IRC-Galleria

ErQ

ErQ

Hey baby, give me a chance to show you I'm a good guy.

Selaa blogimerkintöjä

Joulu, rikosten ja pelon aikaLauantai 27.12.2014 22:41

Moskova, 28. marraskuuta, 2014

Eräs unohdettu tietovuotaja Edwad Snowdenin vuotama dokumentti paljastaa, että NSA:lla on ollut todennäköisesti koko toimintansa ajan Suomessa yhteystaho, jonka kanssa on vaihdettu tietoa yksityishenkilöistä ja tehty jopa yhteisiä urkintaprojekteja. Tiedonvaihto on ollut molemminpuolista. Snowden ei ole ollut halukas kommentoimaan tarkemmin, kuka tai mikä asiakirjoissa koodinimellä "santac666" esiintyvä taho on.

Helsinki, 3. päivä joulukuuta 2014

Keski-ikäinen naishenkilö huomasi saunoessaan saunalauteiden alla häntä vakoilleen vanhan miehen. Nainen onnistui tavoittamaan käsillään metallisen löylykauhan ja iski tirkistelijän tajuttomaksi voimakkaalla iskulla. Mies oli noin kuusissakymmenissä, 140-senttimetrinen, parrakas, pukeutunut punaisiin vaatteisiin. Mukanaan hänellä oli mobiililaite, jolla hän todennäköisesti oli raportoinut jo jonkin aikaa naisen liikkeitä ja tekemisiä toistaiseksi tuntemattomalle taholle. Miestä odottavat syytteet ainakin törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja yksityisyyden loukkaamisesta, syytteet tarkentuvat myöhemmin. Miehen päästyä vapaalle jalalle hän on kadonnut jäljettömiin.

Kuopio, 5. päivä joulukuuta 2014

Vanhemmat antoivat paikallisen kauppakeskuksen henkilökunnalle huolestunutta palautetta keskuksessa karkkia lapsille jakaneesta mieshenkilöstä. Lapsille karkit olivat olleet iloinen yllätys, mutta vanhemmat ilmaisivat huolensa 'namusedästä'. Poliisi piti silmällä miestä, muttei huomannut hänen toimintatavoissaan mitään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön viittaavaa tai siihen pyrkivää käyttäytymistä. Juteltaessa mies itse hohotteli, höpisi jostain joulun hengestä ja antoi poliiseillekin karkin. Poliisi katsoi ilmiannon aiheettomaksi, mutta kauppakeskuksen henkilökunta vaati hohottavaa ja epäilyttävästi käyttäytynyttä ukkoa poistumaan.

Pihtipudas, 10. päivä joulukuuta 2014

Yksin mökissään asuva, lievästä Alzheimerin taudista kärsivä 78-vuotias rouva oli jo viikko ennen rikosilmoitusta ilmaissut lähisukulaisille huolensa koputtelusta ja hänen "vakoilemisestaan". Rouvan tytär oli aluksi vähätellyt asiaa, sillä piti äitinsä huolta lähinnä vanhukselle tyypillisenä vainoharhaisuutena. Vierailtuaan äitinsä kotona nainen kuitenkin vakuuttui äitinsä huolien vakavastiotettavuudesta, sillä hän kuuli keskiyöllä mökin tuvassa hiippailtavan. Aamulla myös tuvan ikkunan alta löytyi pieniä jalanjälkiä. Poliisi on tutkinut mökin ja löytänyt sieltä esimerkiksi pari harmaata hiusta, jotka eivät DNA-testien mukaan kuulu asunnon naisasukkaalle. Ikkunan alta löydettyjen jalanjälkien tutkimuksissa on saatu alustavia tuloksia, joiden mukaan kengät olisivat todennäköisesti olleet vanhanaikaiset tuohivirsut.

Rovanniemi, 18. päivä joulukuuta 2014

Lapin poliisi on ratsannut Savukosken kunnassa sijaitsevan toimiston, jonka tietokoneilta ja paperiarkistoista on löytynyt satojatuhansia suomalaislapsia ja -nuoria koskevia tietoja. Osa tiedoista on ollut hyvinkin arkisia, osa sisältänyt hyvinkin intiimiä tietoa nuorten elämästä. Eräässä dokumentissa noin 13-vuotiaasta, jämsäläisestä mieshenkilöstä esitetään huolestuneita arvioita varhain aloitetusta tupakoinnista, mopolla ajamisesta ilman korttia ja vastuuttoman oloisesta sukupuolielämästä. Henkilöistä kerrotaan heidän nimillään, ja dokumenttien yhteydessä esiintyy heidän sosiaaliturvatunnuksensa sekä erinäisiä yhteystietoja.

Poliisin mukaan laajat tiedot sadoistatuhansista suomalaislapsista viittaavat järjestelmälliseen stalkkerointiin. Onko kyseessä pedofiilirinki, vai miksi kansalaisia valvotaan vastaavalla tavalla? Tutkittavaa on niin paljon, että ns. Korvatunturigate voi olla vyyhti, jonka purkamiseen menee useampi vuosi. Alustavasti toimiston vastuuhenkilöä odottavat syytteet laittoman rekisterin ylläpidosta ja törkeästä kotirauhan ja yksityisyyden rikkomisesta.

