuri lotossa. Ostat pari kaunista autoa, kiertelet pari kerrtaa maailman, pistät tapettia uuden mökin seiniin, käyt hikipäissä kaikissa kaupoissa, joissa on paljon mukavan näköisiä tavaroita. Uudenkarhian katumaasturin takaiskarit notkahtavat kun nostelet tavaroita sisään.

On hiukan kyllästyttävää ja yhden illan menokierros ei verota kovin montaa promillea juuri saaduista varoista. Töissä ei jaksa oikein käydä kun rahan polttaminen on niin raskasta puuhaa. Kun aikaa menee, huomaat, että sinusta välittävät vain ne, jotka sinusta hyötyvät, joudut käyttämään yhä enemmän energiaa omaisuutesi säilyttämiseksi ja todellinen elämä, se elämä, jota ei rahalla voi saada, on kaikonnut jonnekin ulottumattomiisi. Paljon myöhemmin on vain kuihtunut lompakko, kuihtuneen elämän kanssa.

En toistaiseksi tiedä yhtään onnellista lottomiljonääriä, mutta monta onnellista köyhempää ihmistä. Mikä on heidän salaisuutensa?

Ihminen on tehty suurempaa tarkoitusta varten kuin saada suuri kasa rahaa täällä maan päällä. Suuri raha ja kova meno kuluttaa kyllä aikaa, mutta lopulta siitä saatava ilo kaikkoaa juuri seuraavaan aamuun mennessä ja uutta on saatava putkeen hiukan kovemmin panoksin kuin mitä eilen. Hiukan enemmän alkoholia kuin eilen, hiukan kovemmat panokset peliin kuin eilen, hiukan kovempi meno kuin eilen. Näetkö trendin, mihin se johtaa?

Ihmisen sydän on tehty janoamaan niin suurta elämää, että vain itse Jumala voi sen täyttää. Jumalan on elämän lähde ja niille, jotka janoavat elämää, vain Jeesus Kristus voi sen sammuttaa. Voit voittaa eniten juomalla elämän veden lähteestä, koska se tyydyttää kovemmankin elämän janon, tämän olen itse kokenut ja saanut nähdä monen elämässä.

Joh.7:37 Juhlan suurena päätöspäivänä Jeesus nousi puhumaan ja huusi kovalla äänellä: "Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon!

Jeesus: Joh.4:14 joka juo minun antamaani vettä, ei enää koskaan ole janoissaan. Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa ikuisen elämän vettä.

Jeesus: Ilm.21:6 Sille, jolla on jano, minä annan lahjaksi vettä elämän veden lähteestä.
"Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa" - Jeesus Matt.24:35

Profetiat
Yksi merkittävimmistä eroista muiden uskontojen ydinteosten ja Raamatun välillä on profetioissa. Raamatun sisällöstä noin kolmasosa on profetioita ja ennustuksia. Muiden uskontojen ja/tai maailmankatsomusten perusteokset eivät sisällä juurikaan sellaisia ennustuksia tulevaisuudesta, jotka voitaisiin todentaa. Raamatussa onkin niin paljon profetioita, että Vanhan Testamentin kirjoittajista suurta osaa nimitetäänkin profeetoiksi.

Raamatun profetioista osa on jo toteutunut ja loput tulevat toteutumaan. Raamatun toteutuneet profetiat rohkaisevat ja kehoittavat meitä ottamaan selvää mitä Raamatussa on kerrottu tulevaisuudesta ja siitä mitä minun olisi viisasta tehdä.

Milloin profetia voidaan katsoa toteutuneeksi
Profetia voidaan katsoa toteutuneeksi kun se on ilmoitettu selkeästi ennen tapahtumaa ja itse tapahtuma selkeästi tapahtui. Lisäksi kaikki se mikä ennustettiin tapahtuvaksi, pitää tapahtua.

Toteutuneita profetioita Israelin kansasta
Israelista on paljon toteutuneita profetiota. Merkittävin näistä lienee kuitenkin se, että Israel kootaan takaisin maista, joihin Jumala on heidät karkoittanut.
Jer.32:37 "Minä kokoan sen asukkaat kaikista maista, joihin minä heidät suuressa vihassani ja kiivaudessani nyt hajotan. Minä tuon heidät takaisin tähän paikkaan, ja he saavat asua turvassa."
5.Mos.30:3 "Herra on teille armollinen ja kääntää teidän kohtalonne. Hän kokoaa teidät jälleen yhteen niiden kansojen joukosta, joiden sekaan hän on teidät hajottanut."
Näin on juri aikanamme tapahtunut. Isrealin valtio perustettiin vuonna 1947. Lisäksi Israeliin muuttaa jatkuvasti juutalaisia eri puolilta maailmaa.

