IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

skitsofrenia ja syömishäiriö.Torstai 25.06.2015 08:16

huomenna on taas perjantai. olen menossa lomille. menen tällä kertaa kotiin viikonlopuksi. mun sisko ja veli on myös tulossa.
kiva nähdä niitä taas pitkästä aikaan.
eilenä oli ihan ok päivä. paja tunnilla katsottiin leffaa ja juotiin kahvit.
menin eilenä taas kaverin luokse katsomaan lemmen viemää.
menen taas tänäänkin sinne. tänään pitää taas siivota. on siivous päivä. ei millään jaksaisi mutta täytyy. pitää imuroida ja mopata.
pyyhkiä pölyt ja siivota vessa. toiminta tunti on myös tänään ilta päivällä. ollaan varmaan ulkona. pelataan pelejä.
ihan ok päivä taas tänään tiedossa. on jotain tekemistä. ja näkee kavereita. fiilis on ihan ok tällä hetkellä mutta olen taas neuroottinen.
se jotenkin liittyy tähän mun sairauteen. pinna on myös vähän kireällä taas. ajattelin mennä varmaan tänään taas lenkille.
ellei sada vettä. aamu pala on puolen tunnin päästä taas.
syöminen on mennyt hyvin. ruoka on maistunut. hyvin siis menee. olen siitä iloinen että pystyn syömään. eikä ole silleen etten syö.
pitää syödä että jaksaa. sen olen oppinut. joskus saatan olla neuroottinen ruokaa kohtaan. eilenä uskalsin syödä kakkua vähän pajalla. eikä tuntunut missään. teki vaan mieli.
aijon varmaan taas herkutella viikonloppuna. syön vähän suklaata.
juomana mulla on limu tai kivennäisvesi. en aijo juoda alkoholia viikonloppuna. eielnä mun mielikuvitus meinasi taas laukkaamaan mutta pystyin ajattelemaan järkevästi ja koitin olla ajattelematta mitään. tää skitsofrenia on välillä tosi inhottava sairaus. ei tiedä välillä mikä on totta ja mikä ei. aina ennen menkkoja mun mielikuvitus alkaa laukkaamaan. se on ärsyttävää mutta koitan vaan ajatella että se liittyy vaan tähän mun sairauteen.
onneksi mulla on hyvä lääkitys. ja että pystyn elämään tämän sairauden kanssa. välillä on helppoa välillä vaikeaa.
mun molemmat kaverit sairastaa myös skitsofreniaa.
ymmärretään toinen toisiamme. se on hyvä että etten ole ainoa joka sairastaa tätä sairautta. mulla on sielun toverit :)
me syödään kaikki kolme samaa lääkettä. ja se on hyvä lääke.
silloin kun sairastuin 17 vuotiaana ja olin osastolla niin mulle kokeiltiin kaikenlaisia lääkkeitä. kun aloin syömään leponexia niin se lääke onneksi auttoi. olen nyt syönyt sitä monta vuotta, ja varmaan joudun syömään sitä lääkettä loppu elämäni. pystyn silti elämään onneksi aika normaalia elämää. en vaan pysty mennä kouluun tai töihin. elän vaan päivän kerrallaan ja käyn noissa ryhmissä mitä meillä on viikolla. vietän kavereiden kanssa aikaa ja harrastan animea ja mangaa. mulla on ihana poikaystävä joka rakastaa mua tosi paljon. ja on hyväksynyt mut semmoisena kuin olen.
en varmaan ehkä koskaan parane tästä syömishäiriöstäkään.
sekin kuuluu mun elämään. mutta siitä olen iloinen että pystyn edes syömään. ja herkuttelen joskus. joskus voi olla niin etten lomilla syö ollenkaan mitään. koska ohjaajat ei ole silloin vahtimassa.
joskus haluan olla nälässä enkä syödä kauheasti mitään. jos olen lomilla. joskus saatan lomilla syödä liikaa. se vaihtelee välillä toi mun syöminen. tärkeää on se ettei paino saisi tippua. ja mun paino on pysynyt onneksi aika hyvänä. muutama vuosi taakse päin painoin vaan jotain 45 kiloa. meinasin joutua sairaalaan. se oli tosi lähellä. aloin sitten syömään paremmin ja mun paino alkoi nousemaan. mulla oli myös silloin tosi paha masennus.
aloin sitten syömään masennus lääkkeitä ja syön niitä edelleen.
enkä aijo lopettaa niiden syömistä. se masennus lääke on mun aamulääke. sen otan aina joka aamu. päivä lääkkeitä en syö. syön aina vaan aamulääkkeen ja ilta lääkkeen. iltaisin mulla menee toi leponex. se lääke on siinä mielessä hyvä että se pistää väsyttämään illalla. pystyy hyvin nukkumaan koko yön. ja joka kuukausi pitää käydä kerran verikokeissa. silloin kun aloin syömään leponexia niin oli kerran viikossa aina verikokeet. olin silloin osastolla.
mutta siitä olen tosi iloinen että olen nyt päässyt tämmöiseen hyvään hoito paikkaan missä asun tällä hetkellä. mulla on oma kämppä ja mun kaverit asuu ihan naapurissa. ohjaajat on töissä ala kerrassa ja siellä on myös keittiö missä käyn syömässä.
täällä on hyvät ruoat. paremmat mitä sairaalassa.
tää paikka on semmoinen kerrostalo. täällä on kolme kerrosta ja täällä asuu muitakin. hyvin olen viihtynyt nämä vuodet täällä. ja asun varmasti vielä täällä pitkään. tykkään kovasti tästä mun kämpästä. tää on kaksio. mihin kuuluu keittiö,makuuhuone, ja olohuone. vessa ja suihku. ihan kivan kokoinen kämppä. ja olen sisustanut tämän kivasti. silloin kun muutin tänne.
mutta. nyt alan siivoamaan. ja menen kohta aamupalalle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.