IRC-Galleria

Mielen vahvuudet vs. kehon heikkoudetTiistai 14.11.2006 21:46

Monet ovat varmasti kuulleet sanonnan "sokea rampaa taluttaa". Tiedätte siis varmasti sen negatiivisen kaiun, mitä sillä halutaan ilmaista? Mutta olisiko heidän muodostama parivaljakko todella niin "heikko" kuin sanonta antaa ymmärtää?

Meillä kaikilla on mielemme demonit, heikkoutemme, joita emme halua paljastaa muille. Meillä on myös vahvuutemme, joita taas haluamme muillekin esittää tai ainakin kertoa/ilmaista niiden olemassa olo. Mutta jos otetaan vaikka minun heikkouteni ja lisätään niihin sinun vahvuutesi, niin mitä siitä tulee? Parempi ihminen? Vai eikö mitään muuta kuin minun ja sinun vastakohdat yhdessä?

Mietitään uudelleen tuota sanontaa. Sokealla on kyky kävellä, vaan ei nähdä. Rampa on taas kyvytön kävelemään, mutta näkee. Eikö silloin heidän yhteistyönsä ole vahvempaa, kun toinen auttaa toista kykyjensä mukaan? Rampa toimii silminä ja sokea jalkoina. Molemmat oppivat toiseltaan jotain. He myös saavuttavat sen, mitä heidän omilla ruumillisilla kyvyillä ei voi saavuttaa. Toki sokean ja ramman eteneminen vaatii paljon enemmän yrityksiä ja oppimista kuin vaikka sinun ja minun.

Palataamme siis minuun ja sinuun. Jos minun heikkouteni lisätään sinun vahvuuteeni, niin mitä siitä saadaan? Ehkei parempaa ihmistä, mutta voimme opettaa toisillemme jotain. Voimme omaksua toisen kyvyt ja kyvyttömyydet, sekä auttaa toista löytämään keinoja päästä yli heikkouksista ja käyttämään paremmin hyväksi vahvuuksiamme.

Marraskuun lopun aforismina toimikoon: Älä mieti, mikä toisessa on huonompaa kuin sinussa -vaan mieti mitä voit toiselta oppia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.