Toteutuneita profetioita Jeesuksesta
Jeesus täytti elämällään yli 300 Vanhassa Testamentissa lausuttua Messias profetiaa. Hän osoitti näin olevansa se Messias, joka Vanhassa Testamentissa esitettiin. Nämä profetiat ovat hyvin mielenkiintoisia ja niiden joukossa on myös eräs profetia, joka ennusti Messiaan eli Jeesuksen kuoleman vuoden jos ei tarkemmallakin tarkkuudella. Esitän vain yhden kaikista tärkeimmän profetian, joka viittaa Jeesuksen varsinaiseen thetävään eli sovitusuhriin ihmisen synnin vuoksi.

Jeesus tuli maan päälle sovittaakseen ihmisen Jumalan kanssa.
Profetia:
Jes.53:4 Ja kuitenkin: hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. Omista teoistaan me uskoimme hänen kärsivän rangaistusta, luulimme Jumalan häntä niistä lyövän ja kurittavan, vaikka meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet. Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet. Me harhailimme eksyneinä kuin lampaat, jokainen meistä kääntyi omalle tielleen. Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan hänen kannettavakseen.

Tämän profetian täyttymys tuli kun Jeesus ristiinnaulittiin, kuoli meidän sijaisenamme syntiemme sovitukseksi ja nostettiin ylös kuolleista.
Matt.15:15,24,37,16:6,9 Jeesuksen hän ruoskitti ja luovutti ristiinnaulittavaksi...Sitten he ristiinnaulitsivat hänet ...Mutta Jeesus huusi kovalla äänellä ja antoi henkensä...Hän on noussut kuolleista, ei hän ole täällä ... Kun Jeesus oli varhain sapatin jälkeisenä päivänä noussut kuolleista, hän ilmestyi ensiksi Magdalan Marialle
Gal.1:3-4 Kristuksen, joka uhrasi itsensä meidän syntiemme tähden

Mitä Raamattu kertoo tulevaisuudesta?
Raamattu osoittaa, että "Meidän kaikkien on tultava Kristuksen tuomioistuimen eteen, jotta kukin saisi sen mukaan, mitä ajallisessa elämässään on tehnyt, hyvää tai pahaa." 1.Kor.5:10 Tämä on niin vakava asia, että sitä varten on viisasta varautua. Oikea varautuminen on kääntymistä ja palaamista juuri saman henkilön luokse, joka on asetettu tulevaksi tuomariksemme. Tämä henkilö, Herra Jeesus Kristus on valmis antamaan anteeksi sillä "Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen" Joh.3:17 Kuten aikaisemmassa profetiassa on mainittu: Jeesus uhrasi itsensä meidän syntiemme tähden ja on halukas antamaan ne anteeksi kun vain palaamme hänen luoksensa tunnustaen ja hyljäten rikkomuksemme ja syntimme.

Miten saan sen minkä Jumala haluaa minulle antaa?
Jumala haluaa myös viedä ihmisen taivaaseen. Siihen paikkaan, jota varten sinut on tehty. Täällä maan päällä et tunne oloasi kotoisaksi. Täällä on monet vaivat. Taivas on paikka, joka on sinulle koti. Tämän saman lahjan Jumala antaa sinulle samalla kun saat syntisi anteeksi ja haluat seurata Jeesusta tähän mahtavaan paikkaan.

Eräänä päivänä huomaat, että Raamattu on toteutunut viimeistä kirjainta myöten koska Jumala itse valvoo sanansa toteutumista. Sinä päivänä kiität, että otit varteen sen antamat ohjeet.

Jeesus kertoo vielä viisauden (Luuk.6:47-49)
"47 Minä kerron teille, millainen on se, joka tulee minun luokseni, kuulee minun sanani ja tekee niiden mukaan.
48 Hän on kuin mies, joka taloa rakentaessaan kaivoi syvään ja laski perustuksen kalliolle. Kun sitten vedet tulvivat ja syöksyivät taloa vasten, ne eivät saaneet sitä horjumaan, koska se oli hyvin rakennettu.
49 Se taas, joka kuulee mutta ei tee, on kuin mies, joka rakensi talon maan pinnalle, ilman perustusta. Kun tulvavedet syöksyivät taloa vasten, se sortui heti maan tasalle"