Vantaa, 20. päivä joulukuuta 2014

Vantaalainen lelutehdas teki rikosilmoituksen 19. ja 20. päivien välisenä yönä tiloihinsa tehdystä murrosta. Tehtaan tuotantolinjoilla on ollut kiire lokakuusta lähtien, kun lelumarkkinat ovat joulua kohti tultaessa kiihtyneet. Poikkeuksellisen menekin takia kauppoihin oli tarkoitus tuoda vielä uusi erä tehtaan eri hyödykkeitä 21. päivä joulukuuta. Erä valmistui 19. päivä, ja 20. päivä tuotteiden oli tarkoitus lähteä matkaan jälleenmyyjille. Murron yhteydessä tiloihin tehtiin mittava varkaussarja, sillä erityisesti joulun halutuimpia tuotteita vietiin. Tehtaan henkilökunta on pahoillaan jälleenmyyjilleen ja asiakkailleen sattuneesta, ja aikoo tulevaisuudessa vaihtaa vartiointifirmaansa ja panostaa tuotteiden turvallisuuteen entistä enemmän. Vastaavaa sattui pienemmässä mittakaavassa jo kaksi vuotta aiemmin, mutta varastettujen tuotteiden määrä oli paljon pienempi.


Oletko nähnyt tämän näköistä miestä jouluaattona?

Tampere, 24. joulukuuta 2014

Poliisi epäilee iäkästä mieshenkilöä törkeistä liikenneturvallisuusrikkomuksista, joihin liittyy pysäköintivirheiden lisäksi virkavallan vastustaminen, ylinopeus, ajaminen katsastamattomalla ajoneuvolla ja mahdollisesti myös rattijuopumus. Mieshenkilö parkkeerasi kulkupelinsä keskelle Hämeenkatua ja aiheutti arvaamattomalla käytöksellään muun muassa sen, että useampi auto ajoi hänen peräänsä. Mieshenkilö itse poistui käymään useammassa asuinrakennuksessa, viipyen yhteensä poissa puolisen tuntia. Tämän aikaa hänen ajoneuvonsa oli tientukkeena.

Ajoneuvo itsessään on kuvailtu varsin kummalliseksi: se on ollut kookas reki, jonka edessä on ollut muutama poro. Reen ohjasten yhteydessä on ollut teknisiä laitteita, joita poliisi ei ole tuntenut.

Poliisi saapui paikalle noin kymmenen minuuttia ajoneuvon parkkeeramisen jälkeen, koska yhteydenottoja vaaratilanteesta ja yleisestä sekasorrosta oli tullut niin paljon. Ajoneuvon poishinaamista harkittiin, mutta ajoneuvon edessä olevat porot osoittautuivat ongelmallisiksi: miten hinaus voidaan toteuttaa, kun ajoneuvon olennaisena osana on pitkä letka luontokappaleita? Voiko hinaus aiheuttaa vaaraa eläimille, saako koko sekasortoa edes lähteä hinaamaan? Minne hinauskoukut edes voisi kiinnittää?

Kesken pohdintojen ajoneuvon kuljettaja saapui paikalle. Miestä oli tarkoitus jututtaa tapahtuneen kolarin vuoksi (rikesakko pysäköintivirheestä oli jo kiinnitetty reen ohjaksiin), mutta hän itse suhtautui asiaan vähättelevästi, hohotteli humalaisen oloisesti, hyppäsi ajoneuvoonsa ja kiisi uskomattomalla kiihdytyksellä pois. Poliisi mittasi miehen lähtiessä hänen nopeudekseen noin 300 kilometriä tunnissa, ja vauhti kiihtyi silminnähden vielä tämänkin jälkeen.

Syytteistä esimerkiksi rattijuopumus on osoittautunut ongelmalliseksi, sillä mieshenkilön ei nähty ajavan ajoneuvoaan ratilla, vaan ohjaksilla. Mieheen ei ole saatu yhteyttä, sillä rekiyhdistelmässä ei ollut rekisterinumeroa tai valmistussarjaa, joka johdattaisi laillisen omistajan jäljille. Miestä kuvaillaan iäkkääksi, noin 180 senttiä pitkäksi ja keskivartalolihaksi. Hänellä oli valkoinen, tuuhea ja noin rintakehälle asti ylettyvä parta. Hän oli pukeutunut mustiin kenkiin, punaisiin housuihin ja punaiseen nuttuun, jonka hihansuut ja takinliepeet olivat valkoista karvaa. Poliisi pyytää ihmisiä ottamaan yhteyttä, mikäli he tunnistavat miehen oheisista tuntomerkeistä ja ovat tietoisia hänen tämänhetkisestä olinpaikastaan.

...

Joulu halutaan nähdä rauhan ja hiljentymisen aikana, mutta siihen liittyy myös ikäviä asioita: vakoilua, varkauksia, välinpitämättömyyttä toisia ihmisiä kohtaan. Miksi maailmaan on luotu järjestelmä, jossa yhdellä ihmisellä on niin paljon valtaa, että hän voi vakoilla ketä tahansa tai käyttäytyä miten tahansa?

Hyvää joulua jokaiselle. Aika kultaa muistot vielä tämän joulun jäljiltä, mutta varokaa, vain reilut 360 päivää ja se on taas täällä...

// blogistani http://erkkipekka.blogspot.fi/2014/12/joulu-rikosten-ja-pelon-aika.html

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.